Sercomm Dedahkan Peranti STB Pemecut Video RDK Terbaharu Berdasarkan Broadcom BCM72126 di Persidangan Global RDK 2023 di Amsterdam

AMSTERDAM, 15 September 2023 — Sercomm Corporation (TWSE: 5388), pengeluar peralatan hiburan dan jalur lebar global utama, hari ini mengumumkan ketersediaan Stiletto, solusi Set Top Box siap pakai terkini syarikat untuk RDK. Akan didedahkan dan ditunjukkan di Persidangan Global RDK di Amsterdam, STB Ultra HD maju ini adalah penyelesaian Pemecut Video RDK pertama berdasarkan Broadcom BCM72126.

Sercomm Unveils Its Latest RDK Video Accelerator STB Offering
Sercomm Unveils Its Latest RDK Video Accelerator STB Offering

STB menyokong semua aplikasi hiburan premium, saluran TV berbayar dan FAST sehingga resolusi 4K dan termasuk konektiviti WiFi 6 untuk striming tanpa gangguan. Keupayaan tambahan termasuk AV1, audio Dolby, HDR 10+, Dolby Vision, Dolby Atmos, alat kawalan suara jauh, permainan awan, integrasi kamera bel pintu, dan video sembang webcam. Operator boleh memilih saiz ingatan yang berbeza bergantung kepada keperluan dan kompromi kos mereka. Stiletto juga boleh dikonfigurasi dengan penala untuk TV siaran.

“Sercomm berbangga kerana menjadi penyumbang lama kepada komuniti RDK dan program Pemecut Video RDK,” kata Amir Mobini, Naib Presiden Perniagaan STB Global di Sercomm. “Kami teruja untuk mengumumkan pelancaran STB barisan hadapan ini dalam kerjasama rapat dengan Broadcom dan pasukan RDK, menawarkan keupayaan canggih pada nilai hebat kepada operator di seluruh dunia.”

“Sebagai pembekal set top box utama berdasarkan RDK dan Ahli Dikehendaki RDK, kami berbesar hati bekerjasama rapat dengan Sercomm dan melihat ketersediaan teknologi terkini mereka untuk komuniti operator kami,” kata Jason Briggs, Presiden dan GM RDK. “Sercomm terus memajukan penerimaan RDK dengan menawarkan STB berdasarkan cip set terkini dari pembekal terkemuka seperti Broadcom.”

“Sercomm secara berterusan membuktikan keupayaan mereka untuk menghasilkan solusi berkualiti tinggi, nilai tinggi berdasarkan cip set Broadcom canggih,” kata Lewis Brewster, Naib Presiden Pemasaran STB, Kumpulan Video Jalur Lebar, Broadcom. “Kami tidak sabar untuk bekerjasama dengan Sercomm dan pelanggan operator untuk menggunakan penyelesaian siap pakai ini agar pengguna akhir dapat menikmatinya.”

RDK adalah penyelesaian perisian sumber terbuka yang menstandardkan fungsi teras yang digunakan dalam video, jalur lebar, dan peranti IoT yang disambungkan. Dengan menstandardkan fungsi-fungsi ini, penyedia perkhidmatan dapat membangunkan dan menggunakan aplikasi serta perkhidmatan, bebas daripada platform perkakasan. RDK membolehkan penyedia perkhidmatan mengawal data diagnostik peranti, model perniagaan, dan aplikasi mereka untuk meningkatkan pengalaman pelanggan dan mendorong keputusan perniagaan.

Komuniti RDK terdiri daripada lebih daripada 600 syarikat termasuk pengilang CPE, vendor SoC, pembangun perisian, penyepaduan sistem, dan penyedia perkhidmatan. Secara global, bilangan peranti RDK yang digunakan kini melebihi 100 juta, dan puluhan penyedia perkhidmatan di seluruh Amerika Utara, Eropah, Amerika Latin, dan Asia Pasifik berada dalam pelbagai peringkat penilaian, ujian, percubaan, atau penggunaan. Perisian RDK disediakan tanpa kos kepada pemegang lesen RDK, dan syarikat ahli komuniti RDK boleh menyumbangkan perubahan dan penambahbaikan perisian kembali kepada komuniti. Maklumat tambahan mengenai RDK boleh didapati di www.rdkcentral.com.

Mengenai Sercomm Corporation
Sercomm Corporation (TWSE: 5388) adalah pengeluar peralatan telekomunikasi dan jalur lebar terkemuka di dunia. Ditubuhkan pada 1992, Sercomm telah memberi tumpuan kepada membangunkan penyelesaian terbenam untuk menjadikan rangkaian mudah dan mampu milik. Dengan keupayaan kejuruteraan bersepadu sepenuhnya dan kemudahan pembuatan kelas dunia, Sercomm menawarkan penyelesaian jalur lebar telekom menyeluruh seperti sel kecil, get laluan rumah/enterpris, dan produk IoT, dan kini menjadi pemimpin global dalam industri ini. Beribu pejabat di Taipei, Taiwan, rangkaian operasi global Sercomm meliputi pasaran di Amerika Utara, Eropah, dan rantau Asia Pasifik. Asas pelanggannya termasuk penyedia perkhidmatan, OEM rangkaian, dan penyepaduan sistem terkemuka dunia. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.sercomm.com.