Singleron Biotechnologies mengumumkan dua abstrak bersama di persidangan Persatuan Hematologi Amerika

(SeaPRwire) –   Menggunakan analisis multi-omics sel tunggal untuk meramal hasil rawatan, membangunkan prognostik penyakit dan menjejaki tindak balas pesakit kepada terapi CAR T

COLOGNE, Jerman, Nov. 17, 2023 — Singleron Biotechnologies GmbH, syarikat yang berada di garis hadapan membangunkan dan memasarkan penyelesaian analisis multi-omics sel tunggal inovatif untuk perubatan tepat, mempunyai dua abstrak yang ditulis bersama untuk Persidangan Tahunan ke-65 Persatuan Hematologi Amerika (ASH) yang akan datang di San Diego (9-12 Disember 2023).

Abstrak pertama, huraian lisan #453, timbul daripada kerjasama dengan Profesor Maximilian Merz di Universiti Leipzig. Kajian itu menggunakan platform ESCAPE RNAseq Singleron, yang menggabungkan penjujukan RNA sel tunggal dengan ekspresi protein permukaan sel. Bersama dengan penjujukan TCR dan BCR, analisis itu mengkharakterisasikan kohort pesakit mieloma berganda (MM) yang dirawat dengan sel CAR anti-BCMA secara longitudinal. Analisis itu mendedahkan perbezaan dalam komposisi sel dan ekspresi protein permukaan antara pesakit yang memberikan tindak balas yang lengkap (CR) dan bukan CR, yang dapat dikesan bahkan sebelum rawatan CAR T. Analisis multi-omics sel tunggal juga digunakan untuk memantau kesan rawatan jambatan, perubahan kepelbagaian TCR, dan status sel CAR T individu sepanjang masa dalam PBMC pesakit. Abstrak poster kedua, huraian poster #3367, menggunakan platform ESCAPE RNAseq untuk mengkharakterisasikan sel plasma daripada sum-sum tulang pesakit MM sebelum rawatan Daratumumab. Menggunakan model pembelajaran mesin yang boleh difahami, poster itu menggambarkan kedua-dua model ramalan untuk tindak balas Daratumumab dan prognostik umum untuk pesakit MM yang secara signifikan melebihi alat prognostik sedia ada.

Dr. Jonathan Scolnick, Pengurus Am Singleron Singapura dan penulis bersama kedua-dua abstrak itu, menyatakan rasa terima kasih untuk kerjasama dengan rakan klinikal. Beliau berkata, “Keputusan itu menekankan nilai analisis multi-omics sel tunggal untuk memahami persoalan klinikal. Bukan sahaja data ini boleh digunakan untuk wawasan yang hebat tentang penyakit, tetapi di sini kami telah dapat menunjukkan rangka kerja bagaimana menggunakan data sel tunggal untuk membangunkan ujian klinikal yang boleh dilaksanakan menggunakan teknologi klinikal lebih standard. Kami gembira dengan potensi teknologi ini dalam membantu ramalan hasil rawatan, membuka jalan untuk terapi yang lebih peribadi. Kami berharap untuk melihat terobosan saintifik lanjut daripada rakan klinikal kami.”

Huraian Lisan:

Abstrak #453, Sesi 651

Ahad, 10 Disember 2023 (10:00 PG)

Tajuk:

Huraian Poster:

Abstrak #3367, Sesi 652

Ahad, 10 Disember 2023 (6:00 PG – 8:00 PG)

Tajuk:

Tentang Singleron

Singleron Biotechnologies GmbH ditubuhkan pada 2018, membangunkan dan memasarkan produk multi-omics sel tunggal yang boleh digunakan dalam konteks penyelidikan dan klinikal. Portfolio produk semasa syarikat itu termasuk peralatan, peranti mikroaliran, reagen, analisis perisian dan penyelesaian pangkalan data yang memudahkan analisis sel tunggal berskala tinggi. Perkhidmatan sampel Singleron menawarkan pelaksanaan pakar dan penjanaan hasil berkualiti tinggi untuk akademik, klinik dan syarikat biotek.

Syarikat kini mempunyai pejabat, makmal dan kemudahan pengeluaran di Jerman, Singapura, China dan AS. Produknya digunakan di hampir 3000 makmal di hospital, institut penyelidikan dan syarikat farmaseutikal.

HUBUNGI: Rahel Oeser,  

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)