Sambungan Selular Yang Benar-benar Menghubungkan

(SeaPRwire) –

— China Unicom & Huawei’s Excursion ke Steppes Inner Mongolia

SHENZHEN, China, Nov. 13, 2023 — Di Inner Mongolia, salah satu daripada lima rantau autonomi China, bandar peringkat prefektur Chifeng terkenal dengan padang rumputnya yang luas yang menghampiri batas penglihatan, sungai-sungai melengkung, dan yurt yang bertebaran di padang rumput. Walaupun alam semula jadi ini indah, ia tidak terasing, kerana ia mempunyai akses rangkaian yang memadai. Isyarat sinyal sentiasa penuh di mana-mana orang tinggal, haiwan ternakan boleh berkeliaran dengan bebas dengan tag GPS, dan pengembala boleh menikmati gaya hidup nomadik mereka sambil terus terhubung dengan dunia luar.

Kesabaran Adalah Keunggulan

Pada Ogos, taman hutan kebangsaan yang indah di kawasan itu menarik perhatian negara melalui persembahan langsung kumpulan seni persembahan Mongolia di talian. “Semuanya begitu menakjubkan. Para pemain. Landskap. Muzik. Pakaian. ” Penonton sangat terkesan dengan apa yang mereka lihat semasa siaran langsung. “Kami sering siarkan langsung seperti ini, tetapi persembahan kami tidak akan begitu lancar tanpa rangkaian yang betul,” kata salah seorang pemain yang memainkan biola kuda kepala tradisional Mongolia.


China Unicom Inner Mongolia telah diakui secara meluas untuk kualiti rangkaian yang cemerlang. Bekerjasama dengan Huawei dan rakan-rakan lain, ia dianugerahkan gelaran langka “Operator Cemerlang” sebagai sebahagian daripada penilaian kualiti rangkaian mudah alih kebangsaan 2022 di lokasi utama.

Diletakkan di sempadan utara China, Inner Mongolia menjangkau kira-kira 2,400 kilometer dari timur ke barat. Bentuk muka bumi yang pelbagai, penduduk yang jarang dan pengangkutan yang kurang memadai menambah kekompleksan membina dan mengekalkan rangkaian komunikasi di rantau ini.

Timbalan pengarah urusan menjelaskan bahawa, untuk membawa liputan ke kawasan yang jarang didiami sebanyak mungkin, China Unicom Inner Mongolia telah memasang stesen pangkalan makro dan mikro yang boleh berfungsi dengan berkesan pada spektrum 900 MHz. Syarikat itu juga memanfaatkan antena arah untuk menangani pengurangan isyarat dalam senario pergerakan kelajuan tinggi, dan memberi penekanan besar kepada pengoptimuman rangkaian. Pengalaman pengguna adalah keutamaan tertinggi mereka.

Jauh, Tetapi Terhubung

“Padang rumput jauh dari dunia lain, tetapi orang-orang tidak. Kami boleh dengan mudah membeli dan menjual barang di telefon kami. China Unicom telah mengubah kehidupan kami, dan kami kini terhubung dengan dunia,” kata pemilik rumah ladang.

China Unicom dengan cepat membawa liputan meluas dan pantas ke kawasan luar bandar dengan melaksanakan rangkaian jalur rendah pada 900 MHz. Pengendali ini telah membawa liputan ke 98.5% kampung pentadbiran, angka yang hanya 53% pada 2018.

Akses mudah ke rangkaian boleh dipercayai telah mengubah cara hidup orang di kampung-kampung ini secara asas. Pemilik rumah itu menambah bahawa dia boleh menonton TV pada bila-bila masa, kanak-kanak boleh belajar dan hibur diri di Internet, dan pembayaran mudah alih menghapuskan masalah membawa tunai.

Pemilik rumah juga berkongsi kegembiraannya kerana tidak perlu lagi mengejar haiwan ternakan, kerana dia sentiasa boleh melihat lokasi mereka di telefonnya. Disokong oleh rangkaian jalur lebar operator yang meluas, pengembala boleh menambah haiwan mereka ke sistem GPS, memasang kamera definisi tinggi di kawasan pastoral, dan melaksanakan sistem minum air automatik untuk haiwan. Rangkaian melakukan semua kerja rumit, menghapuskan keperluan untuk banyak buruh manusia berulang. Disokong oleh 4G/5G dan teknologi maklumat maju, pertanian dan penternakan di rantau ini sedang bergerak ke arah pembangunan yang lebih mampan.

China Unicom komited untuk memudahkan pengeluaran dan kehidupan bagi penduduk di sini dalam bidang yang benar-benar memberi kesan bermakna, seperti perubatan jarak jauh, nasihat undang-undang, dan membeli-belah dalam talian.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)