Shiqiang Song, Slkor: Semalam, Hari Ini dan Esok Huaqiangbei Shenzhen (Bahagian II)

SHENZHEN, China, 18 September 2023 – Baru-baru ini, Song Shiqiang, Ketua Pegawai Eksekutif SlkorMicro Semicon Co., Ltd. menerbitkan artikel mengenai Masa Lalu, Masa Kini, Masa Depan Shenzhen Hua Qiang Bei:

Shenzhen Huaqiangbei adalah pusat pengedaran perkakasan maklumat elektronik kelas dunia. Song Shiqiang percaya bahawa peluang pembangunan pelbagai Huaqiangbei telah menggalakkan perkembangan Slkor, yang terutamanya dinyatakan dalam: pertama, industri sedang meningkat, dan pembangunan teknologi tidak dapat dilakukan tanpa komponen elektronik. Huaqiang Utara adalah hab untuk produk komponen elektronik dan perkakasan pintar, dengan jualan tahunan melebihi 240 bilion yuan. Disebabkan oleh sebab pelabuhan, ia mempunyai keupayaan untuk membangunkan eksport luar negara. Kedua, terdapat kecenderungan ke arah penggantian domestik. Tahap industri semikonduktor adalah simbol kekuatan negara, dan memimpin dalam bidang cip boleh membawa kepada kelebihan dalam bidang seperti teknologi, ekonomi, dan politik. Pada masa ini, majoriti besar cip high-end di China bergantung kepada import. Sebagai perusahaan industri, Slkor sentiasa memberi tumpuan kepada inovasi untuk mengubah ekosistem. Ketiga, kelebihan pembangunan perusahaan swasta. Shenzhen adalah bandar dengan perkembangan terbaik perusahaan swasta, jauh terkehadapan dari segi kecekapan, inovasi, gerak balas pasaran, dan aspek lain. Perusahaan di rantau ini juga akan menikmati dividen pasaran reformasi dan keterbukaan. Keempat, pengubahsuaian dan peningkatan taraf operator Huaqiang Utara. Sebagai contoh, Slkor memberi tumpuan kepada aplikasi alat, menggalakkan semangat keusahawanan, inovasi organisasi dan pengurusan, iterasi model perniagaan, dan kelima, inovasi teknologi. Selepas lebih daripada 10 tahun penyelidikan dan pembangunan, Slkor telah membangunkan produk teras yang kompetitif, dan kini memberi tumpuan kepada pembinaan jenama dan pemasaran promosi, membentuk proses yang distandardkan. Keenam, kesan limpahan Huaqiang Utara merebak dan berulang dari segi bakat, jenama, teknologi, dan modal.

Huaqiangbei Song Shiqiang percaya bahawa Huaqiangbei telah melalui pelbagai ujian dan dugaan, dan adalah semula jadi bagi pelanggan Slkor untuk mencapai jangkauan global dalam konteks kecenderungan pembangunan keseluruhan. Slkor menyaksikan perkembangan Huaqiang Utara. Baru-baru ini, Muzium Huaqiangbei telah mula beroperasi, dan Huaqiangbei telah menubuhkan rumah rohani. Sebagai perusahaan inovatif dalam produk komponen, Slkor telah menonjol dari kepungan dan terus menghadapi cabaran antarabangsa.

Untuk membaca teks penuh, klik pautan: https://www.kinghelm.net/song-shiqiang_53553/569335.html.

HUBUNGI: Adele Sun, sunmiao@ailion.group