State Grid Taian Power Supply Company: elektrik mengiringi, pemulihan luar bandar dan industri ciri khas menyediakan kapasiti pengeluaran

(SeaPRwire) –

TAIAN, China, Nov. 13, 2023 — Baru-baru ini, di Bandar Longting, Bandar Xintai, Tai’an, Wilayah Shandong, dengan peningkatan berterusan dalam pesanan sikat, barisan pengeluaran mesin Kilang Sikat Baolai beroperasi pada kapasiti penuh untuk memenuhi permintaan pesanan daripada “asas rantaian bekalan e-dagang” dan dari luar negara.


Bermula pada awal 1990-an, sikat Longting dahulunya bengkel kraftangan rumah tangga dengan pengeluaran dan jualan rendah, dan jualan bergantung sangat kepada pasaran kecil berhampiran. Selepas lebih 30 tahun pengembangan teliti oleh dua generasi pembuat sikat, ia kini menjadi industri keunggulan yang memberi tumpuan terutamanya kepada pembuatan sikat mekanik, dengan rantaian industri pembuatan pemegang sikat, pembuatan cangkerang besi, dan pembuatan bahan tambahan. Pada tahun-tahun kebelakangan ini, dengan sokongan kuat kerajaan tempatan dan jaminan kebolehpercayaan tenaga elektrik, jumlah urusniaga talian untuk sikat Longting telah mencapai 140 juta yuan, meliputi 35% pasaran kebangsaan; dan urusniaga talian untuk sikat Longting mencapai 300 juta yuan, meliputi 70% jumlah urusniaga talian dalam talian. Dengan ini satu lompatan baru dicapai. Industri sikat telah menjadi “sumber kekayaan” untuk orang sekeliling dan “pemulihan luar bandar”.

State Grid Taian Power Supply Company secara cekap mencipta model perkhidmatan “N+1”, bergantung kepada kelebihan pelbagai teknologi profesional, untuk menyediakan stesen kuasa dengan sokongan “belakang tabir” profesional untuk perkhidmatan “barisan hadapan”. Berdasarkan situasi sebenar penggunaan tenaga dan peralatan elektrik syarikat, pelan perkhidmatan bekalan tenaga “satu syarikat, satu dasar” dilaksanakan. Pasukan perkhidmatan “Pelangi” mengambil inisiatif untuk memahami keperluan sebenar tenaga elektrik syarikat sikat, menjalankan pemeriksaan keselamatan secara berkala di bilik agihan dan bengkel pembuatan, mengenal pasti dan menghapuskan sebarang bahaya keselamatan yang wujud dengan segera, dan membimbing syarikat dalam penggunaan tenaga elektrik yang selamat dan saintifik. Pada masa yang sama, frekuensi pemeriksaan pada talian agihan dan peralatan telah ditingkatkan untuk menjamin perkhidmatan yang selamat dan boleh dipercayai.

Mengikut konsep pembangunan “pemulihan luar bandar, tenaga elektrik dahulu”, State Grid Taian Power Supply Company terus meningkatkan pelaburan dalam rangkaian agihan, memberikan tenaga elektrik peranan sepenuhnya sebagai “komander utama”, dan menjadi “pengurus tenaga” syarikat yang baik dengan tindakan praktikal. Baru-baru ini, dengan dasar-dasar keutamaan untuk syarikat-syarikat kecil dan mikro, syarikat bekalan tenaga melabur dua transformer baru 400 kVA untuk “Bandar Sikat”. Pada masa yang sama, diameter talian voltan rendah asal telah ditingkat upaya dan dibaiki semula, yang seterusnya mengurangkan kos pengeluaran syarikat dan menyediakan “grid penuh” untuk pembangunan berkualiti tinggi pemulihan luar bandar.