Raja Keluli Mendorong Kelestarian dalam Industri Pembuatan Kasut dengan Janji Net-Zero

(SeaPRwire) –   Pengumuman datang sebelum Persidangan COP28 UAE 2023 sebagai jenama meluaskan pencapaiannya dalam ekonomi kitar semula dan tindakan mampan

  • Jenama berjanji untuk mencapai emisi sifar bersih menjelang 2050 dan mengurangkan jejak karbonnya sebanyak 1% setiap tahun.
  • Mesin NexCell King Steel revolusikan industri pembuatan kasut apabila diperkenalkan pada 2020 dengan menghasilkan elastomer 100% kitar semula dan keupayaan menggunakan bahan kitar semula.
  • Pusat ESG King Steel dilancarkan pada 2022 dan memainkan peranan penting dalam melaksanakan dan mengawasi amalan mampan dan inisiatif ESG jenama.

TAICHUNG, Nov. 20, 2023 — Pemimpin mesin pembuatan kasut King Steel Machinery dengan rasmi mengumumkan komitmen untuk mencapai emisi sifar bersih menjelang 2050, sebelum Persidangan COP28 UEA yang akan datang. Untuk menandakan peristiwa itu, jenama juga menyambut beberapa pencapaian terkini dalam memacu kemampanan di seluruh operasinya dan merentasi rantaian nilai elastomer (polimer elastik) yang penting untuk industri pembuatan kasut.


Untuk maklumat lanjut mengenai tindakan King Steel terhadap kemampanan, sila lawati:

Tindakan untuk mengurangkan jejak karbon

Memacu ke arah masa depan yang lebih hijau, King Steel pada mulanya secara senyap membuat janji pada 2022 untuk mencapai emisi sifar bersih menjelang 2050. Mengimbangi matlamat ini, syarikat telah berjanji untuk mengurangkan jejak karbonnya sebanyak 1% setiap tahun.

Tahun ini, King Steel juga menyertai inisiatif RE 10×10, usaha kolaboratif di kalangan pemimpin industri untuk memesatkan peralihan ke tenaga boleh diperbaharui. Selain itu, syarikat dianugerahkan anugerah Emas dalam pertandingan 2023 yang dianjurkan kerajaan Taiwan, yang menilai dan memeringkat usaha pengurangan jejak karbon syarikat tempatan.

NexCell: “Sole” ekonomi kitar semula pembuatan kasut

Pada 2020, King Steel melancarkan mesin NexCell, satu inovasi yang menjadi teras yang mampu menghasilkan elastomer 100% kitar semula dan menggunakan bahan kitar semula untuk input.

Sebelum NexCell, kitar semula elastomer memerlukan kaedah teknologi maju kerana sifat kompleks mereka. Mesin NexCell memperkenalkan penyelesaian suntikan elastomer berbuih cecair superkritikal pertama di dunia, menandakan perubahan mendadak dalam industri pembuatan kasut dan membolehkan proses tanpa sisa.

Daya serbaguna mesin NexCell melampaui kasut, menunjukkan aplikasi potensi merentasi pelbagai barangan berasaskan elastomer. Selain itu, agen berbuih yang digunakan dalam proses menyumbang kepada penangkapan karbon, menyerap CO2 dan membantu usaha global untuk memerangi perubahan iklim.

Mengambil ESG merentasi rantaian nilai

Titik cemerlang ini adalah penting untuk komitmen King Steel untuk memasukkan prinsip Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) di seluruh operasi perniagaan dan proses hilirannya. Syarikat telah sepenuhnya mengamalkan transformasi digital, melaksanakan proses digital sahaja dan tanpa kertas untuk mengurangkan kesan alam sekitarnya. Untuk mengamalkan perubahan ini, pada 2022 King Steel menubuhkan Pusat Kelestarian, pusat yang ditumpukan untuk melicinkan inisiatif ESG syarikat. Pusat telah meningkatkan aktivitinya secara mendadak pada 2023, memastikan pencapaian terkini dalam ESG dan memainkan peranan penting dalam pelaksanaan dan penyeliaan amalan mampan merentasi organisasi.

Mengenai King Steel

Ditubuhkan pada 1978, King Steel bekerja untuk kemajuan inovasi peralatan buih elastomer, melancarkan NexCell SCF IMM “NexCell” pertama di dunia untuk menyuntik tenaga baru ke ekonomi kitar semula dan pengurusan mampan global.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)