Putuskan kitaran dehidrasi dan kepekaan kulit dengan NEW Cetaphil® Optimal Hydration Skin Replenishing Water Gel

Gel Air Penghidratan Semula Kulit Optimal Hydration Cetaphil® yang BAHARU secara klinikal terbukti menyediakan penghidratan 72 jam dengan teknologi pelepasan perlahan yang mengandungi Asid Hialuronik dan Asid Poliglutamik

KUALA LUMPUR, Malaysia, 14 Sept. 2023 — Cetaphil®, jenama penjagaan kulit dermatologi nombor 1 di Malaysia memperkenalkan era penghidratan baharu apabila jenama itu melancarkan tambahan terkini kepada barisan Penghidratan Optimal: Cetaphil® Optimal Hydration Skin Replenishing Water Gel yang BAHARU, sejenis gel air tanpa berat yang menyediakan penghidratan segera dan intensif tanpa henti selama 72 jam untuk kulit kering dan kekurangan air.

Patahkan kitaran kekurangan air dan sensitiviti kulit dengan Cetaphil® Optimal Hydration Skin Replenishing Water Gel yang BAHARU
Patahkan kitaran kekurangan air dan sensitiviti kulit dengan Cetaphil® Optimal Hydration Skin Replenishing Water Gel yang BAHARU

Rangkaian Penghidratan Optimal Cetaphil® dikuasakan oleh Kompleks HydroSensitivTM Cetaphil® yang unik yang menggabungkan Aquaxyl, Glycerol, dan Blue Daisy yang Menenangkan yang meningkatkan kandungan air kulit. Kini, dengan penambahan Gel Air Penghidratan Semula Kulit Cetaphil® Penghidratan Optimal, yang mengandungi teknologi pelepasan perlahan yang dipenuhi dengan Asid Hialuronik dan Asid Poliglutamik, ia menyediakan penghidratan jangka panjang untuk kulit yang lebih lembut dan kenyal.

Gel air ringan dan sejuk ini menangani tanda-tanda utama kekurangan kelembapan kulit dan memberikan kelegaan penghidratan dan penenangan segera kepada kulit kering dan sensitif. Gel Air Penghidratan Semula Kulit Cetaphil® Penghidratan Optimal juga secara klinikal terbukti mengukuhkan sawar kelembapan kulit sehingga 24 jam dan mengurangkan lima tanda sensitiviti kulit (kerengsaan, sensitiviti, kusam, ketegangan, kekasaran) selepas tujuh hari penggunaan.

Selain itu, gel air ini menenangkan, menghidratkan semula, dan mengempul kulit kering dan merengsa sambil sama sekali bebas minyak, bebas pewangi, dan bebas pewarna. Format gel memudahkan penyerapan pantas, rasa menyejukkan, dan keberkesanan unggul. Ia juga secara klinikal terbukti meningkatkan kualiti kulit hanya selepas satu bulan penggunaan dua kali sehari, meninggalkan kulit yang kelihatan lebih licin dan lebih halus.

Pengurus Negara Galderma Malaysia, Cik Cindy Tiu, berkata “Awal tahun ini, kami mendapati terdapat hubungan intrinsik antara kekurangan air dan sensitiviti kulit melalui penyelidikan kami, yang mendedahkan bahawa kekurangan air melemahkan sawar kelembapan kulit, meningkatkan kerentanannya terhadap sensitiviti dan kerengsaan.”

“Komitmen kami berpusat pada memenuhi keperluan unik individu dengan kulit sensitif. Kami bertujuan untuk memenuhi dan melampaui jangkaan pengguna kami dengan menyediakan penyelesaian penjagaan kulit yang berkesan yang melampaui penghidratan mudah. Matlamat kami adalah untuk memberi kuasa kepada individu dengan kulit sensitif untuk mencapai kulit yang sihat, terhidrat dengan baik, dan teguh. Gel Air Penghidratan Semula Kulit Cetaphil® Penghidratan Optimal yang sama sekali baharu pergi melampaui penghidratan dan direka khusus untuk meningkatkan ketahanan kulit di samping menenangkan dan meningkatkan kualiti keseluruhan kulit sensitif.” tambah beliau.

Rangkaian Penghidratan Optimal Cetaphil® mengunci kelembapan dan kini bersama-sama dengan Gel Air Penghidratan Semula Kulit Cetaphil® Penghidratan Optimal yang BAHARU ia memberikan penghidratan jangka panjang selama 72 jam. Diformulasi untuk kulit kering, kekurangan air, dan sensitif, rangkaian ini menghidrat semula kelembapan kulit, menenangkan sensitiviti kulit, dan menghormati sawar kulit.

Rangkaian Penghidratan Optimal Cetaphil® terdiri daripada Serum Pengaktifan 48 Jam Penghidratan Optimal, Krim Siang Harian Glow Sihat Penghidratan Optimal, dan Serum Mata Penyegar Penghidratan Optimal.

Rangkaian Penghidratan Optimal Cetaphil® termasuk Gel Air Penghidratan Semula Kulit Cetaphil® Penghidratan Optimal yang BAHARU kini boleh dibeli di semua farmasi terkemuka di seluruh negara, termasuk Watsons dan Guardian, dan e-stor rasmi Cetaphil®. Pengunjung juga boleh menebus sampel percuma Gel Air Penghidratan Semula Kulit Cetaphil® Penghidratan Optimal dan menikmati hadiah percuma eksklusif dengan pembelian di Kaunter Kulit Penghidratan Cetaphil® yang terdapat dari sekarang hingga November di kedai-kedai terpilih Watsons dan Guardian di pusat membeli-belah.

Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.cetaphil.com.my/.

Mengenai CETAPHIL®

75 tahun yang lalu, seorang ahli farmasi telah bekerjasama untuk mencipta produk Cetaphil® pertama dengan seorang pakar dermatologi – formula yang lembut namun berkesan yang akan membersihkan tanpa menanggalkan dan melembapkan tanpa menyumbat. Hari ini, Cetaphil® adalah jenama penjagaan kulit dermatologi nombor 1 di Malaysia* dan diiktiraf oleh pakar perubatan kulit di seluruh dunia. Dengan bantuan pakar kulit global terkemuka, mereka terus membangunkan teknologi penjagaan kulit inovatif untuk kulit sensitif yang membantu memulihkan, melindungi, dan mengekalkan kesihatan kulit setiap hari. Untuk maklumat lanjut, layari www.CETAPHIL.com.my

*IQVIA Malaysia, Pasaran Emolien & Pelindung, MAT Q1 2023 (Nilai)

Mengenai Galderma

Galderma adalah syarikat dermatologi bebas terbesar di dunia, hadir di lebih 100 negara. Sejak penubuhannya pada 1981, kami didorong oleh dedikasi penuh terhadap dermatologi. Kami menyampaikan portfolio jenama dan perkhidmatan canggih dan berasaskan sains merentas Estetik Suntikan, Penjagaan Kulit Dermatologi, dan Dermatologi Terapeutik. Memberi tumpuan kepada keperluan pengguna dan pesakit, kami bekerjasama dengan profesional penjagaan kesihatan untuk memastikan hasil unggul. Oleh kerana kami faham bahawa kulit yang kita ada membentuk kisah hidup kita, kami memajukan dermatologi untuk setiap kisah kulit. Untuk maklumat lanjut: www.galderma.com