Plutonian Acquisition Corp. Mengumumkan Sumbangan Tambahan ke Akaun Amanat untuk Mempanjangkan Tempoh untuk Menyelesaikan Gabungan Perniagaan

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 15, 2023 — Plutonian Acquisition Corp. (NASDAQ: PLTN, the “Company“), sebuah syarikat pemerolehan khas, mengumumkan hari ini bahawa Big Tree Cloud International Group Limited (“Big Tree Cloud“) telah meletakkan dalam akaun amanah Syarikat (the “Trust Account“) sejumlah $210,000, untuk memanjangkan tempoh masa Syarikat mempunyai untuk melengkapkan penggabungan perniagaan selama tiga bulan tambahan, dari November 15, 2023 sehingga February 15, 2024. Syarikat telah mengeluarkan nota promissori kepada Big Tree Cloud dengan jumlah pokok yang sama dengan jumlah yang didepositkan. Nota promissori tidak membawa sebarang faedah dan boleh ditukarkan kepada saham biasa Syarikat pada harga $10.00 setiap unit (setiap unit terdiri daripada satu saham biasa dan satu hak untuk menerima satu-enam (1/6) saham biasa) pada penutupan penggabungan perniagaan oleh Syarikat.

Mengenai Plutonian Acquisition Corp.

Plutonian Acquisition Corp. ialah sebuah syarikat Delaware yang ditubuhkan sebagai syarikat cek kosong untuk tujuan memasuki penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula, penganjuran atau penggabungan perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih perniagaan atau entiti. Usaha Syarikat untuk mengenal pasti perniagaan sasaran prospektif tidak akan dibatasi kepada satu industri atau rantau geografi tertentu, walaupun ia bercadang untuk memfokuskan cariannya kepada syarikat yang terlibat dalam teknologi metaverse, pelancongan dan industri e-dagang di rantau Asia Pasifik, atau APAC. Syarikat secara tegas mengecualikan mana-mana syarikat yang penyata kewangannya diaudit oleh firma perakaunan yang Lembaga Pengawasan Perakaunan Awam Amerika Syarikat tidak dapat mengawasi selama dua tahun berturut-turut bermula pada 2021 dan mana-mana syarikat sasaran dengan operasi China yang digabungkan melalui struktur VIE.

Pernyataan Prospektif

Kenyataan media ini termasuk pernyataan prospektif yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Pernyataan prospektif adalah pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah. Pernyataan prospektif sedemikian, termasuk penyelesaian berjaya penawaran awam awal Syarikat, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada pernyataan prospektif. Syarikat dengan ini secara tegas menafikan sebarang kewajipan atau komitmen untuk melepaskan sebarang kemaskini atau semakan ke atas sebarang pernyataan prospektif yang terkandung di sini untuk mencerminkan sebarang perubahan dalam jangkaan Syarikat atau sebarang perubahan dalam peristiwa, keadaan atau keadaan yang mana-mana pernyataan itu berdasarkan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)