Pixis, Syarikat Infrastruktur AI Tanpa Kod Terkemuka untuk Pemasaran, Peroleh Pendanaan Sebanyak $85 juta dalam Pendanaan Siri C1

SAN FRANCISCO, 15 Sept. 2023Pixis, sebuah syarikat infrastruktur AI tanpa kod yang terkemuka yang memberi tumpuan kepada membolehkan jenama meningkatkan pemasaran prestasi, telah mengumpul $85 juta dalam pusingan pendanaan C1 siri. Pusingan itu diketuai oleh Touring Capital dan membawa modal syarikat yang dikumpul kepada $209 juta. Pelabur baru dan sedia ada yang mengambil bahagian dalam pusingan pendanaan termasuk Grupo Carso, General Atlantic, Celesta Capital dan Chiratae Ventures. Pendanaan itu akan digunakan untuk memperdalam keupayaan AI Pixis, mempercepatkan pengembangan global, melabur dalam R&D untuk menyempurnakan dan melancarkan studio kreatif bertenaga AI generatif, dan membina perkongsian produk dan perniagaan strategik.

Pengasas bersama Pixis, dari kiri, Shubham A. Mishra, Vrushali Prasade dan Hari Valiyath

Pengasas bersama Pixis, dari kiri, Shubham A. Mishra, Vrushali Prasade dan Hari Valiyath

Pixis membangunkan teknologi AI yang boleh diakses untuk pemasaran pertumbuhan dan mempunyai suite produk yang kaya yang termasuk penargetan, pengoptimuman prestasi penerbangan dan keupayaan AI generatif. Sejak dilancarkan, Pixis telah menunjukkan trajektori pertumbuhan yang luar biasa, dengan platformnya dimanfaatkan oleh lebih daripada 200 jenama global termasuk nama seperti DHL, Carsome, JOE & THE JUICE, Kavak, HDFC Bank, untuk menamakan beberapa.

Nagraj Kashyap, pengasas bersama dan Rakan Kongsi Umum di Touring Capital berkata, “Kami percaya dengan penuh semangat pada kuasa AI generatif untuk mengubah kes guna perisian perusahaan. Kami melihat Pixis sebagai perintis dalam kategori ini dan sangat kagum dengan keupayaan teknikal platform yang kuat diterjemahkan ke dalam penggunaan pelanggan yang pesat. Kami teruja untuk bermitra dengan Pixis, setelah mempunyai hubungan bertahun-tahun dengan pasukan itu.”

Studio Kreatif

Pixis baru-baru ini melancarkan studio kreatifnya, dengan keupayaan AI terobosan yang membolehkan jenama menjana segera aset kreatif fotorealistik – kedua-dua imej 3D dan video – melalui arahan teks mudah. Studio kreatif disepadukan secara mendalam ke dalam keupayaan pengoptimuman kempen pemasaran Pixis, menanamkan data kempen kontekstual ke dalam proses penjanaan aset kreatif.

Pengembangan dan Jadual

“Ini membentuk menjadi tahun yang menarik bagi Pixis ketika kami mengalu-alukan Touring Capital sebagai pelabur; pasukan Touring telah menjadi rakan pemikiran penting sepanjang tahun dan kami gembira untuk mengumumkan perkongsian baru kami. Dengan modal yang dikumpulkan ini, kami akan terus memberi tumpuan kepada perkongsian saluran strategik dengan semangat baru, dan melabur dengan besar dalam usaha R&D kami,” kata Shubham A. Mishra, pengasas bersama dan CEO, Pixis.

Tahun ini juga menyaksikan pengembangan infrastruktur AI Pixis yang signifikan dengan syarikat itu telah mencapai matlamatnya untuk membina 200 model AI. Bersama dengan berjaya menguji studio kreatif bertenaga AI generatif mereka, mereka juga telah melancarkan produk untuk pemasaran pertumbuhan lintas platform yang terbukti menjadi permainan pengubah dalam pasaran. Selain itu, syarikat itu juga telah mula melaksanakan penyelesaian bertenaga AI mereka untuk syarikat B2B.

Mengenai Pixis

Pixis ialah platform AI tanpa kod yang membantu jenama meningkatkan semua aspek pemasaran mereka dan menambah baik pembuatan keputusan mereka dalam dunia kelakuan pengguna yang sangat kompleks. Infrastruktur AI tanpa kod syarikat itu menyampaikan lebih daripada 200+ model AI proprietari yang memberi pemasar produk AI siap pakai yang kukuh – dari pengoptimuman kempen hingga penjanaan aset kreatif – tanpa perlu menulis satu baris kod pun.

Mengenai Touring Capital

Ditubuhkan pada 2023, Touring Capital ialah firma VC yang memberi tumpuan kepada melabur dalam generasi seterusnya syarikat perisian sebagai perkhidmatan (SaaS) pertumbuhan awal peringkat global yang digerakkan oleh AI. Para pengasasnya, Nagraj Kashyap, Priya Saiprasad, dan Samir Kumar, mempunyai lebih daripada satu dekad pengalaman bekerja bersama di firma pelaburan terkemuka dan rekod terbukti melabur modal teroka di seluruh ekosistem startup teknologi global. Pasukan Touring Capital komited untuk melabur dalam syarikat-syarikat yang memanfaatkan AI untuk membakar keuntungan produktiviti utama bagi pekerja di semua garis perniagaan dan sektor. Lawati https://touringcapital.com untuk ketahui lebih lanjut.