PFT memperkenalkan Automatisasi Iklan Berkuasa CLEAR® AI di IBC 2023

Mentransformasikan penjanaan pendapatan di platform FAST, AVOD, dan TV Linear

LOS ANGELES, 14 Sept. 2023 — Prime Focus Technologies (PFT), pencipta utama penyelesaian teknologi AI untuk industri Media dan Hiburan (M&E), dengan bangganya mengumumkan pelancaran Automatisasi Iklan, dikuasakan oleh CLEAR® AI di IBC 2023. Kemajuan penting ini bersedia untuk menjana pendapatan untuk kandungan pada Televisyen Penstriman Percuma Disokong Iklan (FAST), Video Atas Permintaan Disokong Iklan (AVOD), dan platform TV Linear.

Ciri Automatisasi Iklan membolehkan pemilik kandungan untuk secara automatik mengenal pasti tempat terbaik untuk penempatan iklan mengikut dasar spesifik platform FAST dan AVOD. Ia memberi kata kunci dalam kandungan di antara penanda iklan untuk memudahkan penempatan iklan kontekstual. Pemilik kandungan kini boleh mengelakkan penempatan manual iklan yang rumit bagi setiap platform. Iklan overlay, termasuk banner, lower third, dan L-band, boleh ditempatkan secara pintar dengan kandungan. Ini mewujudkan aliran pendapatan tambahan untuk pemilik kandungan. Antara muka pengguna Automatisasi Iklan membolehkan anda menetapkan peraturan untuk setiap destinasi, dan anda boleh menyemak dan mengeditnya bila perlu.

“Dengan pertumbuhan eksponen yang dijangka dalam pendapatan FAST—diramalkan untuk melipatgandakan dan melebihi $18 bilion menjelang 2028, seperti Digital TV Research—tiada masa yang lebih baik untuk mentransformasikan pendekatan monetisasi anda,” kata Murali Sridhar, Naib Presiden Kanan Pengurusan Produk di PFT. “Tiada lagi pengurusan rehat iklan yang rumit dan tidak intuitif; bawa automasi dalam aliran kerja pengiklanan, sampaikan iklan kontekstual, dan pacu garis atas anda dengan CLEAR® AI.”

Gunakan CLEAR® AI untuk:

  • Memanfaatkan kuasa analisis AI multi-modal dan teknologi Machine Wisdom untuk menemukan adegan, segmen, dan metadata dalam kandungan.
  • Secara automatik mengenal pasti potensi peluang rehat iklan terbaik dalam kandungan anda, menghapuskan keperluan campur tangan manual.
  • Mengurus pengedaran kandungan anda dengan cekap dengan mengakses dasar rehat iklan pratakrif yang disesuaikan untuk pelbagai platform FAST/AVOD dan secara automatik mengeksport penanda rehat iklan yang selaras dengan keperluan platform.
  • Memberdayakan pengguna untuk pratonton potensi rehat, overlay iklan yang disarankan AI, dan metadata kontekstual melalui antara muka pengguna intuitif.

Sertai kami di IBC 2023 untuk demo Automatisasi Iklan. Untuk mengatur pertemuan dengan kami, klik di sini. Kami berada di stand Hall 3, C23.

PFT baru-baru ini telah mengamankan Paten AS ketiga yang berbeza untuk Pengesanan Adegan dikuasakan AI, dengan empat lagi paten AI menunggu pemberian.

Mengenai Prime Focus Technologies

Prime Focus Technologies (PFT) adalah pencipta CLEAR® dan CLEAR® AI. Ia menawarkan platform streaming, studio, dan penyiar penyelesaian teknologi dan perkhidmatan media bertransformasi yang dikuasakan awan yang membantu mereka mengurangkan Jumlah Kos Operasi (TCOP) dengan mengotomatiskan rantaian bekalan kandungan mereka. PFT bekerja dengan syarikat utama seperti Walt Disney-dimiliki Star TV, Channel 4, ITV, Sinclair Broadcast Group, A&E Networks, Warner Media, PBS, CBS Television Studios, 20th Century Fox Television Studios, Lionsgate, Showtime, HBO, NBCU, TERN International, Disney+ Hotstar, BCCI, Liga Premier India dan banyak lagi.

Untuk maklumat lanjut, layari: www.primefocustechnologies.com.

Hubungi Media:

T Shobhana
Naib Presiden Kanan dan Ketua Pemasaran Global
Prime Focus Technologies
Los Angeles, CA
t.shobhana@primefocus.com