Saiz Pasaran Kapal Bekalan Lepas Pantai Akan Meningkat Sebanyak USD 6.00 bilion antara 2023 hingga 2028, Segmen Kapal Tunda dan Bekalan (AHTS) Akan Menjadi Penyumbang Terbesar Kepada Pertumbuhan Pasaran – Technavio

Offshore Supply Vessel Market to increase by USD 6.00 billion between 2023 to 2028, The Anchor Handling Tug Supply (AHTS) segment will be the largest contributor to market growth - Technavio

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Dec. 14, 2023Berapakah pertumbuhan yang dijangkakan dalam saiz Pasaran Kapal Pembekalan Luar Pantai dari 2023 hingga 2028?

Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terbaru bertajuk Global Offshore Supply Vessel Market 2024-2028

  • Saiz dijangka berkembang sebanyak USD 6.00 billion dari 2023 hingga 2028, menurut Technavio. Selain itu, momentum pertumbuhan pasaran akan bergerak pada kadar CAGR sebanyak 4.42% semasa tempoh ramalan. Peningkatan permintaan global untuk minyak dan gas asli memang mempengaruhi pasaran kapal pembekalan luar pantai. Walau bagaimanapun, faktor seperti peningkatan kos operasi OSV boleh menghalang pertumbuhan pasaran. Pasaran dibahagikan mengikut Jenis (AHTS, PSV, FSIV, MPSV, dan Lain-lain), Pengguna Akhir (minyak luar pantai, gas luar pantai, dan angin luar pantai), dan Geografi (APAC, Eropah, Amerika Utara, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan). Technavio memberikan ringkasan laporan yang menyeluruh mengenai saiz pasaran dan ramalan bersama-sama dengan kaedah penyelidikan.

Siapakah penyumbang terbesar kepada pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan?

  • Segmen Anchor Handling Tug Supply (AHTS) akan menjadi penyumbang terbesar kepada pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan. Kapal AHTS ialah kapal tentera laut yang digunakan untuk menarik/menunda (platform minyak, kapal) dan mengendalikan anker untuk platform minyak. Kapal AHTS dibina untuk menangani keadaan cuaca yang buruk dan khusus digunakan untuk membantu memasang platform minyak di kawasan air dalam. Kapal AHTS juga digunakan untuk membantu memuatkan tangki dan mengendalikan anker di kawasan air dalam. Segmen kapal AHTS akan menyaksikan pertumbuhan yang signifikan disebabkan peningkatan yang dijangka sebanyak 6%-7% dalam aktiviti CAPEX dalam air dalam oleh syarikat-syarikat utama yang terlibat dalam industri minyak dan gas global.

Untuk maklumat tambahan mengenai pelbagai segmen pasaran dan impak mereka pada tahun-tahun akan datang, sila .

Apakah sumbangan yang diramalkan APAC kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan?

  • APAC akan menyumbang 36% kepada pertumbuhan pasaran global semasa tempoh ramalan. Peningkatan bilangan platform minyak dan peningkatan perbelanjaan modal (CAPEX) dalam industri minyak dan gas, menyebabkan pasaran kapal pembekalan luar pantai (OSV) di APAC. Selain itu, terdapat peningkatan keperluan tenaga disebabkan pengangkutan dan pembangunan infrastruktur di ekonomi sedang membangun seperti China dan India.

Di manakah kehadiran Bass Marine Pty Ltd., AP Moller Maersk AS, BOURBON Maritime, dan lain-lain dalam pasaran kapal pembekalan luar pantai yang berpecah-pecah?

  • Pasaran kapal pembekalan luar pantai adalah berpecah-pecah, dan syarikat-syarikat menggunakan strategi pertumbuhan organik dan tak organik untuk bersaing dalam pasaran. Laporan ini menganalisis landskap persaingan pasaran dan memberikan maklumat mengenai beberapa syarikat pasaran, termasuk:
    AP Moller Maersk AS, Bass Marine Pty Ltd., BOURBON Maritime, Damen Shipyards Group, DP World, Edison Chouest Offshore Co., Harren Shipping Services GmbH and Co. KG, Harvey Gulf International Marine LLC, Havila Shipping ASA, Hornbeck Offshore Services Inc., Island Offshore Management AS, Nam Cheong Ltd., SEACOR Marine Holdings Inc., Solstad Offshore ASA, Tidewater Inc., Van Aalst Group, Vroon BV, Wartsila Corp., Qatar Navigation QPSC, Siem Offshore Inc.

untuk mendapatkan maklumat tambahan mengenai strategi pertumbuhan yang diambil oleh syarikat-syarikat dan penawaran produk mereka.

Laporan Berkaitan:

Saiz dianggarkan akan berkembang pada kadar CAGR sebanyak 7.06% antara 2023 dan 2028. Saiz pasaran diramalkan akan meningkat sebanyak USD 424.91 juta.

Saiz dianggarkan akan berkembang pada kadar CAGR sebanyak 5.7% antara 2023 dan 2028. Saiz pasaran diramalkan akan meningkat sebanyak USD 1,841.58 juta.

Skop Pasaran Kapal Pembekalan Luar Pantai

Liputan Laporan

Butiran

Tahun asas

2023

Tempoh sejarah

2018-2022

Tempoh ramalan

2024-2028

Momentum pertumbuhan & CAGR

Meningkat pada kadar CAGR sebanyak 4.42%

Pertumbuhan pasaran 2024-2028

USD 6.00 billion

Struktur pasaran

Berpecah-pecah

Pertumbuhan YoY 2022-2023 (%)

4.24

Analisis serantau

APAC, Eropah, Amerika Utara, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan

Sumbangan pasaran utama

APAC pada 36%

Negara utama

AS, Arab Saudi, China, Rusia, dan Norway

Landskap persaingan

Lead

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.