Saham AS Kekal Stabil Di Tengan Tanda-tanda Penyejukan Pasaran Buruh

US labor market

(SeaPRwire) –   Saham-saham AS menunjukkan sedikit perubahan dalam perdagangan pertengahan hari Rabu, mencerminkan reaksi pelabur terhadap data baharu yang menunjukkan pelambatan lanjut dalam pasaran buruh. Indeks S&P 500, Dow Jones Industrial Average, dan Nasdaq Composite semuanya mengalami pergerakan minimum, mengikuti kenaikan awal pada permulaan hari. Kestabilan ini datang selepas indeks-indeks menutup dengan hasil bercampur pada Selasa.

Pasaran buruh menunjukkan tanda-tanda melemah, dengan ADP pada gaji swasta jatuh singkat dari jangkaan dengan hanya menambah 103,000 pekerjaan pada November. Laporan ini datang di belakang data Selasa tentang kekosongan pekerjaan, yang juga menunjukkan pelambatan, membakar optimisme bahawa Bank Persekutuan mungkin berpaling ke arah mengurangkan kadar faedah. Semasa ini, pasaran menjangkakan sekurang-kurangnya 100 mata asas pengurangan kadar faedah tahun depan. Walau bagaimanapun, sesetengah strategis memberi amaran bahawa jangkaan ini mungkin terlalu optimistik.

Dalam pasaran mata wang kripto, bitcoin menyaksikan lonjakan ringkas, menyeberangi paras $44,000. Lonjakan ini didorong oleh minat meningkat dari pelabur runcit, diyakinkan oleh jangkaan pengurangan kadar faedah dan prospek ETF bitcoin spot yang akan datang. Walaupun begitu, bitcoin melepaskan keuntungan ini, berundur dari rentetan menang enam hari terpanjangnya sejak Mei.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.