Sino Land Diiktiraf Antara Syarikat Paling Mampan di Dunia oleh Majalah Time

36 1 Sino Land Recognised Among World's Most Sustainable Companies by Time Magazine

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 26 Jun 2024 — Sino Group dengan sukacitanya mengumumkan bahawa Sino Land Company Limited (‘Sino Land’; Kod Saham: 0083.HK) telah dinamakan sebagai salah satu Syarikat Paling Mampan di Dunia 2024 oleh majalah Time dan Statista. Berada di kedudukan ke-153rd dalam kalangan 500 syarikat teratas di lebih daripada 30 negara, ranking ini mengukuhkan komitmen berterusan Sino Land dalam pelaksanaan amalan perniagaan mampan dan ketelusan dalam pendedahan ESG, yang telah diiktiraf oleh masyarakat antarabangsa.

Proses penilaian prestasi kemampanan bagi rating sulung ini melibatkan analisis lebih daripada 5,000 syarikat terbesar dan paling berpengaruh di dunia. Ia mengambil kira lebih daripada 20 penunjuk prestasi utama (KPI), termasuk komitmen kemampanan luaran dan rating seperti CDP, Science Based Targets initiative (SBTi), dan S&P Global Sustainability Yearbook. Pelaporan kemampanan dan ketelusan dinilai berdasarkan piawaian antarabangsa seperti Global Reporting Initiative (GRI) dan Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD). Usaha kemampanan korporat syarikat, termasuk metrik seperti pengurangan emisi dan kesetaraan jantina, juga diambil kira. Daripada kolam yang luas ini, ranking akhir mengiktiraf 500 syarikat teratas dengan skor tertinggi.

Encik Daryl Ng, Timbalan Pengerusi dan Pengerusi Jawatankuasa Pemandu ESG Sino Group, berkata, ‘Kami berbesar hati untuk diiktiraf bersama-sama syarikat-syarikat yang cemerlang dan berprestasi tinggi dengan anugerah antarabangsa ini bagi komitmen kami untuk menegakkan piawaian antarabangsa dalam amalan mampan. Pencapaian ini menjadikan kami rendah hati dan memotivasi kami untuk meneruskan perjalanan kemampanan kami. Dipandu oleh Visi Kemampanan 2030 (SV2030), strategi dan matlamat jangka panjang kami ditakrifkan dengan jelas dan telus. Kami merakamkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada pekerja dan rakan kongsi kami yang sokongan berharganya telah membolehkan kami memberi impak positif. Dedikasi kami kekal teguh tatkala kami melibatkan pihak berkepentingan dalam membina masa depan yang lebih mampan.’

Usaha kemampanan Sino Land telah mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa, termasuk indeks dan rating berprestij seperti Global 100 Most Sustainable Corporations yang diketuai oleh Corporate Knights, rating ‘A-‘ bagi Perubahan Iklim CDP 2023, Indeks Kemampanan Dow Jones Asia/Pasifik (‘DJSI Asia Pacific’), S&P Global Sustainability Yearbook, dan rating ESG ‘AA’ MSCI. Untuk memastikan kredibiliti dan ketelusan dalam pendedahan ESG, syarikat telah menggabungkan metrik pendedahan yang disyorkan oleh Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD). Sino Land juga merupakan antara pemaju perintis di Hong Kong yang menerbitkan Laporan Kemampanannya dengan merujuk kepada IFRS S1 dan S2 baharu Lembaga Piawaian Kemampanan Antarabangsa (ISSB), bersama-sama dengan rangka kerja beta v0.4 Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD). Selain itu, Science Based Targets initiative (SBTi) telah mengesahkan sasaran pengurangan emisi berasaskan sains jangka pendeknya.

Sino Land has been named one of the World's Most Sustainable Companies 2024 by Time Magazine and Statista.

SOURCE Sino Group

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.