Persidangan Tertinggi Pembelajaran Mesin 2024 bakal bermula di Shanghai

42 Machine Learning Summit 2024 kicks off Shanghai leg

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, March 18, 2024 — Sejak Alan Turing mencadangkan “Turing Machine” dan kemungkinan mesin “berfikir” pada tahun 1936, perkembangan pesat AI yang diwakili oleh Machine Learning (ML) telah mengubah dunia kita dengan mendalam. Dikuasai oleh peningkatan eksponen dalam keupayaan pengkomputeran dan dataset besar, ML kini mampu mengendalikan kenderaan berpandu sendiri, mengurai petabait teks dan imej, dan mencapai prestasi supermanusia dalam pelbagai masalah yang mencabar.

2024 Machine Learning Summit

Di barisan hadapan kemajuan ini adalah model bahasa besar, yang memanfaatkan skala besar untuk mendorong sempadan apa yang pernah difikirkan mungkin untuk AI. Model seperti GPT menunjukkan potensi latihan pra-skala besar untuk mengautomasikan pelbagai tugas kerja pengetahuan. Semakin sistem ML mencapai prestasi memecahkan masalah, mengumpul pemikir terkemuka dalam bidang ini untuk merenung kemajuan ini dan membincangkan implikasinya adalah penting.

Machine Learning Summit (ML-Summit), ditubuhkan pada tahun 2017, telah mengukuhkan reputasinya sebagai acara terkemuka untuk mempamerkan penyelidikan dan aplikasi ML terkini. Persidangan tahun ini, ML-Summit 2024, diselia bersama oleh CSDN dan Boolan, akan berlangsung April 25-26 di Shanghai, dengan membawa pemimpin antarabangsa dari industri dan akademia bersama-sama untuk berkongsi kerja memecah masalah.

Penyelidik/jurutera/inovator AI peringkat barisan hadapan industri akan bersidang untuk meneliti perkembangan terkini, cabaran, dan peluang dalam Machine Learning, termasuk latihan model training, pengukalan, pembelajaran pemindahan, dan teknik tanpa pengawasan sendiri, model multimodal dan sebagainya. Sertai kami untuk membantu membentuk masa depan teknologi ini yang transformasi.

 • Tarikh Persidangan: April 25-26, 2024
 • Lokasi: Hyatt Regency Shanghai Global Harbor, Shanghai, China
 • Laman Web Acara:

Program Committee

Menggunakan input dari Jawatankuasa Teknikal dan pakar bidang yang terkemuka kami, ML-Summit 2024 telah merekabentuk 12 trek untuk memberikan liputan menyeluruh terhadap kemajuan terkini di seluruh tataran teknologi AI dan LLMs.

Trek termasuk:

 • Evolusi Teknologi LLM
 • Model Multimodal Besar
 • Kejuruteraan & Seni Bina LLM
 • Amalan Aplikasi LLM
 • Inovasi Produk GenAI
 • Aplikasi LLM
 • Kerangka & Alat
 • Ejen Pintar
 • LLM Kod & Pembangunan Perisian
 • ML/LLM Ops
 • Infra AI/LLM
 • Computility & Penjanaan
 • Amalan Industri LLM

Setiap trek menampilkan pembentangan dan bengkel dari penyelidik terkemuka yang mendorong sempadan domain penting ini. Para peserta akan memperoleh wawasan yang boleh digunakan dalam kerja mereka sendiri, belajar bagaimana orang lain menyelesaikan cabaran kompleks, dan berhubungan dengan rakan sejawat yang menangani peluang dan halangan serupa dalam bidang ini.

Speakers

Sejak ML-Summit pertama pada tahun 2017, tokoh-tokoh cemerlang dalam bidang AI dan pembelajaran mesin telah menghiasi pentas utama untuk berkongsi kepakaran mereka. Perintis seperti Michael I. Jordan, Lukasz Kaiser, Kenneth Stanley, Jürgen Schmidhuber dan Gary Bradski telah memberikan ucapan kunci yang memberi inspirasi di ML-Summit.

Syarikat teknologi terkemuka juga telah menyokong ML-Summit selama bertahun-tahun, dengan pakar barisan hadapan dari Apple, Google, Microsoft, Alibaba, Tencent, Baidu dan ByteDance mempamerkan kerja mereka.

Selain menjemput penyelidik dan praktisioner terkemuka di dunia, ML-Summit secara aktif melibatkan komuniti teknikal. Jika anda mempunyai kisah kejayaan terbukti, perspektif teknikal baru, atau semangat membakar untuk berkongsi, kami dengan hangat menjemput anda untuk menyertai barisan pembentang luar biasa kami. Pembentangan anda akan memperkaya program dan memberi semangat kepada peserta dari industri dan akademia.

Pembentang dan penominasi berminat boleh menghubungi . Cadangan ucapan pandangan masa depan yang membincangkan impak ML dunia sebenar dengan antusias diterima.

Tiket:

Pameran:

Peluang berucap:

Hubungan Media:

Lawati untuk maklumat lanjut atau untuk mendaftar.

Kami berharap anda akan menyertai kami untuk persidangan ini!

SUMBER CSDN

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.