Soul App dan WABC Mengadakan Pameran Lukisan Amal untuk Mewarna Kanvas yang Inklusif bagi “Anak-Anak Bintang”

Entertainment05 gvictoria Soul App and WABC Host Charity Painting Exhibition to Paint an Inclusive Canvas for

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Dis. 21, 2023 — Pada musim sejuk yang membeku ini, Soul App dan WABC Shanghai Art Way Foundation telah menghidupkan semangat yang diperlukan, dengan pameran lukisan amal yang menampilkan lukisan kanak-kanak autistik dan hiasan berbulu yang menggemaskan, sebagai mesej kebaikan. Melalui acara istimewa ini, Soul juga bertujuan untuk mempromosikan kesedaran awam yang lebih luas dan inklusiviti autisme.

Lukisan yang dipamerkan semuanya dicipta oleh kanak-kanak autistik, juga dikenali di China sebagai “anak-anak bintang”. Tema gambar berbeza-beza, tetapi semuanya dipenuhi semangat dan keghairahan para seniman. Kini mereka telah dijelmakan secara digital oleh Soul sebagai barangan kreatif dan hasilnya akan disumbangkan kepada WABC untuk menyokong kanak-kanak autistik.

Pameran amal bertajuk “Melukis Kesepiantan Selamanya”, dibuka dari 18 hingga 25 Dis di No.794 Julu Road di Shanghai, membawa pengunjung ke dunia lukisan yang dicipta oleh kanak-kanak autistik dan ke ruang tenang dan selesa yang dihiasi dengan bahan lembut dan mainan berbulu. Selepas semua, semua orang mungkin dapat merasakan kesepiatan mereka mencair apabila berhadapan dengan kebaikan dan sambungan emosi. Ini secara sempurna menggambarkan aspirasi Soul untuk “Semoga tiada orang keseorangan di dunia”.

image 5012648 11403189 Soul App and WABC Host Charity Painting Exhibition to Paint an Inclusive Canvas for

Bagi pengguna Soul yang tidak dapat hadir ke pameran secara langsung, mereka juga boleh menyertai dengan membincangkan di bawah tagar #MencairkanKesepiatanBersama dan menghargai lukisan secara maya di platform itu, untuk mencairkan kesejukan musim sejuk dengan kemesraan mereka.

Membasmi Keasingan dengan Soul di Persimpangan Seni dan Derma

Dengan setiap bintang baru yang bersinar, seluruh galaksi menjadi lebih megah. Begitu juga, apabila lebih ramai orang berusaha untuk membantu, anak-anak bintang akan bersinar lebih terang.

Para seniman muda ini telah memberi ruang bebas kepada imaginasi mereka dalam lukisan: Matahari terbenam membakar jingga di langit, yang dipantulkan dari laut, dengan warna amber dan emas berkilauan dan menari di permukaan airnya; sebuah bintang unik bersinar terang di langit kosmik yang menakjubkan; Bumi melayang seperti balon berwarna-warni dan mengeluarkan tenaga cemerlang di seluruh alam semesta; sebagai Galaksi Susu bergabung dengan simfoni, konsert menakjubkan yang dimainkan oleh bintang sedang berlangsung di kanvas; pandangan dari tingkap kelihatan tenang dan luas, menjangkau ke alam liar dan malam bintang…

image 5012648 11403267 Soul App and WABC Host Charity Painting Exhibition to Paint an Inclusive Canvas for

Setiap pelukis mempunyai kisah dan gaya kreatif mereka sendiri. Yangyang, misalnya, telah membangunkan gaya peribadi yang kuat. Ah Ye menyatakan cintanya untuk kehidupan melalui lukisannya sebagai seorang peserta aktif dalam aktiviti komuniti. Jielin, yang mempamerkan beberapa kemahiran savant, mempunyai ingatan imajinatif untuk masa dan ruang.

Untuk mempromosikan kesedaran awam tentang kanak-kanak autistik, dan membolehkan mereka menyatakan diri mereka dengan cara mereka sendiri, Soul dan WABC telah menjelmakan sepuluh lukisan ke dalam produk kreatif khas untuk jualan khas untuk menyebarkan mesej kasih sayang, dengan hasilnya akan disumbangkan kepada WABC. Pembeli akan menerima kad pos yang dijelmakan semula dari lukisan yang mereka pilih, serta sijil derma.

Selain daripada penggalangan dana dalam talian, ruang fizikal yang didedikasikan untuk pameran “Melukis Kesepiatan Selamanya” dihiasi dengan hiasan dan perhiasan lembut serta boneka lembut kreatif. Atmosfera hangat dan menenangkan membolehkan pengunjung untuk melonggarkan diri dengan serta-merta dan membasmi fikiran keseorangan.

Soul juga menjemput penggunanya untuk melawat versi digital pameran itu. Ia telah melancarkan laman web khas di dalam aplikasi. Laman itu termasuk maklumat latar belakang tentang pelukis, imej dalam lukisan mereka dan emosi yang mereka wakili. Platform itu juga mencipta tagar #MencairkanKesepiatanBersama, untuk menggalakkan pengguna berkongsi dan membincangkan fikiran mereka tentang pameran itu.

Soul berniat acara ini sebagai jambatan bagi kanak-kanak dengan autisme atau gangguan perkembangan lain untuk bersambung dengan dunia sambil meningkatkan kesedaran awam tentang mereka dan berkongsi beberapa cara mudah untuk membantu.

Platform Kegemaran Generasi Z yang Menggalakkan Aktiviti Derma

Ini bukan kali pertama Soul bekerjasama dengan WABC. Beberapa tahun lalu, Soul dan WABC melancarkan acara derma “Hari Kaus Berbeza” untuk menggalakkan penerimaan dan pengiktirafan awam terhadap orang yang hidup dengan autisme, kelumpuhan serebal, dan sindrom Down, serta keluarga mereka.

Selepas kejayaan awal itu, Soul dan WABC teruskan usaha mereka, melancarkan pameran seni untuk derma “Istimewa Tidak Bermakna Keseorangan”, acara “Rumah Bintang Gembira Soul” dan parti muzik filantropi dalam talian “Bintang Bertemu Lagu”, untuk menyulami kasih sayang ke dalam kehidupan anak-anak bintang.

WABC, ditubuhkan pada 2016, komited untuk menganjurkan kempen penyokongan awam dan menawarkan terapi seni percuma kepada individu yang hidup dengan kecacatan perkembangan dan intelektual untuk meningkatkan kemahiran komunikasi mereka dan membantu mereka mengintegrasikan diri lebih baik ke dalam masyarakat.

Memandangkan hampir 80% penggunanya adalah Generasi Z dan banyak daripada mereka mempunyai pengalaman sukarelawan dan kerja derma, Soul telah menyedari bahawa generasi muda lebih mementingkan filantropi. Oleh itu, ia memberi tumpuan kepada mengambil inisiatif pelbagai aktiviti untuk menyumbang kepada filantropi, muncul sebagai platform penting bagi remaja membina persahabatan dan mengulurkan kebaikan melalui usaha derma. Pada masa hadapan, Soul App akan terus mengekalkan kehangatan dan kebaikan di platformnya serta menyokong lebih banyak komuniti yang rentan.

SUMBER Soul App

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.