Pengolah Daging Mempunyai Inovasi Pemeriksaan Baru untuk Meningkatkan Kualiti Makanan dan Keselamatan

(SeaPRwire) –   WESTBOROUGH, Mass., Nov. 15, 2023 — Pemrosesan daging dan unggas kini menerapkan pelajaran dari pandemi dengan mengadopsi teknologi pemeriksaan penglihatan untuk memperkuat proses penjaminan kualiti dan menghemat tenaga kerja. Satu pilihan baru ialah sistem pemeriksaan penglihatan yang berbeza daripada yang lain kerana direka khusus untuk industri pemprosesan daging dan membantu pemproses menugaskan semula pekerja sambil meningkatkan kualiti, keselamatan makanan, dan proses.

P-Series Vision Inspection System for Meat/Poultry

P-Series Vision Inspection System for Meat/Poultry

Sistem pemeriksaan penglihatan P-Series adalah tawaran baru daripada KPM Analytics. Berbeza daripada sesetengah sistem pemeriksaan penglihatan yang lain, ia menggabungkan pelbagai ukuran visual dan dimensi dengan AI untuk mengotomatkan penilaian kualiti produk dan mengesan objek asing. Ia sesuai untuk memeriksa produk daging dan unggas mentah, berbahagian, dan diproses.

Direka untuk Pemroses Daging
Sistem P-Series boleh didapati dengan pustaka pengukuran produk yang luas yang dibangunkan melalui tahun pengalaman bekerja dengan pemroses daging dan unggas. Ini termasuk isu-isu kualiti biasa seperti lebam, bintik darah, penyepuhan tidak lengkap, komponen yang hilang, lemak berlebihan, dan banyak lagi. Selain itu, sistem P-Series menggunakan AI untuk analisis statistik dan pembelajaran mendalam untuk mengesan keganjilan, analisis ciri terperinci, dan alat pengendalian data.

Berbeza daripada sesetengah sistem penglihatan tujuan am, sistem P-Series direka untuk persekitaran bersih pemprosesan daging, termasuk keselarasan dengan prosedur pembersihan dan bahan kimia.

Keupayaan Pengesanan Bahan Asing Lanjut
Sistem P-Series membenarkan pemproses daging dan unggas lebih banyak keupayaan untuk mengesan defek ketumpatan rendah yang tidak dapat ditemui oleh peralatan pengesanan bahan asing X-ray dan lain-lain. Ini termasuk:

  • Bahan asing spektrum tidak kelihatan: Imej inframerah membenarkan pemproses menganalisis sifat seperti kandungan lembap dan minyak. Kemupayaan imej hiperspektrum P-Series meningkatkan pengesanan objek asing yang kelihatan sama warna dengan lemak dan daging.
  • Bahan asing spektrum kelihatan: Kamera berkalibrasi resolusi tinggi mengesan bahan asing pada permukaan atas dan bawah. Ini termasuk folio, filem, plastik, kertas, dan defek komposisi.
  • Analisis maju dengan AI: Aplikasi terkini AI untuk mengesan variasi kecil dalam warna, tekstur, saiz, dan corak pola menjadikan pemeriksaan penglihatan sistem P-Series dalam kelas sendiri.

Reka Bentuk Modular Mengurangkan Kos
Untuk menyesuaikan sistem mengikut keperluan dan takat harga mereka, pengurus loji boleh menyusun sistem P-Series dengan sebarang bilangan keupayaan, termasuk pemeriksaan 2D, pemeriksaan 3D, kamera atas dan bawah, dan imej hiperspektrum.

Kepadatan Kecil Mengikut Barisan Pengeluaran
Tambahan pula, sistem ini boleh didapati dengan pelbagai pilihan pengangkut dan penolakan untuk menyesuaikan produk yang ditangani. Berbeza daripada sistem penglihatan yang memerlukan peralatan untuk mengalih produk secara mekanikal untuk memeriksa kedua-dua belah, pengangkut P-Series menerima kamera atas dan bawah. Ini bermakna panjang pengangkut adalah pendek dan pada ketinggian yang sama dengan baki barisan, memberi kesan minimum kepada ruang lantai pengeluaran. Dalam banyak kes, pemroses boleh menyepadukan pengesan logam asing sedia ada ke dalam pengangkut untuk menjimatkan ruang lagi.

Analisis Lebih Canggih
Berbeza daripada sesetengah sistem penglihatan, sistem P-Series dikalibrasi warna. Ini bermakna kualiti akan konsisten apabila spesifikasi dikongsi merentasi barisan dan lokasi loji.

Daripada Pakar Industri Makanan
Dalam merekabentuk sistem pemeriksaan penglihatan P-Series, pakar KPM Analytics menggunakan pengalaman mendalam dalam teknologi pemeriksaan kualiti makanan. “Tiada sistem lain yang menyediakan penyelesaian sepenuhnya dalam industri daging,” kata Jon Gilchrist, Pengurus Produk untuk KPM Analytics.

Ketersediaan dan Kos
Sistem pemeriksaan penglihatan P-Series boleh didapati untuk tempahan segera. Untuk maklumat lanjut, lawati.

Mengenai KPM Analytics 
KPM Analytics ialah pemimpin global dalam instrumen saintifik, terutamanya menganalisis parameter penting dalam sektor makanan, makanan haiwan, pertanian dan alam sekitar. Kami menyediakan julat produk dan perkhidmatan untuk menyelesaikan masalah pelanggan dengan cara unik. Jenama produk kami ialah AMS Alliance, Bruins Instruments, CHOPIN Technologies, EyePro System, Process Sensors, Sensortech, Sightline Process Control, Smart Vision Works dan Unity Scientific. Setiap daripadanya mempunyai sejarah panjang menyediakan penyelesaian analisis maju dan boleh dipercayai untuk memastikan kualiti produk dan mengoptimumkan kecekapan proses, dengan perkhidmatan pelanggan menjadi tumpuan segala-galanya yang kami lakukan. Lawati untuk mengetahui lebih lanjut.

Hubungan Media:     

Melanie Scott

mscott@kpmanalytics.com

314.704.0053

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)