Produk-produk ASTRO N7s ZBB-TF TOPCon terkemuka dunia Astronergy akan memberi manfaat kepada pasaran DG & kediaman di seluruh dunia

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Nov. 20, 2023 — Khas dirancang untuk pasaran penjanaan teragih (DG) dan rumah tangga di seluruh dunia, Astronergy memperkenalkan produk modul PV n-type TOPCon ASTRO N7s yang pertama di dunia menggunakan teknologi ZBB (Zero BusBar Interconnection Technology) – TF (Tiling Film) pembuatan yang mempunyai kecekapan penukaran teratas sebanyak lebih 23% di kalangan produk DG & rumah tangga utama.

A poster demonstrates the ZBB-TF techs utilized in ASTRO N7s n-type TOPCon PV modules.
A poster demonstrates the ZBB-TF techs utilized in ASTRO N7s n-type TOPCon PV modules.

Sedia untuk memasuki pasaran untuk memberi manfaat lebih banyak pengguna sistem solar komersial, perindustrian, dan rumah tangga, produk terbaru siri ASTRO N7s Astronergy adalah jenis produk ZBB n-type TOPCon yang telah mendapat sijil pertama di dunia untuk jenis sedemikian oleh TÜV Rheinland.

Untuk mengeliminasi jurang sel bagi meningkatkan kecekapan modul dengan ketara, Astronergy telah menggunakan teknologi pembuatan TF secara cemerlang pada 54 keping sel ZBB TOPCon berteknologi tinggi pada produk modul ASTRO N7s, dan pengepakan berkepadatan tinggi pada produk modul.

Menurut Jack Zhou, Pengurus Besar Perkhidmatan Teknikal Produk Global di Astronergy, teknologi TF adalah untuk menumpuk hujung dua wafer silikon satu di atas yang lain dan memanjangkan filem nipis merentasi overlap sel bagi memberi kesan penampan mengurangkan risiko retak tersembunyi dan memaksimumkan kuasa modul ke lebih 460W dan kecekapan ke lebih 23%.

Disebabkan teknologi ZBB dan TF, produk ASTRO N7s boleh dihasilkan pada suhu yang lebih rendah dan serasi dengan wafer silikon yang lebih nipis, dengan itu membantu mengurangkan penggunaan pasta perak sebanyak lebih 20%, dan mengurangkan pelepasan karbon disebabkan pembuatan produk modul.

Dengan teknologi ini, produk akan menjadi jauh lebih ramah alam sekitar dan lebih mampan, serentak mempunyai prestasi tahan lentur yang lebih baik.

Teknologi ini juga boleh membantu meningkatkan kawasan penerima cahaya sel PV dan mengurangkan kerugian optik modul PV. Disebabkan penghapusan busbar dan penghapusan jurang di antara sel, modul ZBB-TF ASTRO N7s mempunyai kecekapan pengumpulan pembawa semasa dan estetika yang lebih baik.

Sebagai produk baru lanjutan siri ASTRO N7s, produk juga mempunyai kelebihan kadar bifasialiti yang lebih tinggi (untuk versi kaca ganda), LID & LETID yang lebih rendah, kebolehpercayaan yang lebih tinggi, prestasi cemerlang dalam situasi sinaran rendah, dan kuasa keluar lebih tinggi per watt.

Sedia untuk dihasilkan secara besar-besaran, modul PV ASTRO N7s ZBB-TF dijangka memberi manfaat kepada lebih banyak kawasan untuk menjana tenaga hijau dan mampan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)