Penilaian Rendah Nvidia Menawarkan Peluang untuk Pedagang Putar Pendek

Nvidia Stock

(SeaPRwire) –   (NASDAQ: NVDA) telah mengalami peningkatan saham yang memuaskan berikutan laporan keuntungannya pada 21 November. Menurut ramalan model kami, masih terdapat potensi pertumbuhan lebih lanjut bagi NVDA, membolehkan pemegang saham semasa memanfaatkan ini dengan menjual put OTM untuk menjana pendapatan tambahan.

Sebab-sebab Potensi Kenaikan NVDA

Nvidia baru-baru ini mendedahkan Aliran Tunai Bebas (FCF) yang kukuh sebanyak $7 bilion, yang mewakili margin FCF yang menggalakkan sebanyak 38.9% daripada hasil $18.1 bilion pada suku ketiga. Ini menunjukkan bahawa hampir 40% daripada semua hasil, selepas mengambil kira pelbagai aliran keluar termasuk perbelanjaan modal dan perubahan modal kerja, menyumbang terus kepada simpanannya. Keputusan sembilan bulan menunjukkan margin FCF konsisten sebanyak 40.5%.

Dengan menggunakan maklumat ini, kami boleh meramalkan aliran tunai bebas yang berpotensi bagi tahun akan datang, yang memberi asas untuk menilai saham NVDA. Analis yang disurvei oleh Seeking Alpha menganggarkan peningkatan hasil sebanyak 54% kepada $90.66 bilion pada 2024. Dengan menggunakan margin FCF 40% ke atas ramalan ini akan menghasilkan FCF berpotensi besar sebanyak $36.3 bilion bagi tahun hadapan.

Sasaran Harga NVDA

Menjangkakan peningkatan FCF NVDA daripada $17.5 bilion kepada $36.3 bilion menjelang akhir 2024 mencadangkan saham itu berpotensi untuk berlipat ganda daripada nilai semasa, dengan menetapkan sasaran harga sebanyak $980 sesaham. Dengan anggapan Nvidia memperuntukkan keseluruhan FCF sebagai dividen, hasil dividen 2.0% akan menunjukkan sasaran nilai pasaran sebanyak $1,815 bilion, mewakili peningkatan 49.3% daripada nilai pasaran semasa $1.216 bilion.

Analis juga mengakui potensi ini. Sebagai contoh, Yahoo! Finance melaporkan purata sasaran harga sebanyak $641.23 sesaham, menandakan peningkatan 30% dalam tempoh 6 hingga 12 bulan akan datang. AnaChart.com juga selari dengan optimisme ini, dengan menunjukkan purata sasaran sebanyak $589.61 sesaham di kalangan 38 orang analis.

Menjana Pendapatan Tambahan melalui Penjualan Put OTM

Pemegang saham sedia ada boleh memanfaatkan peluang untuk dibayar sambil menunggu saham meningkat dengan menjual pilihan put OTM dengan tarikh tamat tempoh hampir. Sebagai contoh, memandangkan rentetan pilihan tamat pada 12 Januari 2024, harga sasaran $460.00 menawarkan pulangan segera 1.02%, diperdagangkan pada tawaran $4.70 dan berada kira-kira 6.50% di bawah harga semasa.

Strategi ini tidak sahaj menyediakan perlindungan bawah yang baik sebanyak 6.50% tetapi juga pulangan tahunan dianggarkan (ER) sebanyak 17.3%, dengan anggapan perdagangan diulang setiap tiga minggu. Pelabur yang mengutamakan risiko rendah boleh memilih harga sasaran $450, menghasilkan 0.679%, setaraf dengan ER tahunan 11.5%. Ini menjadi pilihan menarik bagi pemegang saham yang menunggu saham mencapai sasaran harga lebih tinggi.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.