PingPong dan MODIFI Umumkan Perkongsian untuk Mengubahsuai Pembayaran Lintas Sempadan B2B dan Pembiayaan Perdagangan Digital

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 16 November 2023 — Dalam perkembangan penting untuk pembayaran lintas sempadan B2B, platform FinTech MODIFI hari ini mengumumkan fungsi Buy Now Pay Later (BNPL) global B2B dalam perkongsian dengan PingPong, salah satu platform pembayaran terbesar di Asia.

Majlis Perasmian Perkongsian PingPong x MODIFI: David Messenger, Ketua Eksekutif Perniagaan Global PingPong; Alex Chen, Naib Presiden dan Ketua Pembangunan Perniagaan & Perkongsian, PingPong; Liviu Nedef, Naib Presiden Pemasaran Global, MODIFI; Matthias Hendrichs, Ketua Eksekutif Komersial, MODIFI

Majlis Perasmian Perkongsian PingPong x MODIFI: David Messenger, Ketua Eksekutif Perniagaan Global PingPong; Alex Chen, Naib Presiden dan Ketua Pembangunan Perniagaan & Perkongsian, PingPong; Liviu Nedef, Naib Presiden Pemasaran Global, MODIFI; Matthias Hendrichs, Ketua Eksekutif Komersial, MODIFI

 

Diumumkan pada Festival Teknologi Kewangan Singapura tahun ini, perkongsian ini akan membolehkan pengeksport dan peniaga lintas sempadan menawarkan pilihan pembayaran BNPL kepada pelanggan perniagaan mereka, membantu mereka mempercepatkan ekspansi perniagaan global dan meningkatkan pendapatan.

Apabila momentum untuk digitalisasi perdagangan global meningkat, peranan perkhidmatan kewangan dalam memacu pertumbuhan perdagangan menjadi semakin penting. Menangani keperluan rumit sektor perdagangan luar negeri dan perdagangan elektronik lintas sempadan hari ini, perkongsian antara PingPong dan MODIFI memanfaatkan teknologi digital terkini disertai dengan infrastruktur pembiayaan dan pembayaran akaun bank global yang kukuh. Hasilnya adalah peningkatan dramatik dalam kecekapan operasi perniagaan dan likuiditi dana bagi pembeli dan penjual. Penjual boleh mendapat manfaat daripada kemudahan pembayaran invois segera, memperkukuhkan likuiditi kewangan mereka. Sementara itu, pembeli menikmati pelbagai pilihan terma pembayaran yang fleksibel dan boleh diubahsuai.

Jianqin Shu, PingPong Global Partner dan Pengurus Besar Kumpulan Perniagaan SMB, berkata, “Berdiri di garis hadapan era perdagangan digital, PingPong akan terus mengutamakan keperluan berubah syarikat lintas sempadan, meningkatkan keupayaan produk kami dengan memberi tumpuan utama kepada pembayaran lintas sempadan. Perkongsian dengan MODIFI akan menawarkan penyelesaian pembayaran dan kewangan digital yang menyeluruh untuk membantu lebih banyak perniagaan mencapai ekspansi global.”

Matthias Hendrichs, Ketua Eksekutif Komersial MODIFI, berkata: “Bagi perniagaan yang mengincar ekspansi global, pembiayaan lintas sempadan membawa cabaran rumit. Misi MODIFI berputar pada penyederhanaan kompleksiti ini. Persekutuan kami dengan PingPong melengkapkan kami dengan mekanisme yang berkuasa untuk memacu ekspansi perniagaan global. Matlamat kami adalah menawarkan penyelesaian pembayaran dan pembiayaan digital menyeluruh bagi perniagaan yang terlibat dalam perdagangan lintas sempadan, membawa mereka lebih dekat kepada aspirasi global mereka.”

Dengan jangkauan pembayaran global PingPong merentasi 200+ negara, dan kepakaran MODIFI dalam pembiayaan perdagangan, perniagaan ditawarkan pakej penyelesaian perniagaan yang tidak tertandingi. Persekutuan ini memberi jaminan kepada perniagaan alat yang diperlukan untuk mengoptimumkan modal kerja, lincah menangani risiko, dan memanfaatkan peluang pertumbuhan di pasaran global.

Tentang PingPong

PingPong ialah syarikat teknologi global terkemuka dan salah satu syarikat pembayaran terbesar di Asia. Ekosistem PingPong dibina berdasarkan visi yang memberdayakan perdagangan digital lintas sempadan untuk berkembang. Suit produk inovatif, selamat, mematuhi dan menyeluruh kami termasuk pembayaran e-dagangan, pembayaran perdagangan B2B, perkhidmatan pengumpulan, pengeluaran kad, pengurusan pertukaran asing, pembiayaan rantaian bekalan dan penyelesaian perniagaan.

Tentang MODIFI

MODIFI ialah platform FinTech yang mengkhususkan dalam pembiayaan dan penyelesaian pembayaran lintas sempadan B2B. Syarikat ini menghapuskan halangan tradisional kepada perdagangan global dengan memberdayakan perniagaan dengan alat pembayaran digital moden dan likuiditi kewangan yang diperlukan untuk bersaing dalam perdagangan global.

Platform MODIFI melayani lebih daripada 1,600 syarikat di 55+ negara dan mempunyai kehadiran global dengan pejabat di Shenzhen, Singapura, Hong Kong, Amsterdam, Berlin, Bandar Raya New York, Bandar Raya Mexico, Dubai, Mumbai, New Delhi dan Dhaka.

 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)