Radisson Hotel Group dan Crown Regency Hotels & Resorts akan melancarkan resort baru Radisson Individuals di pulau idilik Panglao, Filipina

(SeaPRwire) –   The 558-key Crown Regency Grand Paradise Resort Bohol, a member of Radisson Individuals akan mengubah landskap hospitaliti Panglao dengan kemudahan yang luas dan pusat konvensyen yang besar

MANILA, Filipina, Nov. 14, 2023 —  dan  telah hari ini mengumumkan penandatanganan Crown Regency Grand Paradise Resort Bohol, ahli Radisson Individuals, sebuah resort lima bintang baharu di bawah jenama persekutuan Radisson Hotel Group yang berkembang pesat.

Artist Impression of the Crown Regency Grand Paradise Resort Bohol, a member of Radisson Individuals

Radisson Individuals ialah jenama yang membenarkan hartanah hotel untuk mengekalkan dan mempromosikan ciri-ciri unik dan peribadi mereka dengan memberi tumpuan kepada lokasi dan pengalaman yang unik, sementara memenuhi piawaian kualiti dan perkhidmatan tinggi yang pelanggan telah datang untuk mengharapkan daripada Radisson Hotel Group.

Merangkumi 2.9 hektar, resort baharu ini akan menawarkan pemandangan tepi tasik yang tenang, berhampiran beberapa pantai berpasir yang menawan di pulau eksotik Panglao, wilayah Bohol, Filipina. Dengan inventori penginapan dan kemudahan yang luas, termasuk pusat konvensyen canggih, resort tanda aras ini dijangka dibuka untuk mengembangkan sektor pelancongan negara dalam menyokong pertumbuhan masa depan dalam segmen korporat dan kumpulan antarabangsa.

Encik Ramzy Fenianos, Ketua Pembangunan, Asia Pasifik, Radisson Hotel Group, berkata: “Kami gembira menandatangani resort luar biasa ini, yang menandakan satu lagi tonggak penting dalam strategi perkembangan kami di Filipina. Panglao merupakan pasaran yang berpotensi tinggi dan menawarkan banyak destinasi pulau pantai yang indah. Bersekutu dengan pemaju tempatan terkemuka seperti Crown Regency Hotels & Resorts pastinya merupakan sokongan kuat terhadap jenama dan projek tanda aras ini akan menyumbang kepada pembangunan sektor pelancongan pulau itu ketika kami terus memperkenalkan jenama yang relevan dengan pasaran untuk menyokong pemilik dan pemaju.”

Susan Bernado, Ketua Pegawai Eksekutif, Crown Regency Hotels & Resorts, berkata: “Kami gembira bekerjasama dengan Radisson Hotel Group – syarikat hospitaliti terkemuka dengan rekod yang kukuh di Filipina. Peluang jenama putih Radisson Hotel Group membolehkan kami mengekalkan peribadi tempatan unik resort sementara juga mengakses rangkaian dan pengedaran globalnya yang kuat untuk meningkatkan kehadiran antarabangsa kami. Crown Regency Grand Paradise Resort Bohol, ahli Radisson Individuals akan segera menjadi hartanah tanda aras untuk Filipina dan kami berharap untuk hubungan yang berjaya dengan Radisson Hotel Group.”

Tanda aras baharu di Bohol

Crown Regency Grand Paradise Resort Bohol, ahli Radisson Individuals dijangka dibuka pada tahun 2025 dan akan menawarkan 558 bilik dan suite yang cerah, luas dan diilhamkan setempat dengan pemandangan tasik atau hutan. Resort ini, direka oleh Palafox dan Associates yang terkenal, diilhamkan oleh “Pahinungod”, istilah Bahasa Visayan yang mewakili dedikasi dan penawaran, dan memberi penghormatan kepada festival terkenal di Bohol yang sama nama.

Dalamannya mencerminkan kesenian dan kemahiran kraftangan tempatan, penghormatan kepada warisan dan budaya Filipina sambil mencerminkan nada hangat dan unsur tropika kontemporari. Setiap bilik aras bawah menawarkan akses terus ke kolam resort, manakala koleksi lapan vila berdiri hebat akan mendalamkan pengunjung dalam perlindungan peribadi. Kemudahan termasuk kolam luar tropika, spa, pusat kecergasan dan pelbagai tempat F&B, termasuk destinasi makan sepanjang hari, restoran Cina khas, bar bertema 1950-an, ruang lobi dan bar kolam.

Resort ini akan menawarkan pusat konvensyen 900 meter persegi, venue MICE berskala besar dan kelas dunia di Panglao. Venue 1500-pax ini akan disokong oleh dewan serba guna 400 meter persegi dan tiga ruang mesyuarat kecil, menetapkan pentas untuk pelbagai acara, dari perjumpaan korporat hingga perkahwinan yang unik.

