REPT BATTERO dan POWIN Berkerjasama dengan Bateri Tenaga WENDING 320Ah untuk Projek Perolehan Sel Indonesia 8.4GWh

LAS VEGAS, 13 September 2023 – Satu peristiwa penting berlaku di RE+ Expo di Amerika Syarikat apabila REPT BATTERO bergabung dengan POWIN, pembekal platform tenaga penyimpanan global, untuk merasmikan perjanjian bagi projek perolehan sel Indonesia 8.4GWh. Fokus utama perkongsian bersejarah ini tidak lain daripada inovasi terbaru REPT BATTERO: bateri 320Ah, yang dikuasakan secara bijak oleh teknologi pemotong WENDING.

Kerjasama antara REPT BATTERO dan POWIN menandakan tonggak penting dalam sektor penyimpanan tenaga. Dengan dakwat kontrak kini kering, kedua-dua entiti bersedia untuk memberikan sumbangan mendalam kepada lanskap tenaga boleh diperbaharui di Indonesia. Batu asas perkongsian ini ialah bateri 320Ah, bukti nyata komitmen REPT BATTERO yang tidak goyah terhadap inovasi dan dedikasi untuk mendorong sehingga had teknologi penyimpanan tenaga.

REPT BATTERO×POWIN Signing Ceremony
Majlis Menandatangani REPT BATTERO×POWIN

BATERI TENAGA WENDING 320Ah menunjukkan kemajuan yang luar biasa dalam pelbagai bidang. Terutamanya, ia mencapai kapasiti tinggi dalam saiz yang sama, mempamerkan kapasiti yang berbeza sambil meningkatkan penggunaan ruang dalaman sel sebanyak 4.5%. Atribut kitaran hayat yang dipanjangkan termasuk pengurangan kos mentah yang ketara sebanyak 5% dalam bahan mentah dan komponen, disertai dengan peningkatan sistem tenaga melebihi 15%. Selain itu, kos efektifnya bersinar melalui kitaran hidup melebihi 10,000 kitaran dan jangka hayat kalendar selama 15 tahun. Tonggak ini menetapkan standard industri baru. Apabila sel revolusioner 320Ah ini menembusi pasaran Indonesia, ia bersedia untuk menawarkan penyelesaian yang kukuh dan mampan untuk penyimpanan dan pengagihan tenaga boleh diperbaharui.

Encik Jia Hong, Pengurus Besar untuk Amerika Syarikat di REPT BATTERO, menekankan, “Kerjasama kami dengan POWIN menandakan lompatan ke hadapan dalam komitmen kami untuk menyampaikan penyelesaian penyimpanan tenaga terkini. BATERI TENAGA WENDING 320Ah adalah bukti dedikasi kami kepada mendorong sempadan teknologi, dan bersama-sama dengan POWIN, kami bertujuan untuk membawa masa depan tenaga yang lebih cerah dan mampan untuk global.”

“REPT terus menunjukkan komitmen yang tidak goyah untuk menyampaikan kemajuan teknologi terkini dalam pasaran penyimpanan tenaga,” kata Jason Eschenbrenner, Naib Presiden Perolehan Global Powin. “Perkongsian kami adalah bukti visi bersama kami, di mana inovasi memicu kerjasama, dan bersama-sama, kami mara ke arah masa depan yang lebih cerah.”

MENGENAI REPT BATTERO

REPT BATTERO Energy Co., Ltd. (disingkat sebagai REPT BATTERO), ditubuhkan pada 2017, adalah syarikat pertama yang dilaburkan oleh TSINGSHAN Industry dalam bidang tenaga baharu. Dengan memanfaatkan sumber nikel TSINGSHAN yang kaya, REPT BATTERO memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan, pengeluaran dan penjualan bateri kuasa dan aplikasi tahap sistem, serta menawarkan penyelesaian berkualiti tinggi untuk BEV dan penyimpanan kuasa pintar. Pada tahun 2022, REPT berada dalam 5 Teratas syarikat bateri penyimpanan tenaga dalam penghantaran global dan No.2 dalam penghantaran bateri penyimpanan tenaga utiliti domestik. Syarikat ini berada di landasan untuk meningkatkan jumlah kapasitinya kepada lebih daripada 150 GWh menjelang 2025. Sila layari https://chinarept.com/en/ dan https://www.linkedin.com/company/reptbattero/ untuk maklumat lanjut.

Mengenai POWIN

Di Powin, kami memajukan sempadan tenaga seterusnya dan mengubah cara kami memberi kuasa kepada kehidupan harian kami dengan memastikan akses kepada kuasa yang bersih, tahan lasak dan mampu milik. Sebagai pembekal platform tenaga global, kami menawarkan penyelesaian penyimpanan bateri yang bersepadu sepenuhnya, perisian, dan perkhidmatan untuk mengoptimumkan prestasi grid dan membolehkan peralihan kepada sumber tenaga yang lebih bersih. Untuk ketahui lebih lanjut, sila layari www.powin.com.