Penggunaan Kanta Lekat Tingkatkan Risiko Jangkitan Mata, Dorong Pasaran Pembungkusan Oftalmologi pada CAGR 5.4% sehingga Tahun 2034: Future Market Insights

Health40 healthhn Increasing Risk of Eye Infections from Contact Lens Use to Surge Ophthalmology Packaging Market at a CAGR of 5.4% Through 2034: Future Market Insights

(SeaPRwire) –   Kontak kanta adalah menarik, tetapi jangkitan mata tidak! FMI melaporkan peningkatan penggunaan kanta lenti untuk koreksi penglihatan dan kecantikan, menimbulkan kebimbangan tentang jangkitan mata. Ini mendorong pasaran global untuk pembungkusan oftalmologi yang mesra alam. Laporan ini menawarkan analisis dalam tentang trend ini, menganalisis pertumbuhan pasaran, cabaran yang mungkin, dan peluang yang menarik. Mereka juga memberikan pandangan pelaburan dan alat pengambilan keputusan strategik untuk membantu anda memanfaatkan pasaran yang sedang berkembang ini.

NEWARK, Del., 27 Mac 2024 — Menurut Future Market Insights (FMI), dijangka akan tumbuh daripada US$ 1,816.5 juta pada tahun 2024 kepada US$ 3,063.9 juta menjelang tahun 2034. Menjelang tahun 2034, pasaran diramalkan akan meningkat pada kadar pertumbuhan tahunan kompaun (CAGR) sebanyak 5.4% .

FMI_Logo

Muat turun sampel PDF untuk menerokai wawasan dan trend pasaran utama:

Penggunaan kanta lenti telah meningkat dalam masa terkini untuk meningkatkan penampilan dan penglihatan. Ini menghasilkan risiko jangkitan mata di kalangan penduduk.

Sekitar 1 juta jangkitan mata berlaku di Amerika Syarikat disebabkan keratitis, jangkitan kulit bengkak pada mata. Jangkitan ini meningkatkan keperluan untuk rawatan perubatan, yang secara langsung berkaitan dengan permintaan meningkat untuk pembungkusan oftalmologi.

Kemunculan konjungtivitis virus dan bakteria disebabkan bakteria, virus, amoeba, dan kulat sentiasa meningkat. Pemain terkemuka dalam diagnostik sedang melabur dalam teknologi diagnostik titik perhatian cepat yang meningkatkan penggunaan terapeutik anti-jangkit yang tepat. Pengilang memasukkan grafik, piktogram, dan pengekodan warna yang mesra pengguna untuk mempermudah arahan dan maklumat dos.

Integrasi perlindungan antimikrobial adalah trend terkini dalam pembungkusan oftalmologi, yang menguruskan kebimbangan tentang kemungkinan pencemaran. Syarikat pengilangan sedang memasukkan bahan tambahan atau lapisan antimikrobial terus ke dalam bahan pembungkusan untuk menghapuskan pertumbuhan mikrob untuk keselamatan dan jangka hayat rak yang lebih tinggi.

Penemuan Utama Pasaran Pembungkusan Oftalmologi Global

 • Pasaran pembungkusan oftalmologi global dijangka akan mencapai US$ 3,063.9 juta menjelang tahun 2034.
 • Menjelang tahun 2034, pasaran global diramalkan akan meningkat pada kadar CAGR sebanyak 5.4%.
 • India dijangka akan meningkat pada CAGR sebanyak 8.3% sehingga tahun 2034.
 • Berdasarkan rantau, Kanada dijangka akan meningkat pada CAGR sebanyak 6.2% sepanjang tempoh ramalan.
 • Berdasarkan aplikasi, segmen tetes mata dijangka akan meningkat pada CAGR sebanyak 5.0% sehingga tahun 2034.

“Lanskap berubah dalam formula oftalmik telah membawa pengilang pembungkusan oftalmik untuk menginovasi dengan aktif untuk menampung formula moden. Trend ini mencerminkan pendekatan proaktif untuk memenuhi keperluan dinamik industri, di mana inovasi dalam farmaseutikal dan rawatan memerlukan penyelesaian pembungkusan yang boleh diadaptasi.” – kata (Konsultan Kanan, Pembungkusan dan Bahan di Future Market Insights, Inc.).

Landskap Persaingan

Amcor plc, Tekni-Plex Inc., Recipharm AB, Gerresheimer AG, SCHOTT AG, Berry Global Inc., West Pharmaceutical Services, Inc., Aptar Group, ALPLA Group, dan Hoffmann Neopac, Nemera Development SA adalah syarikat terkemuka dalam pasaran. Pemain teras 1 dalam pasaran memegang 5 hingga 7% daripada jumlah pasaran pembungkusan oftalmologi global.

