Persidangan Pembangunan Pelancongan Hunan Kedua Bermula di Chenzhou

CHENZHOU, China, 18 September 2023 – Dari 15 hingga 17 September, Persidangan Pembangunan Pelancongan Hunan Kedua (Persidangan) telah diadakan di Bandar Chenzhou. Persidangan terdiri daripada 3 aktiviti utama, iaitu pemerhatian projek-projek budaya dan pelancongan utama, majlis pembukaan dan mesyuarat promosi pelancongan budaya, serta mesyuarat promosi pembangunan industri pelancongan, serta Pameran Warisan Budaya Tidak Ketara Hunan Kedua, Ekspo Industri Pelancongan Budaya Hunan 2023, dan acara sokongan lain.

Persidangan Pembangunan Pelancongan Hunan Kedua dilancarkan di Chenzhou.
Persidangan Pembangunan Pelancongan Hunan Kedua dilancarkan di Chenzhou.

Chenzhou, “pintu selatan” Wilayah Hunan, bersempadan dengan Kawasan Teluk Raya. Ia dihubungkan dengan Kawasan itu melalui sungai dan gunung, ikatan budaya dan integrasi ekonomi. Antara 6 teratas daripada “20 tempat pelancongan paling popular di Hunan oleh pelancong dari Kawasan Teluk Raya”, 4 terletak di Chenzhou. Sungai Xiaodong yang berkabut, Padang Rumput Danau Yangtian yang terkenal dengan lautan awan dan matahari terbit, kisah “separuh kain selimut” yang berlaku di Kampung Shazhou, Rucheng, dan lain-lain, menurut Jabatan Perhubungan Awam Perbandaran Chenzhou.

Tahun ini menyaksikan bandar itu melancarkan 28 projek budaya dan pelancongan utama dan 93 subprojek, dengan pelaburan tahunan yang dirancang sehingga 11.156 bilion yuan. Chenzhou sedang berusaha keras untuk kerjasama dan pertukaran yang mendalam dengan Kawasan Teluk Raya dalam pelancongan budaya, untuk menggalakkan kemakmuran bersama dan pembangunan berkualiti tinggi industri pelancongan budaya kedua-dua wilayah.

Persidangan tiga hari itu menarik ramai warganegara dan pelancong. Menurut statistik, sepanjang tiga hari itu, transaksi runcit projek pelancongan di tempat mencapai 51 juta yuan, jumlah transaksi 3 mesyuarat pemesanan tema di tempat adalah 395 juta yuan, dan transaksi kontrak yang dicadangkan adalah 150 juta yuan.

Pautan Lampiran Imej:

Pautan: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=442247

Keterangan: Persidangan Pembangunan Pelancongan Hunan Kedua dilancarkan di Chenzhou.