Prime Focus Technologies bekerjasama dengan Microsoft untuk membuka aliran pendapatan baharu daripada Arkib Aktif

LOS ANGELES, 15 Sept. 2023 — Prime Focus Technologies (PFT), pelopor dalam penyelesaian teknologi berasaskan AI untuk industri Media dan Hiburan (M&E), dengan gembira mengumumkan kerjasama dengan Microsoft. Ini menandakan saat penting, memanfaatkan teknologi AI-enabled terkini Pengurusan Aset Media (MAM) & perkhidmatan perundingan untuk memanfaatkan potensi yang belum diterokai daripada Active Archives dan mencipta aliran pendapatan inovatif yang baru.

Active Archive adalah pendekatan inovatif untuk menguruskan arkib kandungan multimedia yang luas, seperti video, fail audio, imej, dan dokumen yang berkaitan. Sistem Active Archive direka untuk mengurus data antara pelbagai peringkat storan secara automatik. Dengan mengintegrasikan metadata dengan kandungan media kaya, senario Active Archive membantu mengatur, mengkategorikan, dan menampilkan kandungan yang relevan, memenuhi pelbagai permintaan pelanggan media. Dengan menggunakan teknologi seperti AI dan pembelajaran mesin, Senario Arkib Aktif mengoptimumkan proses internal, mewujudkan peluang pendapatan baru, dan membolehkan organisasi membuat keputusan yang lebih baik berdasarkan wawasan yang diperoleh dari kandungan yang diarkibkan. Manfaat sistem Active Archive jauh melampaui sekadar pengurusan data, memberi kesan kepada pelbagai aspek operasi organisasi dan hubungan luaran.

Pendapatan Kandungan: Dengan meningkatkan aksesibiliti dan kebolehcarian arkib secara signifikan melalui MAM berasaskan AI, organisasi dapat mengenal pasti, mengkurasi, dan menjana pendapatan kandungan yang disesuaikan untuk audiens atau pasaran baru dan pelbagai secara lancar. Proses yang dilancarkan ini membuka pintu untuk mewujudkan aliran pendapatan yang sangat menguntungkan.

Kerjasama: Dengan akses yang dipermudahkan ke pangkalan kandungan yang luas, syarikat dapat menggalakkan kerjasama yang lebih erat dengan pemain industri dan, yang lebih penting, mewujudkan platform berhadapan awam yang direka untuk melesenkan kandungan kepada entiti pihak ketiga.

Pemasaran Dipersonalisasi: Memanfaatkan kekayaan metadata yang kini ada pada mereka, pengguna boleh merangka kempen pengiklanan dan promosi yang sangat tepat sasaran, meningkatkan penglibatan pelanggan dan membuka potensi penjanaan pendapatan yang belum pernah terjadi sebelum ini.

Inti kepada kerjasama ini adalah gabungan CLEAR® PFT, CLEAR® AI dan perkhidmatan perundingan serta AI Microsoft dan Azure. Dengan kepakaran mendalam PFT dalam Pengurusan Aset Media dan teknologi AI/ML dan infrastruktur teknologi kukuh Microsoft melalui awan Azure dan keupayaan AI Generatif, kerjasama ini mencipta penyelesaian inovatif untuk mengurus pustaka kandungan multimedia yang luas. Ia juga menjembatani jurang antara sistem premis dan penyelesaian berasaskan awan, menyediakan peralihan lancar bagi organisasi yang bertujuan untuk memodenkan strategi pengurusan aset media mereka. Integrasi ini akan memberdayakan pengguna untuk membuka potensi sebenar arkib kandungan mereka, meningkatkan aksesibiliti, ketangkasan, dan inovasi.

“Sebahagian besar arkib media kekal tidak dapat diakses atau tidak digunakan sepenuhnya, dan perkongsian ini menandakan lompatan besar ke arah memaksimumkan aliran pendapatan, memanfaatkan kuasa AI sebagai pemangkin strategik untuk pertumbuhan dan kejayaan,” kata Saumya Dwivedi, Naib Presiden Eksekutif di PFT.

“Dari studio filem utama dan liga sukan hingga platform hiburan dan agensi pengiklanan, penyelesaian ini bertujuan untuk mengubah pangkalan data multimedia yang luas menjadi lombong emas. Ia mengintegrasikan rakaman sejarah, meringkaskan pengurusan kandungan, dan memungkinkan aliran pendapatan baru, menandakan peralihan dari penyimpanan ke inovasi,” kata Andy Beach, CTO untuk Media & Hiburan di Microsoft.

Sertai kami di IBC 2023 untuk mengetahui lebih lanjut. Untuk mengatur pertemuan dengan PFT, klik di sini. Kami berharap dapat berhubung dan memetakan masa depan teknologi Media dan Hiburan bersama-sama. Kami berada di booth Hall 3, C23.

Microsoft berada di booth #7.A43

Fikirkan Automasi. Fikirkan PFT.

Mengenai Prime Focus Technologies
Prime Focus Technologies (PFT) adalah pencipta CLEAR® dan CLEAR® AI. Ia menawarkan platform streaming, studio, dan penyiaran transformasi teknologi dan perkhidmatan media berasaskan awan yang dikuasakan oleh AI yang membantu mereka mengurangkan Jumlah Kos Operasi (TCOP) dengan mengotomatiskan rantaian bekalan kandungan mereka. PFT bekerja dengan syarikat utama seperti Star TV milik Walt Disney, Channel 4, ITV, Sinclair Broadcast Group, A&E Networks, Warner Media, PBS, CBS Television Studios, 20th Century Fox Television Studios, Lionsgate, Showtime, HBO, NBCU, TERN International, Disney+ Hotstar, BCCI, Liga Premier India dan banyak lagi.

Untuk maklumat lanjut, layari: www.primefocustechnologies.com.

Hubungi Media:
T Shobhana
Naib Presiden Kanan dan Ketua Pemasaran Global
Prime Focus Technologies
Los Angeles, CA
t.shobhana@primefocus.com