Saham Salesforce Meningkat Mendadak Dengan Permintaan Awan yang Kuat Mendorong Prestasi Luar Biasa

Salesforce Stock

(SeaPRwire) –   Saham Salesforce Inc. (NYSE: CRM) menyaksikan peningkatan yang menakjubkan sekitar 10% pada hari Khamis, mencapai puncak hampir dua tahun. Peningkatan ini mengikuti pelepasan prestasi suku ketiga yang cemerlang oleh syarikat perisian awan dan perniagaan Amerika Syarikat itu, didorong oleh permintaan yang kuat untuk perkhidmatannya.

Selepas lonceng penutup pada hari Rabu, Salesforce melaporkan hasil sebanyak $8.72 bilion dan keuntungan disesuaikan sebanyak $2.11 sesaham, melebihi jangkaan Wall Street. Selain itu, syarikat itu meramalkan hasil suku keempat berjulat antara $9.18 bilion dan $9.23 bilion, dengan keuntungan disesuaikan berjulat antara $2.25 hingga $2.26 sesaham—kedua-duanya melebihi anggaran analis.

Saham Salesforce melonjak sebanyak 9.6%, mencapai tahap tertinggi sebanyak $252.50, menandakan tahap tertinggi sejak Januari 2022 dan bersedia untuk peningkatan peratusan harian yang paling besar sejak Mac tahun ini. Saham itu menunjukkan peningkatan sebanyak 7%, menyumbang kira-kira $16 bilion kepada nilai pasaran Salesforce. Dengan lonjakan ini, saham itu telah mencapai peningkatan tahun ini yang menakjubkan sebanyak 87%, meletakkannya untuk prestasi tahunan yang paling cemerlang sejak 2009.

Pelbagai analis, termasuk mereka dari Morgan Stanley, Evercore, Wells Fargo, dan Deutsche Bank, menanggapi keputusan positif dengan meningkatkan sasaran harga untuk saham Salesforce. Menurut , sasaran harga median semasa dari 48 analis yang mengikuti Salesforce ialah $275, naik daripada $257.50 sebulan lalu. Cadangan semasa mereka ialah “beli”.

Menurut analis Kumpulan Penyelidikan BofA Global, dipimpin oleh Brad Sills, dalam nota pelabur, “Salesforce mewakili peluang AI (kecerdasan buatan) teratas.” Mereka menyatakan keyakinan bertambah bahawa syarikat itu berada “di jalan kembali ke pertumbuhan langganan pertengahan 15 tahun.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.