Pimax Crystal Menang di Anugerah Inovasi CES 2024

(SeaPRwire) –   Pimax Crystal memenangi anugerah CES 2024 Innovation Awards

LAS VEGAS, Nov. 20, 2023 — Pimax Crystal dinobatkan sebagai pemenang CES 2024 Innovation Awards sebagai calon dalam kategori “XR Technologies & Accessories” — sebagai satu-satunya kaca mata VR yang berbuat demikian. Pimax Crystal juga merupakan satu-satunya produk kaca mata dalam kategori XR yang sebenarnya boleh dibeli (kini dengan penawaran ).

Pimax Crystal wins the CES 2024 innovation awards
Pimax Crystal wins the CES 2024 innovation awards

Kaca mata VR pertama dengan kanta kaca

Pimax Crystal kini menawarkan ketelusan tertinggi dalam VR perdagangan. Pencapaian ini sebahagiannya disebabkan oleh panelnya yang ultra-tinggi mutu QLED, yang mempunyai resolusi asli 2880×2880 piksel setiap mata (tidak dinaiktaraf walaupun pada 120Hz). Selain itu, ia merupakan kaca mata VR pertama dan satu-satunya yang dilengkapi dengan kanta kaca asferik. Kanta-kanta ini merupakan faktor utama mengapa kaca mata ini dinamakan ‘Crystal’.

Pimax telah membangunkan sistem optik terkemuka di dunia untuk VR, mengintegrasikan pengoptimuman multi-parameter dengan ciri-ciri unik skrin QLED+miniLED. Sistem ini dipertingkatkan dengan teknik optik khusus yang direka untuk menindas cahaya terserak dan membetulkan penyelewengan. Unsur-unsur reka bentuk ini bekerjasama untuk memaksimumkan kuasa resolusi intrinsik kanta asferik dan sepenuhnya memanfaatkan ketelusan cahaya optik tinggi bahan kaca kualiti optik untuk memastikan output visual akhir menyampaikan pengalaman pandangan luar biasa dengan ketelusan kristal sepanjang tepi, kontras yang cerah dan kecerahan tinggi.

Pimax glass lens
Pimax glass lens

Demo di CES 2024

Pimax Crystal akan dipamerkan dan boleh diuji untuk semua pengunjung di CES 2024 (#15454), serta dipamerkan di Pameran Anugerah Inovasi Rasmi di Venetian Expo, Halls D, Booth #56332. Pengunjung akan dapat mencuba pelbagai demo untuk mengetahui mengapa penggemar VR di seluruh dunia memilih Pimax Crystal untuk ketelusan tertinggi dalam VR perdagangan pengguna.

Tawaran Black Friday sehingga 30 November

 sehingga 30 November.

Klik ke Laman Web Pimax:

Mengenai Anugerah Inovasi CES

merupakan pertandingan tahunan yang menghargai reka bentuk cemerlang dan kejuruteraan dalam produk teknologi pengguna.

Klik untuk melihat penyertaan Crystal yang memenangi anugerah di sini: 
 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)