Revolusi Kelestarian dalam Pembuatan Keluli: Mengkaji Pasaran Keluli Hijau Terpantas Pertumbuhan di Eropah

Mining 05 Depositphotos scanrail Sustainability Revolution in Steelmaking: Exploring Europe's Fastest-Growing Green Steel Market

(SeaPRwire) –   DUBLIN, Nov. 20, 2023 — Laporan telah ditambahkan kepada ResearchAndMarkets.com’s penawaran.

Research_and_Markets_Logo

Industri keluli hijau Eropah dijangka berkembang pada masa hadapan kerana pesaing keluli Eropah seperti Jerman Thyssenkrupp dan ArcelorMittal mempertimbangkan penggunaan hidrogen untuk menggantikan arang batu kok. Dengan permintaan yang pesat, pembekal keluli hijau dijangka mendapat manfaat daripada keseimbangan bekalan dan permintaan yang sangat ketat selama dekad akan datang, dengan potensi keuntungan yang besar diramalkan. Walau bagaimanapun, apabila bekalan meningkat dan keluli hijau menjadi piawaian, kuasa harga dijangka merosot. Pasaran keluli hijau Eropah dijangka mencapai US$76.97 juta menjelang 2023, dengan pertumbuhan Kadar Pertumbuhan Tahunan Purata sebanyak 75.24% semasa tempoh ramalan.

Pandangan untuk permintaan keluli hijau telah mengejutkan secara positif selama beberapa tahun yang lalu dengan julat pengguna akhir yang lebih besar daripada yang diramalkan. Jelas bahawa permintaan untuk keluli hijau telah merebak ke banyak lagi sektor pengguna akhir daripada yang dijangkakan. Permintaan keluli hijau pada dasarnya didorong oleh campuran dua pemacu utama: Objektif pengurangan pelepasan sumber Scope 3 dan permintaan pengguna akhir. Permintaan pasaran keluli hijau di Eropah dijangka mencapai 3.68 juta tan metrik pada 2023.

Tinjauan Segmen: Laporan memberikan pandangan mengenai pasaran keluli hijau Eropah melalui dua segmen kunci:

Jenis: Pasaran dibahagikan kepada dua jenis: Elektrolisis Oksida Cair (MOE) dan Ketuhar Busur Elektrik (EAF). MOE mendominasi pasaran kerana penghapusan tungku kok dan tiub api, menggunakan larutan elektrolit untuk mengurangkan bijih besi ke bentuk cecair. EAF dijangka mempunyai kadar pertumbuhan masa depan yang paling tinggi, dengan potensi untuk mengurangkan pelepasan karbon secara signifikan.

Pengguna Akhir: Pasaran dibahagikan kepada empat segmen pengguna akhir: Automotif, Pembinaan, Elektronik, dan Pengguna Akhir Lain. Automotif merupakan segmen terbesar, dengan pembuat kereta semakin menggunakan keluli hijau untuk menyokong pembuatan ramah alam. Syarikat automotif antarabangsa utama telah berkomitmen untuk menjadi neutral karbon menjelang 2040.

Liputan Geografi

Pasaran keluli hijau Sweden menikmati bahagian pasaran tertinggi, terutamanya disebabkan matlamat neutraliti iklim menjelang 2045 dan mengira jumlah pelaburan yang telah diumumkan. Usaha sama keluli hijau Sweden – H2 Green Steel – yang ditubuhkan pada 2020 – mengumumkan bahawa beberapa daripada institusi kewangan Eropah yang paling terkemuka telah memutuskan untuk menyokong pembinaan loji keluli berasaskan hidrogen di utara Sweden. Pelaburan dan pembiayaan ini akan meningkatkan bekalan kerana banyak pemain akan menubuhkan loji keluli hijau di Eropah. Syarikat keluli Sweden akan meningkatkan pengeluaran keluli negara itu selama beberapa tahun akan datang kerana hidrogen hijau membantu menggerakkan transformasi salah satu industri yang paling sukar didekarbonkan.

Faktor Pempengaruhi Utama:

 • Pemacu: Penembusan Hijau yang Meningkat: Kebimbangan alam sekitar yang semakin meningkat telah menyebabkan permintaan keluli hijau meningkat, selaras dengan usaha pedekarbonan. Pelaburan daripada kerajaan dan institusi kewangan dijangka akan memacu pertumbuhan pasaran.

 • Cabaran: Krisis Tenaga: Krisis tenaga yang berlangsung di Eropah telah mengakibatkan peningkatan kos dan cabaran bagi industri keluli. Usaha pedekarbonan mungkin akan meningkatkan kelemahan industri terhadap kos elektrik dan gas.

 • Trend: Teknologi Baharu: Pasaran sedang berkembang dengan pesat, dengan teknologi baharu dijangka muncul selepas 2025. Loji hidrogen hijau dan besi terusan langsung (DRI), dikuasakan oleh tenaga boleh diperbaharui, dijangka akan mengubah industri.

Analisis Pemain Utama

Pasaran keluli hijau Eropah dipusatkan dengan SSAB, Salzgitter dan ArcelorMittal yang paling bersedia, di Eropah. Pemain utama yang diliputi dalam laporan termasuk:

 • ArcelorMittal
 • GFG Alliance (Liberty Steel Group Holdings UK Ltd)
 • H2 Green Steel
 • SSAB
 • Salzgitter
 • Swiss Steel Group
 • Tata Steel Europe
 • Tenaris
 • ThyssenKrupp
 • Vanir Green Industries
 • Voestalpine

Untuk maklumat lanjut mengenai laporan ini, sila lawati

Mengenai ResearchAndMarkets.com
ResearchAndMarkets.com ialah sumber utama antarabangsa untuk laporan pasaran dan data pasaran. Kami memberikan maklumat terkini mengenai pasaran antarabangsa dan serantau, industri utama, syarikat terkemuka, produk baharu dan trend terkini.

Media Contact:

Research and Markets
Laura Wood, Pengurus Kanan

Untuk Jam Pejabat E.S.T Hubungi +1-917-300-0470
Untuk Amerika Syarikat/Kanada Hubungi Talian Bebas Caj +1-800-526-8630
Untuk Jam Pejabat GMT Hubungi +353-1-416-8900

U.S. Faks: 646-607-1907
Faks (di luar Amerika Syarikat): +353-1-481-1716

Logo:

SUMBER Research and Markets

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)