Schneider Electric menggerakkan penyelesaian produktiviti dan kemampanan Generative AI dengan mengintegrasikan Microsoft Azure OpenAI

(SeaPRwire) –

Pelanggan dan pekerja Schneider Electric menggunakan keupayaan GenAI (Generative AI) yang menyediakan peningkatan produktiviti dan cara baru bekerja

– Kerjasama dengan Microsoft dalam kecerdasan buatan memberi tumpuan kepada mencipta penyelesaian inovatif untuk kelestarian

RUEIL-MALMAISON, Perancis, 13 Nov. 2023 — , pemimpin dalam transformasi digital pengurusan tenaga dan automasi, memanfaatkan keupayaan kecerdasan buatan generatif (GenAI) untuk memberdayakan pelanggan dan mengubah operasi dalaman.

Berdasarkan asas kerjasama jangka panjang dengan Microsoft, Schneider Electric mengintegrasikan Microsoft Azure OpenAI untuk membangunkan penyelesaian yang memanfaatkan algoritma untuk menjana teks, kod, dan jenis kandungan lain. Ini telah memberdayakan Schneider Electric untuk mereka bentuk semula pendekatan kepada pelbagai proses operasi, memesatkan tugas-tugas yang memakan masa, mengoptimumkan pengalokasian sumber, dan memperoleh kelajuan dan kecekapan. Pada masa yang sama Kumpulan terus menggunakan GenAI untuk maju inovasi dalam portfolio tawarannya.

Teras pendedahan penggunaan GenAI Schneider Electric termasuk:

  • – menggunakan teknologi Model Bahasa Besar melalui Microsoft Azure OpenAI, Schneider Electric telah membina Copilot sebagai rakan digital mudah alih yang dimasukkan dalam Resource Advisor. Copilot menyediakan pelanggan dengan analisis data yang dipertingkat, visualisasi, sokongan membuat keputusan, dan pengoptimuman prestasi, dan keupayaan memproses maklumat industri dan sistem Resource Advisor dengan mudah.
  • Jo-Chat GPT – pemantau perbualan dalaman berdasarkan Perkhidmatan Microsoft Azure OpenAI membolehkan pekerja mendapat manfaat daripada keupayaan GenAI dengan cara selamat.
  • Penasihat Kewangan – menyumbang kepada 10 juta euro penjimatan tahunan, pemantau perbualan ini menyediakan cara mudah dan berkesan untuk mencari maklumat tepat bagi penganalisis kewangan dalam perakaunan dan fungsi lain dalam kewangan global. Ia membantu mencapai pengambilan keputusan yang konsisten, mematuhi undang-undang, dan tepat masa.
  • Robot Pengetahuan – pemantau perbualan membantu wakil khidmat pelanggan mencari maklumat tepat untuk pertanyaan pelanggan dan mencadangkan jawapan yang sesuai berdasarkan dokumentasi dalaman yang luas.
  • Carian perbualan – membantu pelanggan kami mencari produk yang diperlukan dengan gaya perbualan semantik menggunakan keupayaan pencarian semantik.

Schneider Electric juga sedang mengkaji untuk mengintegrasikan Github Copilot untuk terus meningkatkan proses penciptaan tawaran dan operasi serta Sales Copilot untuk terus memberdayakan kakitangan barisan hadapan.

Berkomentar mengenai kemajuan teknologi dan perniagaan ini, Philippe Rambach, Ketua Pegawai AI di Schneider Electric, berkata, “GenAI merupakan perubahan dan kami sedang melabur dalam teknologi ini. Ia telah membolehkan kami meningkatkan produktiviti dalaman, dan ia selari dengan komitmen kami terhadap peningkatan berterusan dan inovasi memberi kesan yang berfokus kepada kelestarian.”

Pusat organisasi AI di Schneider Electric dilancarkan pada 2021, sebelum teknologi GenAI menjadi meluas. Dengan munculnya alat-alat baru ini, syarikat itu telah mewujudkan pasukan teras GenAI khusus untuk bekerja rapat dengan pihak dalaman dan luar untuk mengesan awal peluang aplikasi. Pada masa yang sama, Schneider Electric telah menyiapkan kajian peluang GenAI merentasi semua fungsi dan memilih lebih daripada 200 kes guna potensi dan peluang.

Penggunaan Schneider Electric terhadap GenAI dan pengintegrasian dengan Microsoft Azure OpenAI menekankan komitmen mereka untuk terus berada di garis hadapan inovasi dalam pengurusan tenaga dan automasi perindustrian. Syarikat-syarikat ini memberi tumpuan untuk memanfaatkan teknologi maju untuk menghasilkan peningkatan kecekapan, memacu inovasi, dan mencapai pertumbuhan mampan.

“Microsoft Azure OpenAI membolehkan Schneider untuk membangunkan penyelesaian yang lincah, skala, berpatutan kos dan berdaya AI yang selari dengan aspirasi bersama kami untuk masa depan mampan dan digital,” kata Dominik Wee, Naib Presiden Korporat, Pembuatan dan Mobiliti di Microsoft.

Portfolio penyelesaian Schneider Electric yang dibina di atas Microsoft Azure menawarkan pelanggannya penyelesaian awan berikutnya, IoT (Internet of Things) dan keupayaan data dan AI maju.

Bersama-sama, kedua-dua syarikat membantu pelanggan menyambung jurang antara menetapkan sasaran kelestarian yang berani dan mencapainya.

Mengenai Schneider Electric

Tujuan Schneider adalah untuk memberdayakan semua untuk memanfaatkan tenaga dan sumber daya kami sepenuhnya, menyambung kemajuan dan kelestarian bagi semua. Kami memanggil ini Life Is On.

Misi kami adalah menjadi rakan digital anda untuk Kelestarian dan Kecekapan.

Kami memacu transformasi digital dengan mengintegrasikan teknologi proses dan tenaga terkemuka, produk bermula titik hingga awan, kawalan, perisian dan perkhidmatan, merentasi seluruh kitaran hayat, membolehkan pengurusan syarikat bersepadu, untuk rumah, bangunan, pusat data, infrastruktur dan industri.

Kami adalah syarikat global paling tempatan. Kami adalah penyokong piawaian terbuka dan ekosistem perkongsian yang bersemangat tentang nilai-nilai kami yang Bermakna, Inklusif dan Berdaya.

| Ikuti kami di: | | | | |

Terokai perspektif terbaru yang membentuk kelestarian, elektrik 4.0, dan automasi generasi seterusnya di&nbsp.

Tag: #genAI, #AI, #pembelajaranmesin, #pengitarian, #inovasi

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)