Saham Salesforce Diramalkan Akan Mencapai Tahap Tertinggi Dengan Dorongan AI

Salesforce Stock

(SeaPRwire) –   Analis Morgan Stanley telah menjadi optimis terhadap Salesforce Inc. (NYSE: CRM), meramalkan bahawa penggunaan kecerdasan buatan (AI) akan memacu saham pembuat perisian itu ke tahap rekod. Walaupun lonjakan Salesforce sebanyak 96% pada tahun ini, penganalisis Keith Weiss dari Morgan Stanley telah menetapkan sasaran harga baru sebanyak $350, membayangkan kenaikan lanjut sebanyak 34% untuk saham dalam tempoh 12 bulan akan datang dan melampaui paras tertinggi sepanjang zaman yang dicapai pada 2021.

Weiss menaiktaraf pengesyoranannya terhadap Salesforce daripada timbangan sama ke arah berat. Beliau menyatakan optimisme terhadap saham itu sejak penurunan taraf pada musim panas. Saham itu naik sebanyak 3.1% mengikut pandangan bullish analis itu.

Weiss menekankan harapan pelabur yang rendah berbanding potensi pendorong kenaikan seperti kenaikan harga, pembungkusan produk, dan penggunaan awan data sebagai faktor yang menyumbang kepada profil risiko dan pulangan yang menarik untuk Salesforce. Walaupun penggunaan sepenuhnya kecerdasan buatan mungkin memerlukan masa, Weiss percaya rangkaian awan data Salesforce kian mendapat sambutan, terutamanya apabila syarikat-syarikat bersedia untuk penggunaan meluas AI pada masa hadapan.

Walaupun pandangan Weiss terhadap Salesforce agak optimistik, anggaran purata menunjukkan peningkatan harga saham yang lebih sederhana iaitu 7.7% dalam tempoh setahun akan datang, mengikut data yang dikumpul Bloomberg. Namun demikian, analis sebelum ini mengenal pasti Salesforce sebagai syarikat yang bersedia untuk manfaat daripada kemajuan dalam kecerdasan buatan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.