Syarikat terkemuka sedang membangunkan dan melancarkan produk baharu dan maju dalam pasaran. Syarikat sedang berintegrasi dengan syarikat yang berbeza dan meluaskan kehadiran geografi mereka. Mereka bekerjasama dan menjalin kerjasama dengan jenama dan syarikat untuk pembangunan produk. Aktiviti dan pembangunan terkini yang dilaksanakan oleh pemain terkemuka dalam pasaran termasuk:

 • Pada Mac 2023, Nemera dan Nelson Labs Europe menjalani perkongsian strategik untuk menawarkan perkhidmatan bersepadu kepada pelanggan.

dan mendapatkan akses penuh kepada Laporan Pasaran Pembungkusan Oftalmologi, termasuk Ramalan Pasaran Menyeluruh, Analisis Saham Syarikat, Intelijen Persaingan, Analisis Ancaman, Cabaran dan Inisiatif Pertumbuhan Strategik.

Maklumat Lanjut tentang Laporan Pasaran Pembungkusan Global

Future Market Insights (FMI), dalam laporan baharu, menawarkan analisis tidak berat sebelah terhadap pasaran global untuk pembungkusan oftalmologi, menganalisis permintaan sejarah daripada tahun 2019 hingga 2023 dan ramalan statistik untuk tahun 2024 hingga 2034.

Kajian ini mendedahkan pertumbuhan pasaran berdasarkan jenis pembungkusan (tiub, botol, suntikan, pouch mudah cair dan ampul & vial), kapasiti (2ml, 2 hingga 5 ml, 6 hingga 10 ml, dan melebihi 10 ml), jenis pesanan (OTC, dan preskripsi), saluran pengedaran (jualan institusi, jualan runcit, dan e-dagang), aplikasi (tetes mata, gel oftalmik, salap oftalmik, dan ubat anti-VEGF), dan kes penggunaan akhir (kesilapan refraktif, katarak & glaukoma, gangguan retina, penyakit kornea, oftalmologi kanak-kanak, neuro-oftalmologi, pembedahan plastik oftalmik, uveitis dan radang mata) dan rantau.

Mengenai Bahagian Pembungkusan di Future Market Insights (FMI)

di Future Market Insights (FMI) menyediakan analisis sejarah dan ramalan untuk sepuluh tahun akan datang dan meliputi pandangan persaingan melalui dashboard unik. Daripada bahan pembungkusan dan mesin pembungkusan hingga reka bentuk dan format pembungkusan, Future Market Insights (FMI) mempunyai pangkalan data yang komprehensif untuk industri vertikal ini, memenuhi pelanggan dengan penawaran penyelidikan yang unik dan nasihat strategik. Dengan koleksi lebih 3,000 laporan, pasukan ini telah menganalisis industri pembungkusan secara menyeluruh di lebih 50 negara. Pasukan ini menilai setiap nod rantaian nilai dan menyediakan penyelidikan dan perundingan hulu ke hilir; hubungi kami untuk menerokai bagaimana kami boleh membantu.

Mengenai Penulis:

(Konsultan Kanan, Pembungkusan dan Bahan) mempunyai pengalaman lebih 8 tahun dalam penyelidikan pasaran dan perundingan dalam industri pembungkusan & bahan. Kekuatan Ismail terletak pada mengenal pasti cabaran utama yang dihadapi oleh pelanggan dan menawarkan wawasan logik dan boleh tindakan untuk melengkapi pelanggan dengan kuasa pengambilan keputusan strategik.

Ismail telah menjadi sebahagian penting beberapa tugasan pengubahsuaian transformasi. Kemahiran utama beliau termasuk pembandingan persaingan, penilaian peluang, analisis makroekonomi, dan penasihat transformasi perniagaan. Ismail memegang Ijazah Sarjana Muda Pengurusan dalam Pemasaran dan Ijazah Sarjana dalam Matematik.

Ismail merupakan wajah tetap di persidangan dan pameran industri dan telah banyak diliput media elektronik dan cetak. Beliau merupakan Penceramah di . Ismail pernah dikutip dalam penerbitan terkemuka, termasuk European Pharmaceutical Review dan European Adhesive Tape Association.

Terokai Liputan Menyeluruh FMI dalam Domain Pembungkusan:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

 • Pasaran Beg Larut Air Analisis oleh Asid Polivinil (PVA), Polivinilpirrolidon (PVP), dan Bahan Lain dari 2024 hingga 2034. –
 • Pasaran Pembungkusan Ubat Oftalmik mengikut Dos Berganda, Dos Tunggal, Tanpa Preskripsi dan Ubat Atas Preskripsi dari 2024 hingga 2034. –
 • Pasaran Pembungkusan Ubat Antivirus mengikut Bahan, Aplikasi, Penggunaan Akhir & Rantau | Ramalan 2023 hingga 2033. –
 • Pasaran Pembungkusan Mesra Alam untuk Teh Ramalan mengikut Format Pembungkusan, Bahan, dan Kategori Lain dari 2024 hingga 2034. –
 • Jualan Bekas Kaca Farmaseutikal di Eropah