Smithfield Foods Distributes Free “Hams for the Holidays” to Help 1,000 Families in Virginia

16 Smithfield Foods Distributes Free

(SeaPRwire) –   SMITHFIELD, Va., Dec. 16, 2023 — Smithfield Foods mendistribusikan 1,000 daging ham gulung yang dipotong spiral kepada keluarga dan individu di kawasan Hampton Roads, Virginia, untuk membantu melawan kelaparan selama musim perayaan.

Syarikat itu mengadakan acara pengedaran makanan pada Dec. 16 di Smithfield, Virginia, di mana lebih daripada 50 sukarelawan Smithfield Foods mendistribusikan 1,000 Smithfield Hickory Smoked Spiral Sliced Hams dan makanan perayaan kepada jiran yang menghadapi kelaparan di komuniti tempatan.

Smithfield bekerja dengan , , dan rangkaian rakan kongsi agensi tempatan mereka, untuk menjemput individu dan keluarga yang berisiko kekurangan makanan untuk mengambil makanan perayaan percuma.

Kroger menyertai Smithfield dalam pengedaran makanan “Hams for the Holidays”, menyediakan 1,000 beg belanjaan dengan makanan perayaan untuk melengkapkan 1,000 daging ham gulung spiral yang diedarkan Smithfield di acara itu.

“Saya dibesarkan di Smithfield dan telah tinggal di kawasan ini hampir sepanjang hidup saya, dan saya telah melihat impak positif yang dibuat Smithfield Foods dalam komuniti ini dalam lebih 30 tahun kerjaya saya di sini,” kata Keller Watts, ketua pegawai perniagaan untuk Smithfield Foods. “Kami bersyukur mempunyai peluang untuk berkongsi dengan jiran kami yang memerlukan untuk memastikan mereka mempunyai Daging Ham Smithfield Gulung yang lezat untuk makanan perayaan mereka. Kami khususnya menghargai rakan-rakan kami di Kroger kerana menyediakan lauk-pauk untuk melengkapi pinggan makanan perayaan.”

“Kroger gembira menyokong usaha rakan-rakan bank makanan tempatan kami, yang telah melakukan banyak untuk melawan kelaparan dalam komuniti,” kata James Menees, pengurus hal ehwal korporat untuk Kroger. “Terima kasih kepada Smithfield, bersama kami akan menyediakan makanan perayaan musim ini untuk keluarga di seluruh Hampton Roads.”

“Smithfield Foods terus menjadi rakan yang dihargai bagi kami melalui komitmen mereka untuk menyokong jiran kami yang memerlukan makanan sihat dan harapan,” kata Karen Joyner, ketua pegawai eksekutif Virginia Peninsula Foodbank. “Kerjasama mereka dengan Kroger untuk acara Hams for the Holiday semasa musim perayaan yang mencabar bagi banyak keluarga dengan jelas menerangkan keutamaan dermawan mereka untuk memperkukuh komuniti tempatan dan melawan kelaparan. Kami sangat bersyukur atas pelaburan dan sokongan mereka.”

“Acara ini menggambarkan semangat kasih sayang dan kemurahan hati yang mendefinisikan musim perayaan dan komitmen Smithfield Foods kepada komuniti asal mereka,” kata Christopher Tan, presiden dan ketua pegawai eksekutif Foodbank of Southeastern Virginia dan Eastern Shore. “Hams for the Holidays tidak sahaja menyediakan pemberian makanan kepada jiran kami yang memerlukan pada masa yang meriah ini tetapi juga melambangkan kerjasama antara bank makanan tempatan kami, Smithfield, dan Kroger, menguatkan peranan usaha bersama dalam mencipta komuniti bebas kelaparan.”

Sejak 2008, program utama Smithfield untuk bantuan kelaparan, Helping Hungry Homes®, telah menyediakan ratusan juta hidangan protein di kesemua 50 negeri AS, serta di Poland, Romania dan Mexico. Pada 2022, Smithfield menyumbang hampir 25 juta hidangan protein kepada bank makanan, usaha bantuan bencana dan program penglibatan komuniti di seluruh AS. Untuk mencerminkan komitmen berterusannya memerangi ketidakcukupan makanan, Smithfield telah menjanjikan untuk menyumbang 200 juta hidangan protein menjelang 2025.

