Saham Bertambah di Wall Street Menjelang Laporan Pekerjaan

Wall Street

(SeaPRwire) –   naik pada Khamis, semakin hampir dengan paras tertinggi sepanjang zaman kerana pelabur bersedia untuk laporan pekerjaan utama Jumaat. Indeks S&P 500 naik 0.7%, hampir mencapai paras tertinggi sepanjang zaman, manakala Purata Industri Dow Jones meningkat 0.6%, dengan komposit Nasdaq naik 0.9%.

Conagra Brands melihat peningkatan 4.1% selepas melaporkan penurunan pendapatan yang lebih kecil daripada jangkaan untuk suku terkini, bersama-sama keuntungan yang lebih baik daripada ramalan. Levi Strauss juga melonjak 16.3% selepas melepasi jangkaan suku tahunan dan sedikit meningkatkan ramalan keuntungan penuh tahun.

Walau bagaimanapun, Lamb Weston menghadapi penurunan 12.8% disebabkan cabaran dengan sistem perancangan baru memberi kesan kepada pesanan pelanggan, menyebabkan pandangan penjualan dan keuntungan tahunan yang lebih rendah.

Kerugian mingguan Indeks S&P 500 berkurang kepada 0.1% berikutan penurunan awal minggu ini, dipicu oleh data ekonomi AS yang kuat yang menimbulkan kebimbangan tentang oleh Bank Persekutuan.

Pelabur mengawasi pasaran pekerjaan dengan teliti untuk tanda-tanda penyejukan, yang boleh mengurangkan tekanan inflasi tanpa menyebabkan resesi. Ahli ekonomi menjangkakan laporan pekerjaan akan datang akan menunjukkan penurunan dalam pengambilan pekerja Mac berbanding Februari.

Di pasaran bon, hasil bon kerajaan kekal stabil selepas peningkatan awal berikutan laporan tuntutan pengangguran. Hasil bon 10 tahun merosot kepada 4.32%, manakala hasil bon dua tahun kekal stabil pada 4.67%.

Saham di Eropah bercampur-campur, dan perdagangan ditutup di Taiwan dan China untuk cuti kebangsaan. Pakar percaya Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. mungkin melihat bantuan lebih cepat untuk kemudahannya selepas gempa bumi baru-baru ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.