SmartNews Singapore dan PrimeTime Membentuk Perkongsian Strategik untuk Memberdayakan Wanita dan Memperluaskan Jangkauan Tempatan

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, Nov. 15, 2023 — , sebuah pemimpin global dalam pengumpulan berita digital, bangga mengumumkan perkongsian strategik yang menarik dengan , sebuah persatuan wanita profesional dan perniagaan yang terkenal di Singapura. Kolaborasi ini menandakan langkah penting dalam komitmen SmartNews untuk ekspansi tempatan, pemberdayaan wanita, dan penguatan pengurusan jenama korporat di pasaran Singapura yang dinamik.

Pada tahun 2023, SmartNews melancarkan pejabatnya di Singapura, dengan objektif jelas untuk memperkukuh usaha perekrutan tempatan dan meningkatkan kesedaran jenama di rantau ini. Dengan Singapura menjadi lokasi strategik bagi SmartNews, perkongsian penting ini dengan PrimeTime mewakili langkah penting untuk mencapai matlamat tersebut.

Ditubuhkan pada tahun 1997, PrimeTime adalah persatuan wanita profesional dan perniagaan (SCWO) yang terkemuka di Singapura, dengan misi untuk memberdayakan wanita melalui pendidikan, kepimpinan, dan peluang jaringan. Primetime komited untuk mempromosikan kejayaan profesional dan pemenuhan peribadi bagi wanita melalui campuran aktiviti profesional, sosial dan penglibatan masyarakat, memupuk persekitaran yang inklusif dan pelbagai bagi wanita dalam perniagaan dan sfer profesional di Singapura untuk maju, memimpin dengan yakin, dan memberi inspirasi perubahan positif.

Perkongsian korporat SmartNews dan PrimeTime termasuk tempat perjumpaan / acara bulanan untuk ahli PrimeTime yang disediakan secara percuma oleh SmartNews selain daripada kolaborasi masa depan antara SmartNews dan PrimeTime.

“Saya benar-benar terhormat mewakili SmartNews dalam perkongsian kami dengan PrimeTime,” kata Megumi Yoshinaga, ahli pengasas SmartNews Singapura dan Ketua Pemasaran Jualan. “Perkongsian ini merupakan kesaksian terhadap komitmen kami yang tidak berbelah bagi kepimpinan dan pemberdayaan wanita. Bersama-sama dengan PrimeTime, kami berharap untuk memupuk persekitaran kerja yang pelbagai dan inklusif, memberdayakan wanita, dan mewujudkan lebih peluang pekerjaan di Singapura.”

“Kami gembira untuk memulakan perjalanan transformasi ini dengan SmartNews. Perkongsian ini merangkumi komitmen PrimeTime terhadap peningkatan kepimpinan wanita dan memperkukuh kepelbagaian dan inklusi dalam landskap profesional. Bersama-sama dengan SmartNews, kami akan memberdayakan wanita, mewujudkan peluang, dan memperkukuh nilai-nilai bersama di hati bergetar Singapura,” Angela Low, Presiden PrimeTime.

Mengenai SmartNews
Ditubuhkan pada tahun 2012,  adalah syarikat pemimpin global dalam penemuan maklumat dan berita, didedikasikan untuk menyampaikan maklumat berkualiti kepada orang ramai. SmartNews memberikan berita yang penting kepada jutaan pengguna berkat teknologi pembelajaran mesin dan hubungannya dengan lebih 3,000 rakan penerbit global.

Ikuti SmartNews di 

Mengenai PrimeTime
Ditubuhkan pada tahun 1997, adalah persatuan profesional dan perniagaan wanita berpangkalan di Singapura yang bertujuan untuk memberdayakan wanita untuk mencapai potensi tertinggi melalui peluang pembelajaran, kepimpinan dan jaringan. Dengan lebih daripada 250 ahli dari lebih 30 negara, kami bangga dengan kepelbagaian keahlian kami.

Ikuti PrimeTime di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)