Pelancong perniagaan dan rekreasi akan dapat menjelajahi keajaiban Panglao, yang kian menjadi salah satu destinasi yang paling diingini di Filipina berkat pantai berpasirnya yang lembut, laut jernih dan terumbu karang yang hidup. Resort ini juga terletak berhampiran jambatan yang menghubungkan Panglao dengan pulau Bohol yang bersebelahan, Tapak Warisan Global UNESCO yang terkenal dengan Bukit Coklat ikoniknya.

Lapangan Terbang Antarabangsa Bohol-Panglao, hanya berjarak 12km dari resort, menawarkan sambungan terus ke bandar utama domestik seperti Manila, hanya satu jam setengah, serta penerbangan antarabangsa ke Korea Selatan.

Apabila dibuka, Crown Regency Grand Paradise Resort Bohol, ahli Radisson Individuals akan menyertai portfolio Radisson Hotel Group di Filipina yang sedia ada, terdiri daripada lima hotel Park Inn by Radisson di Bacolod, Davao, Clark, Iloilo City dan Metro Manila, dan resor Radisson Blu di Bandar Cebu, dengan banyak lagi hartanah dalam pipeline.

MENGENAI RADISSON HOTEL GROUP

Radisson Hotel Group ialah kumpulan hotel antarabangsa yang beroperasi di EMEA dan APAC dengan lebih 1,240 hotel dalam operasi dan pembangunan. Kumpulan hotel antarabangsa ini berkembang dengan pesat dengan rancangan untuk meluaskan portfolio secara mendadak. Janji utama kumpulan jenama Radisson ialah Setiap Saat Membangunkan dengan etos perkhidmatan “Ya Saya Boleh!”.

Portfolio jenama Radisson terdiri daripada Radisson Collection, art’otel, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson, dan prizeotel yang disatukan di bawah payung jenama komersial tunggal Radisson Hotels.

ialah program kesetiaan Radisson Hotel Group, yang menawarkan pengalaman yang ditingkatkan yang menjadikan Setiap Saat Membangunkan. Sebagai program paling mudah dalam sektor, ahli menikmati kelebihan luar biasa dan boleh mengakses manfaat mereka mulai hari pertama di seluruh Eropah, Timur Tengah, Afrika, dan Asia Pasifik.

menyediakan penyelesaian yang disesuaikan untuk sebarang acara atau mesyuarat, termasuk penyelesaian hibrid yang menempatkan tetamu dan keperluan mereka di pusat tawarannya. Radisson Meetings dibina di sekeliling tiga komitmen perkhidmatan yang kuat: Peribadi, Profesional dan Memorable, sambil memenuhi asas cemerlang dan menjadi 100% Karbon Netral sepenuhnya.

Di Radisson Hotel Group kami dan bertujuan menjadi Net Zero menjelang 2050 berdasarkan Sasaran Sains Berdasarkan yang diluluskan jangka pendek. Dengan penyelesaian unik seperti Radisson Meetings 100% karbon neutral, kami membuat penginapan hotel mampan mudah. Untuk memudahkan pilihan perjalanan mampan, semua hotel kami sedang disahkan di Hotel Sustainability Basics.

Kesihatan dan keselamatan tetamu dan ahli pasukan kekal sebagai keutamaan utama Radisson Hotel Group. Semua hartanah di seluruh portfolio Kumpulan tertakluk kepada keperluan kesihatan dan keselamatan yang ketat, seperti yang diterangkan dalam Protokol Keselamatan . Protokol Keselamatan merupakan sebahagian penting daripada Program Keselamatan dan Keselamatan Radisson Hotel Group untuk memastikan kami sentiasa menjaga tetamu dan ahli pasukan kami.

Untuk maklumat lanjut, lawati kami. Atau sambungkan dengan Radisson Hotels di:

| | | |  

MENGENAI RADISSON INDIVIDUALS 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

Radisson Individuals ialah jenama yang membenarkan hartanah hotel untuk mengekalkan dan mempromosikan ciri-ciri unik dan peribadi mereka dengan memberi tumpuan kepada lokasi dan pengalaman yang unik, sementara memenuhi piawaian kualiti dan perkhidmatan tinggi yang pelanggan telah datang untuk mengharapkan daripada Radisson Hotel Group. Ia merupakan jenama tambahan kepada jenama lain yang sedia ada dalam portfolio dan langkah pertama yang sesuai untuk hotel individu dengan skor perkhidmatan tinggi yang kuat yang mampu mengekalkan identiti unik mereka sambil memenuhi piawaian kualiti dan perkhidmatan tinggi yang ditetapkan oleh Radisson Hotel Group.