Samsung Biologics umumkan perjanjian strategik yang diperluas dengan Bristol Myers Squibb untuk mengilang bahan dadah kanser antibodi

INCHEON, Korea Selatan, 18 Sept. 2023 — Samsung Biologics (KRX: 207940.KS) hari ini mengumumkan perjanjian baru dengan Bristol Myers Squibb (NYSE: BMY) untuk pembuatan berskala besar bahan dadah kanser antibodi komersial Bristol Myers Squibb.

Bristol Myers Squibb dan Samsung Biologics mempunyai perjanjian pembuatan sedia ada untuk dadah kanser antibodi komersial dan telah mengembangkan hubungan strategik dari semasa ke semasa. Menurut terma-terma perjanjian baru ini, Samsung Biologics akan menyediakan pembuatan bahan dadah untuk bahan dadah kanser antibodi di kemudahan pembuatan bio terkini dan terbesar syarikat iaitu Plant 4, di Songdo, Korea Selatan. 

“Hubungan kami dengan Bristol Myers Squibb meliputi lebih daripada satu dekad, dan kami berbangga dan gembira dapat membantu membawa ubat-ubatan penting kepada pesakit di seluruh dunia,” kata John Rim, Presiden dan CEO Samsung Biologics. “Kerjasama ini dengan Bristol Myers Squibb menekankan komitmen kami untuk mempercepatkan penyampaian dan memastikan bekalan berterusan saluran pelanggan, dimungkinkan oleh komitmen kami terhadap kualiti pembuatan, inovasi, dan kapasiti.”

Mengenai Samsung Biologics Co., Ltd.

Samsung Biologics (KRX: 207940.KS) adalah pembekal perkhidmatan CDMO bersepadu, hujung ke hujung yang menawarkan pembangunan tanpa henti dan penyelesaian pembuatan dari pembangunan garis sel hingga pengisian akhir aseptik serta sokongan ujian makmal untuk produk biofarmaseutikal yang kami hasilkan. Kemudahan kami mematuhi cGMP dengan bioreaktor dari skala kecil hingga besar untuk memenuhi keperluan pelanggan yang berbeza. Untuk memaksimumkan kecekapan operasi kami dan memperluaskan keupayaan kami sebagai tindak balas terhadap permintaan pembuatan bio yang semakin meningkat, Samsung Biologics sepenuhnya menyiapkan Plant 4, yang akan meningkatkan kedudukan syarikat sebagai kemudahan pembuatan terbesar di satu tapak tunggal—memegang jumlah kapasiti 604KL—dan mengumumkan rancangan untuk membina Plant 5, yang akan beroperasi pada April 2025. Selain itu, Samsung Biologics America membolehkan syarikat bekerja lebih dekat dengan pelanggan yang berpangkalan di AS dan Eropah. Kami terus memperluaskan keupayaan kami untuk menampung pelanggan kami dengan melabur dalam teknologi seperti kemudahan konjugat antibodi-dadah (ADC), kemudahan pembuatan mRNA khusus, dan kapasiti pengisian aseptik tambahan. Sebagai rakan CDMO pilihan mampan, kami komited kepada penyampaian tepat pada masanya, produk sepenuhnya dengan pembangunan fleksibel dan penyelesaian pembuatan kami, kecemerlangan operasi, dan kepakaran terbukti.

Kontak Samsung Biologics
Claire Kim
Ketua Komunikasi Pemasaran
cair.kim@samsung.com