Produk ASTRO N7s ZBB-TF TOPCon terkemuka dunia Astronergy akan memberi manfaat kepada pasaran DG & kediaman di seluruh dunia

marrakeshh 1 World's leading ASTRO N7s ZBB-TF TOPCon products to benefit DG & residential markets worldwide

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Nov. 20, 2023 — Astronergy memperkenalkan produk PV modul ASTRO N7s n-type TOPCon berkuasa ZBB (Zero BusBar Interconnection Technology) – TF (Tiling Film) yang pertama di dunia, yang mempunyai kecekapan penukaran teratas sebanyak lebih 23% di kalangan produk DG & kediaman utama.

Poster menunjukkan teknologi ZBB-TF yang digunakan dalam modul PV ASTRO N7s n-type TOPCon.

Sedia untuk memasuki pasaran untuk memberi manfaat lebih banyak pengguna sistem solar komersial, perindustrian dan kediaman, produk baru terbaru siri ASTRO N7s Astronergy ialah jenis produk ZBB n-type TOPCon yang telah mendapat pensijilan pertama di dunia oleh TÜV Rheinland untuk jenis sedemikian.

Untuk menghapuskan jurang sel untuk meningkatkan kecekapan modul dengan ketara, Astronergy telah menggunakan teknologi TF pembuatan secara halus pada 54 keping sel TOPCon ZBB berteknologi yang diperbuat untuk produk modul ASTRO N7s, dan pengepakan berkepadatan tinggi pada produk modul.

Menurut Jack Zhou, Pengurus Besar Perkhidmatan Teknikal Produk Global di Astronergy, teknologi TF adalah untuk menumpukan tepi dua wafer silikon satu sama lain dan memanjangkan filem nipis di atas overlap sel untuk memberikan kesan bantal mengurangkan risiko retak tersembunyi dan memaksimumkan kuasa modul produk ke atas 460W dan kecekapan ke atas 23%.

Disebabkan teknologi ZBB dan TF, produk ASTRO N7s boleh dihasilkan pada suhu yang lebih rendah dan serasi dengan wafer silikon yang lebih nipis, dengan itu membantu mengurangkan penggunaan pasta perak sebanyak lebih 20%, dan mengurangkan pelepasan karbon yang disebabkan oleh pembuatan produk modul.

Dengan teknologi ini, produk akan menjadi jauh lebih ramah alam sekitar dan lebih lestari, serentak juga mempunyai prestasi penentangan lentur yang lebih baik.

Teknologi ini juga boleh membantu meningkatkan kawasan penerimaan cahaya sel PV dan mengurangkan kerugian optik modul PV. Disebabkan penghapusan busbar dan penghapusan jurang di antara sel, modul ZBB-TF ASTRO N7s mempunyai kecekapan pengumpulan pembawa arus semasa dan estetika yang lebih baik.

Sebagai produk baru terbaru siri ASTRO N7s, produk juga mempunyai kelebihan kadar bifacialiti yang lebih tinggi (untuk versi kaca ganda), LID & LETID yang lebih rendah, kebolehpercayaan yang lebih tinggi, prestasi cemerlang dalam situasi sinaran rendah, dan kuasa keluar lebih tinggi per watt.

Sedia untuk dihasilkan secara besar-besaran, modul PV ASTRO N7s ZBB-TF dijangka memberi manfaat kepada lebih banyak kawasan untuk menjana kuasa hijau dan lestari.

Gambar –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)