Rating ESG MSCI 37 Interactive Entertainment melonjut ke AA

41 37 Interactive Entertainment's MSCI ESG rating jumps to AA

(SeaPRwire) –   WASHINGTON, Dec. 5, 2023 — Baru-baru ini, Morgan Stanley Capital International (MSCI), agensi indeks antarabangsa yang berwibawa, mengumumkan keputusan terkini kadar penarafan ESG (Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus), dan penarafan 37 Interactive Entertainment telah meningkat ke AA, menjadikannya satu-satunya syarikat di China yang memasuki MSCI ESG AA dalam industri Media & Hiburan Global. Ini menempatkan syarikat Media & Hiburan China dalam liga teratas yang sama dengan syarikat-syarikat terkemuka di bidang amalan ESG.

MSCI sangat mengiktiraf pencapaian 37 Interactive Entertainment dalam tadbir urus ESG, dan percaya bahawa syarikat telah menubuhkan sistem tadbir urus pembangunan mampan yang kukuh, dan unggul dalam pembangunan modal insan, privasi dan keselamatan data, tingkah laku syarikat yang bertanggungjawab dan pelepasan karbon.

Di bawah kepimpinan jawatankuasa berkaitan Lembaga Pengarah, Kumpulan Kerja Pengurusan Pembangunan Lestari 37 Interactive Entertainment menjalankan penilaian risiko tanggungjawab, dan meningkatkan prestasi ESG syarikat dalam isu-isu yang berbeza melalui rancangan sistematik dan kerjasama.

Berkenaan dimensi sosial, syarikat memberi tumpuan yang besar kepada kehidupan tenaga kerja berkualiti tinggi, memberi tumpuan kepada berkongsi faedah dengan pekerja, menyokong pembangunan profesional pekerja dengan sistem latihan yang komprehensif, serta meningkatkan persekitaran kerja yang sama rata dan dinamik.

Privasi pengguna dan keselamatan data adalah jaminan asas bagi pembangunan perniagaan syarikat. Syarikat telah mendapat pensijilan sistem pengurusan keselamatan maklumat ISO/IEC 27001. Untuk terus memperkukuh pengurusan keselamatan maklumat dan keupayaan pencegahan risiko syarikat, syarikat juga telah menjalankan latihan berkaitan kepada semua pekerja.

Dalam aspek pemindahan sifar karbon, syarikat adalah antara syarikat terawal dalam industri untuk mencadangkan kebertanggungjawaban karbon 2025, dengan mengambil tindakan aktif bagi menangani cabaran perubahan iklim. Pada Jun 2023, syarikat menerbitkan laporan kemajuan TCFD pertamanya, yang menganalisis secara menyeluruh risiko dan peluangnya dalam menangani perubahan iklim. Pelepasan karbon dalam lingkungan operasi syarikat pada Tahun Kewangan 2022 telah berkurangan sebanyak 51.11% berbanding tahun asas 2019, dengan bahagian kuasa hijau sebanyak 65.97%.

Pada peringkat seterusnya, syarikat akan terus mengoptimumkan pembinaan sistem tadbir urus ESG yang selari dengan amalan ESG global terbaik, dan mencipta nilai bersama yang lebih besar.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.