Snap Memperkenalkan Alat AI untuk AR yang Ditingkatkan

Snapchat

(SeaPRwire) –   . (NYSE:SNAP), syarikat induk Snapchat, telah memperkenalkan teknologi AI generatif terbarunya pada hari Selasa, yang direka untuk memberikan kesan khas yang lebih realistik melalui kamera telefon. Perkembangan ini adalah sebahagian daripada strategi Snap untuk mengekalkan kelebihan daya saing berbanding platform media sosial lain.

Sebagai perintis dalam realiti tambahan, yang mengintegrasikan kesan komputer ke dalam foto atau video dunia nyata, Snap juga mengumumkan versi terkini program pemajunya, Lens Studio. Platform ini membolehkan artis dan pemaju untuk mencipta ciri AR untuk Snapchat dan laman web serta aplikasi lain.

Pengguna Snapchat boleh mengharapkan untuk menggunakan kesan khas AR yang canggih ini, yang dikenali sebagai lensa, dalam beberapa bulan akan datang.

Bobby Murphy, Ketua Pegawai Teknologi Snap, menjelaskan bahawa Lens Studio yang dipertingkatkan akan mengurangkan masa yang diperlukan untuk mencipta kesan AR secara signifikan, dari beberapa minggu kepada beberapa jam sahaja, sambil membolehkan penghasilan karya yang lebih kompleks.

“Alat ini meluaskan kemungkinan kreatif untuk pengguna dan juga mesra pengguna, membolehkan malah pendatang baru untuk dengan cepat mencipta sesuatu yang unik,” kata Murphy dalam satu temu bual.

Lens Studio yang dinaik taraf kini menampilkan suite alat AI generatif, termasuk pembantu AI untuk membantu pemaju dengan pertanyaan. Alat lain membolehkan artis untuk memasukkan arahan dan secara automatik menjana imej tiga dimensi untuk lensa AR mereka, menghapuskan keperluan untuk mencipta model 3D dari awal.

Selain itu, Snap merancang untuk memperluaskan pengalaman AR ke seluruh badan, bukan hanya ciri muka. Ini termasuk menjana pakaian baru, yang merupakan tugas yang mencabar pada masa ini, kata Murphy.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.