Riot Melancarkan Cadangan Perubahan Evolusi untuk Sukan Siber League of Legends

OverActive Media

(SeaPRwire) –   OverActive Media Sambut Cadangan Evolusi Riot untuk Esukan Liga of Legends

TORONTO, March 15, 2024 – () () (“OverActive” atau “Syarikat“), syarikat hiburan dan esukan global terkemuka untuk generasi peminat hari ini, hari ini memberi respon terhadap perubahan yang dicadangkan Riot untuk esukan Liga of Legends dalam blog oleh John Needham, Presiden Esukan, Riot Games. OverActive komited sepenuhnya untuk bekerjasama dengan Riot Games dalam proses transformasi ini.

Model yang dicadangkan Riot Games bertujuan memastikan kelestarian Esukan LoL, dengan memberi fokus pada aliran pendapatan yang lebih boleh diramal untuk pasukan melalui perkongsian dan strategi jualan digital dalam permainan yang inovatif. Pendekatan berdasarkan prestasi ini konsisten dengan visi OverActive untuk ekosistem esukan yang mantap dan dinamik, di mana penekanan kejayaan bersama ditambah faedah tambahan untuk organisasi berprestasi tinggi menyokong pertumbuhan masa depan.

“MAD Lions KOI, francais Liga of Legends kami, secara konsisten menjadi penampil teratas di LEC, memenangi beberapa kejuaraan, membuat penampilan berulang di Pertengahan Musim Invitational (MSI), dan tidak pernah melepasi Kejohanan Dunia sejak menyertai LEC pada 2019. Kami juga mendahului dalam penonton puncak dan purata penonton minit (AMA) pada 2024, menggambarkan komitmen kami terhadap kejayaan persaingan dan penglibatan peminat,” kata Adam Adamou, CEO OverActive.

“OverActive melihat ini sebagai peluang untuk juga meninjau semula perbincangan mengenai bayaran yuran francais dengan Riot Games,” tambah Adam Adamou. “Sebagai sebahagian daripada proses kolaboratif ini, kami bertujuan meneliti penyesuaian yuran ini dengan mencari terma yang menggambarkan ekosistem esukan yang berkembang dan menyokong matlamat bersama kami untuk kelestarian dan pertumbuhan.”

MENGENAI OVERACTIVE MEDIA

OverActive Media Corp. (TSXV: OAM) berpusat di Toronto, Ontario, dengan operasi di Madrid, Sepanyol, dan Berlin, Jerman. Mandat OverActive adalah membina syarikat global bersepadu yang menyediakan produk sukan, media, dan hiburan untuk generasi peminat hari ini dengan fokus pada esukan, permainan video, penciptaan dan pengedaran kandungan, budaya, dan acara langsung dan dalam talian. OverActive memiliki francais liga profesional esukan termasuk Liga Peluru Berpandu, beroperasi sebagai Toronto Ultra, Kejohanan Eropah Liga of Legends (LEC), beroperasi sebagai MAD Lions KOI, Liga Juara VALORANT (VCT) EMEA, beroperasi sebagai Movistar KOI dan liga esukan profesional dan pertandingan lain.

Nota Berhati-hati Mengenai Maklumat Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan yang merupakan “kenyataan prospektif” dan “maklumat prospektif” mengikut undang-undang sekuriti yang berkenaan (secara kolektif, “kenyataan prospektif”), termasuk kenyataan mengenai rancangan, niat, kepercayaan dan jangkaan semasa OverActive untuk aktiviti perniagaan dan prestasi operasi masa depan. Kenyataan prospektif sering dikenal pasti dengan kata-kata “mungkin”, “akan”, “boleh”, “harus”, “akan”, “merancang”, “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa dan termasuk maklumat mengenai prestasi kewangan dan operasi yang dijangka OverActive pada masa depan.

