Penyataan Terkini Kewangan Tidak Diaudit Bagi Tahun 2023 oleh Anak Syarikat Jinko Solar Co., Ltd. JinkoSolar

Wolterk JinkoSolar's Subsidiary Jinko Solar Co., Ltd. Announces Estimates of Certain Preliminary Unaudited Financial Results for Full Year 2023

(SeaPRwire) –   SHANGRAO, China, Jan. 26, 2024 — JinkoSolar Holding Co., Ltd. (“JinkoSolar” atau “Syarikat”) (NYSE: JKS), salah satu pembuat modul suria terbesar dan paling inovatif di dunia, hari ini mengumumkan bahawa anak syarikat operasi utamanya yang dimiliki majoriti Jinko Solar Co., Ltd. (“Jiangxi Jinko”) telah menerbitkan anggaran beberapa keputusan kewangan awal tidak diaudit untuk tahun berakhir 31 Disember 2023.

Untuk tahun berakhir 31 Disember 2023, (i) keuntungan bersih awal tidak diaudit yang boleh diatribusikan kepada pemegang saham Jiangxi Jinko dianggarkan berada dalam julat dari RMB7.25 billion hingga RMB7.95 billion, meningkat dari RMB4.31 billion hingga RMB5.01 billion dan 146.92% hingga 170.76% tahun ke tahun, dan (ii) keuntungan bersih awal tidak diaudit yang boleh diatribusikan kepada pemegang saham Jiangxi Jinko tidak termasuk keuntungan dan kerugian luar biasa dianggarkan berada dalam julat dari RMB6.55 billion hingga RMB7.25 billion, meningkat dari RMB3.90 billion hingga RMB4.60 billion dan 147.59% hingga 174.05% tahun ke tahun.

Keputusan kewangan awal tidak diaudit Jiangxi Jinko untuk 2023 yang digambarkan dalam siaran akhbar ini (“Keputusan Kewangan Awal Tidak Diaudit Jiangxi Jinko”) berbeza daripada penyata kewangan konsolidasi JinkoSolar (“Penyata Kewangan Konsolidasi”), terutamanya kerana (i) lingkupan penyatuan Keputusan Kewangan Awal Tidak Diaudit Jiangxi Jinko berbeza daripada Penyata Kewangan Konsolidasi: Keputusan Kewangan Awal Tidak Diaudit Jiangxi Jinko disiapkan semata-mata untuk Jiangxi Jinko, manakala Penyata Kewangan Konsolidasi juga merangkumi penyata kewangan JinkoSolar dan anak syarikatnya yang lain, dan (ii) Keputusan Kewangan Awal Tidak Diaudit Jiangxi Jinko dan Penyata Kewangan Konsolidasi disiapkan mengikut piawaian dan prinsip perakaunan yang berbeza: Keputusan Kewangan Awal Tidak Diaudit Jiangxi Jinko disiapkan menurut Piawaian Perakaunan PRC, manakala Penyata Kewangan Konsolidasi disiapkan menurut prinsip perakaunan yang secara amnya diterima di Amerika Syarikat. Oleh itu, pelabur JinkoSolar perlu berhati-hati apabila mengkaji semula Keputusan Kewangan Awal Tidak Diaudit Jiangxi Jinko yang digambarkan dalam siaran akhbar ini dan dinasihati untuk tidak semata-mata mengambil keputusan pelaburan berdasarkan keputusan kewangan awal tidak diaudit tersebut.

JinkoSolar kini memiliki pegangan ekuiti sebanyak lebih kurang 58.59% dalam Jiangxi Jinko.

Mengenai JinkoSolar Holding Co., Ltd.

JinkoSolar (NYSE: JKS) adalah salah satu pembuat modul suria terbesar dan paling inovatif di dunia. JinkoSolar mengedar produk suria dan menjual penyelesaian serta perkhidmatannya kepada pelanggan komersial, kediaman dan utiliti yang pelbagai di seluruh dunia di China, Amerika Syarikat, Jepun, Jerman, United Kingdom, Chile, Afrika Selatan, India, Mexico, Brazil, Emiriah Arab Bersatu, Itali, Sepanyol, Perancis, Belgium, Belanda, Poland, Austria, Switzerland, Yunani dan negara-negara lain.

JinkoSolar mempunyai 14 loji pengeluaran di seluruh dunia, 24 anak syarikat asing di Jepun, Korea Selatan, Vietnam, India, Turki, Jerman, Itali, Switzerland, Amerika Syarikat, Mexico, Brazil, Chile, Australia, Kanada, Malaysia, Emiriah Arab Bersatu, Denmark, Indonesia, Nigeria dan Arab Saudi, dan pasukan jualan global di China, Amerika Syarikat, Kanada, Brazil, Chile, Mexico, Itali, Jerman, Turki, Sepanyol, Jepun, Emiriah Arab Bersatu, Belanda, Vietnam dan India, pada 30 September 2023.

Untuk maklumat lanjut, sila lihat:

Kenyataan Selamat

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini merupakan “kenyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, sebagaimana yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaharuan Tuntutan Sivil Liabiliti Sekuriti Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa hadapan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa dalam siaran akhbar ini dan operasi dan pandangan perniagaan Syarikat, mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan sedemikian membabitkan risiko dan ketidakpastian tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang terkandung dalam kenyataan prospektif. Untuk maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini, sila rujuk laporan tahunan JinkoSolar di Borang 20-F yang diajukan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Kecuali diperlukan oleh undang-undang, Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, sama ada disebabkan oleh maklumat baru, peristiwa masa depan atau sebaliknya.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:
Cik Stella Wang
JinkoSolar Holding Co., Ltd.
Tel: +86 21-5180-8777 ext.7806
Email:

Encik Rene Vanguestaine
Christensen
Tel: +86 178 1749 0483
Email:

Di Amerika Syarikat:
Cik Linda Bergkamp
Christensen, Scottsdale, Arizona
Tel: +1-480-614-3004
Email:

SUMBER: JinkoSolar Holding Co., Ltd.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.