Untuk maklumat lanjut mengenai program Smithfield untuk menyokong komuniti tempatan, sila lawati .

Mengenai Smithfield Foods, Inc.
Beribu pejabat di Smithfield, Virginia, sejak 1936, ialah syarikat makanan AS yang memperkerjakan hampir 60,000 orang di tujuh negara dan bekerjasama dengan beribu-ribu petani Amerika. Sebagai salah satu syarikat protein vertikal terintegrasi terkemuka di dunia, kami komited untuk menghasilkan “Makanan yang baik. Bertanggungjawab.” untuk memberi makan populasi dunia yang semakin meningkat. Kami telah memacu selama lebih dua dekad, termasuk komitmen industri kami untuk menjadi negatif karbon dalam operasi syarikat milik AS kami dan mengurangkan pelepasan GHG 30% di seluruh rantaian nilai AS kami menjelang 2030. Kami percaya dalam kuasa protein untuk mengakhiri ketidakcukupan makanan dan telah menyumbang ratusan juta hidangan makanan kepada bank makanan, usaha bantuan bencana dan program penglibatan komuniti di kesemua 50 negeri AS. Smithfield mempunyai portfolio ikon berkualiti tinggi , seperti Smithfield®, Eckrich®, Gwaltney® dan Nathan’s Famous®, antara yang lain. Untuk maklumat lanjut, lawati dan sambung hubung dengan kami di , , yang dahulunya dikenali sebagai Twitter, , dan .

Mengenai The Kroger Co.
Di The Kroger Co. (NYSE: KR), kami Fresh for EveryoneTM dan komited kepada Tujuan kami: Untuk Memberi Makan Roh Manusia®. Kami, di seluruh syarikat keluarga kami, hampir setengah juta ahli kakitangan yang memberikan perkhidmatan kepada lebih 11 juta pelanggan setiap hari melalui pengalaman membeli yang licin di bawah pelbagai nama banner. Kami bertekad untuk mencipta komuniti #ZeroHungerZeroWaste menjelang 2025.

Mengenai Virginia Peninsula Foodbank
Ditubuhkan pada 1986, Virginia Peninsula Foodbank telah menjadi organisasi bantuan kelaparan terkemuka di seluruh Semenanjung Greater yang melayani 1 daripada 8 orang Virginian yang mengalami kesukaran harian makanan dan kekurangan gizi. Bank makanan menyediakan makanan sihat kepada individu, kanak-kanak, keluarga, warga emas dan veteran yang tidak akan mendapat makanan jika tidak. Misi Virginia Peninsula Foodbank adalah untuk mengedarkan makanan secara berkesan melalui usaha kerjasama yang mengurangkan kelaparan, mempromosikan pemakanan dan menggalakkan kemandirian melalui pendidikan. Visi kami adalah untuk memberi harapan dengan memimpin usaha untuk mencipta komuniti bebas kelaparan dan pemakanan yang sesuai.

Mengenai Foodbank of Southeastern Virginia dan Eastern Shore
Selama lebih 40 tahun, Foodbank of Southeastern Virginia dan Eastern Shore telah menyediakan lebih daripada 360 juta hidangan kepada mereka dalam komuniti kami yang menghadapi kelaparan. Melalui program kami, kemudahan, dan rangkaian rakan kongsi komuniti yang besar, kami bekerja untuk menghapuskan kelaparan setiap hari. Pemahaman kami tentang keperluan untuk penyelesaian jangka panjang telah membawa kepada penciptaan rancangan strategik yang diperbaharui yang bertujuan untuk memindahkan Hampton Roads lebih dekat untuk mencapai misi menghapuskan kelaparan bagi mereka yang kami layani—tidak hanya untuk hari itu, atau untuk minggu itu, tetapi seumur hidup. Untuk maklumat terkini mengenai Foodbank, lawati , , atau .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Smithfield Hickory Smoked Spiral Sliced Ham and Kroger holiday sides

keller watts, chief business officer for smithfield foods (front row in gray), joined smithfield mayor steve bowman (center) and volunteers from smithfield foods and kroger to distribute 1,000 smithfield hickory smoked spiral sliced hams and kroger holiday sides to neighbors facing hunger in hampton roads.