Pelabur diberi amaran bahawa kenyataan prospektif tidak berdasarkan fakta sejarah tetapi jangkaan, anggaran atau projeksi pengurusan yang dianggap munasabah pada tarikh kenyataan dibuat. Walaupun OverActive percaya bahawa jangkaan yang terkandung dalam kenyataan prospektif itu munasabah, kenyataan sedemikian tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian, dan bergantung kepada faktor yang tidak dapat diramalkan yang boleh memberi kesan buruk kepada keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan OverActive. Antara faktor utama yang boleh menyebabkan keputusan berbeza secara material termasuk yang berikut: kesan potensi transaksi pembolehubah OverActive terhadap hubungan, termasuk dengan badan pengawalseliaan, pekerja, pembekal, pelanggan dan pesaing; perubahan am di perniagaan, politik dan ekonomi umum, termasuk perubahan pasaran kewangan; pematuhan undang-undang dan peraturan tempatan dan asing; risiko dan ketidakpastian berkaitan pasaran asing; keupayaan Syarikat untuk terus melaksanakan perkongsian dan strategi perniagaan sedia ada; keupayaan Liga Peluru Berpandu dan Liga Peluru Berpandu untuk mengekalkan penonton; penyelesaian berjaya Venue baharu Syarikat; dan faktor risiko lain yang dinyatakan dalam penyata maklumat tahunan OverActive untuk tahun berakhir 31 Disember 2021 dan penyata lain dengan pihak berkuasa sekuriti Kanada, salinan boleh didapati di bawah profil OverActive di . Kenyataan prospektif ini mungkin terjejas oleh risiko dan ketidakpastian dalam perniagaan OverActive dan keadaan pasaran umum, termasuk COVID-19.

Sekiranya satu atau lebih risiko atau ketidakpastian ini memuncul, atau jika andaian di sebalik kenyataan prospektif itu terbukti salah, hasil sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang digambarkan di sini sebagai dirancang, ditetapkan, dijangka, dipercayai, dianggarkan atau diharapkan. Walaupun OverActive telah cuba mengenal pasti risiko, ketidakpastian dan faktor penting yang boleh menyebabkan hasil sebenar berbeza secara material, terdapat risiko lain yang menyebabkan hasil berbeza. OverActive tidak berniat dan tidak menganggap diri berkewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif kecuali sebagaimana diperlukan oleh undang-undang yang berkenaan.

TSXV atau Pihak Berkuasanya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar TSXV) tidak menerima tanggungjawab bagi kecukupan atau ketepatan penerbitan ini.

Pendedahan:

1) Penulis Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak mempunyai sekuriti syarikat-syarikat yang dinyatakan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh, Pasaran Media OverActive. Jar Media Inc. telah atau dijangka menerima daripada Agen Pemasaran Digital Native Ads Inc. OverActive Media seratus lima puluh tiga ribu lapan ratus USD untuk 30 hari (21 hari kerja).

3) Pernyataan dan pendapat yang dinyatakann adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Penulis sepenuhnya bertanggungjawab terhadap kesahihan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau mengedarkan Artikel ini. Market Jar tidak secara bebas mengesahkan atau menyiasat semua maklumat tersebut. Tiada Market Jar atau mana-mana syarikat sekutunya menjamin ketepatan atau kesempurnaan maklumat apa pun. Maklumat yang diberikan di atas adalah untuk maksud maklumat sahaja dan bukan cadangan untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. memerlukan penulis sumbangan untuk mendedahkan sebarang pegangan saham, atau hubungan ekonomi, dengan syarikat yang mereka tulis tentang. Market Jar Media Inc. bergantung kepada penulis untuk dengan tepat memberikan maklumat ini dan Market Jar Media Inc. tidak mempunyai cara untuk mengesahkan ketepatannya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

4) Artikel ini tidak menyediakan nasihat pelaburan. Semua pelaburan membawa risiko dan setiap pembaca digalakkan berunding dengan penasihat kewangan peribadinya. Sebarang tindakan pembaca akibat maklumat yang dikemukakan di sini adalah tanggungjawabnya sendiri. Dengan membuka halaman ini, setiap pembaca menerima dan bersetuju