Perkiraan Pertumbuhan Pasaran Minyak Turbin USD 630.89 Juta pada Kadar Purata Tahunan 8% antara 2024 hingga 2028 – Technavio

photollurg2 Turbine Oil Market: USD 630.89 Million Growth Forecasted at a CAGR of 8% between 2024 to 2028 - Technavio

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Jan. 26, 2024 — Pasaran ini dijangka berkembang pesat, meramalkan pertumbuhan yang mantap sebanyak USD 630.89 juta pada kadar purata tahunan (CAGR) sebanyak 8% antara 2023 hingga 2028. Pasaran ini menyaksikan permintaan meningkat disebabkan oleh pertumbuhan loji kuasa gabungan-kitaran (CCPP), pembangunan biolubrikan, dan munculnya loji kuasa baharu. Loji kuasa baharu sedang dibina di rantau seperti China dan India. Ini merupakan trend yang menyumbang kepada pertumbuhan saiz pasaran. Pelaburan dalam meningkatkan infrastruktur kuasa telah menghasilkan prestasi yang lebih baik dan jangka hayat yang lebih panjang bagi loji kuasa mudah alih. Ini pula telah menyebabkan peningkatan permintaan bagi turbin gas mudah alih dan, oleh itu, peningkatan keperluan untuk minyak turbin. Untuk pemahaman yang lebih baik mengenai dinamik dan trend pasaran,

Technavio has announced its latest market research report titled Global Turbine Oil Market 2024-2028

Cabaran Peraturan dan Pengkategorian Pasaran:
Mungkin berlaku peralihan kepada pelincir mesra alam disebabkan peraturan alam sekitar dan kebimbangan kelestarian yang semakin meningkat. Walau bagaimanapun, pelincir berasaskan minyak mineral diramalkan akan kekal signifikan disebabkan prestasi dan kemampuan yang lebih unggul serta harga yang lebih berpatutan.
Laporan ini mengkategorikan pasaran mengikut jenis produk dan segmen aplikasi.

 • Jenis Produk: Minyak Mineral dan Minyak Sintetik
 • Aplikasi: Turbin Wap, Turbin Gas, dan lain-lain.
 • Analisis Wilayah: Asia Pasifik (APAC) diramalkan akan mendominasi pasaran, menyumbang 57% kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan.

“Dikenal pasti sebagai segmen berkembang paling pesat semasa tempoh ramalan, Segmen Minyak Mineral dipamerkan untuk kemampuan kos yang lebih berpatutan berbanding alternatif sintetik atau berasaskan bio.” – Technavio Menelusuri sumbangan segmen yang berbeza

Analisis Persaingan

Kami memberikan analisis terperinci bagi sekitar 25 penjual yang beroperasi dalam Pasaran Minyak Turbin, termasuk beberapa penjual seperti penjual yang disokong dengan kecerdasan persaingan dan pembandingan, laporan penyelidikan kami mengenai Pasaran Minyak Turbin direka untuk memberikan sokongan masuk, profil pelanggan dan M&As serta sokongan strategi memasuki pasaran.
Beberapa syarikat terkemuka dalam Pasaran Minyak Turbin termasuk Apar Industries Ltd., Castrol Ltd., Chevron Corp., dan Shell plc, melaksanakan pelbagai strategi seperti pakatan, perkongsian, dan pelancaran produk untuk meningkatkan kehadiran pasaran. Laporan ini memberikan analisis terperinci bagi 15 syarikat, memberikan wawasan ke dalam kedudukan pasaran dan strategi persaingan mereka. Untuk gambaran menyeluruh mengenai landskap persaingan dan analisis syarikat yang terperinci,

Pengkategorian Pasaran

Pasaran Minyak Turbin dikategorikan seperti berikut:

 • Jenis Produk
  • Minyak Mineral
  • Minyak Sintetik
 • Aplikasi
  • Turbin Wap
  • Turbin Gas
  • Lain-lain
 • Geografi
  • APAC
  • Eropah
  • Amerika Utara
  • Timur Tengah Dan Afrika
  • Amerika Selatan

Pasaran Minyak Turbin 2024-2028 : Skop

Technavio membentangkan gambaran pasaran melalui kajian, sintesis dan ringkasan data dari pelbagai sumber.

 • Saiz Pasaran Minyak Turbin
 • Trend Pasaran Minyak Turbin
 • Analisis industri Pasaran Minyak Turbin

Laporan Berkaitan:
Pasaran dianggarkan akan berkembang pada CAGR sebanyak 2.81% antara 2022 hingga 2027. Saiz pasaran diramalkan akan meningkat sebanyak USD 4,023.23 juta.
Pasaran dijangka akan meningkat kepada USD 1.27 bilion dari 2021 hingga 2026, dan momentum pertumbuhan pasaran akan dipercepatkan pada CAGR sebanyak 10.14%.

Kandungan :

1 Ringkasan Eksekutif

2 Landskap Pasaran

3 Saiz Pasaran

4 Saiz Pasaran Sejarah

5 Lima Daya

6 Pengkategorian Pasaran oleh Aplikasi

7 Pengkategorian Pasaran oleh Pengguna Akhir

8 Landskap Pelanggan

9 Geografi

10 Pemacu, Cabaran dan Trend

11 Landskap Pembekal

12 Analisis Pembekal

13 Lampiran

Mengenai Kami

Technavio adalah syarikat penyelidikan dan penasihat global terkemuka. Fokus penyelidikan dan analisis mereka adalah trend pasaran muncul dan memberikan wawasan tindakan untuk membantu perniagaan mengenal pasti peluang pasaran dan membangunkan strategi berkesan untuk mengoptimumkan kedudukan pasaran mereka. Dengan lebih 500 pakar khas, koleksi laporan Technavio terdiri daripada lebih 17,000 laporan dan terus bertambah, meliputi 800 teknologi, merentasi 50 negara. Pelanggan mereka terdiri daripada perniagaan pelbagai saiz, termasuk lebih 100 syarikat Fortune 500. Pelanggan yang berkembang ini bergantung kepada liputan menyeluruh Technavio, penyelidikan mendalam, dan wawasan pasaran tindakan untuk mengenal pasti peluang dalam pasaran sedia ada dan berpotensi serta menilai kedudukan persaingan mereka dalam skenario pasaran yang berubah.

Hubungi

Technavio Research
Jesse Maida
Eksekutif Media & Pemasaran
AS: +1 844 364 1100
UK: +44 203 893 3200
E-mel:
Laman:

Global Turbine Oil Market 2024-2028

SUMBER Technavio

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.