STRADVISION’s Ketua Jurutera Proses Mencapai Pensijilan Pengurusan Data Pensijilan intacs®, Menunjukkan Komitmen Kepada Piawaian Industri dan Inovasi

  • Menggunakan ‘Program Pertumbuhan’ sebagai sebahagian daripada sokongan pembangunan kerjaya jurutera STRADVISION
  • Telah mencapai pensijilan Penilai/Penambahbaik Pengurusan Data Berkelayakan oleh intacs, badan pensijilan piawaian proses pembangunan perisian automotif A-SPICE antarabangsa
  • Soyoun Cho, seorang jurutera yang telah bekerja sebagai pakar proses perisian dalam bidang automotif selama 18 tahun di Hyundai KEFICO, Hyundai TRANSYS, dan BOSCH Korea, akan menyumbang kepada penubuhan piawaian pengurusan data STRADVISION sebagai piawaian global

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, Nov. 14, 2023 — , sebuah perintis industri automotif dalam teknologi persepsi pengajaran mesin mendalam, gembira mengumumkan bahawa Soyoun Cho, Jurutera Proses Kanan di STRADVISION, telah mencapai pensijilan Penilai/Penambahbaik Pengurusan Data Berkelayakan oleh intacs®(Skim Sijil Antarabangsa Penilai), organisasi yang bertanggungjawab untuk mengeluarkan sijil penilai SPICE(Software Process Improvement and Capability dEtermination) dengan menggunakan ‘Program Pertumbuhan’ dalaman.

Soyoun Cho, Jurutera Proses Kanan di STRADVISION, telah mencapai pensijilan Penilai/Penambahbaik Pengurusan Data Berkelayakan oleh intacs®, organisasi yang bertanggungjawab untuk mengeluarkan sijil penilai SPICE dengan menggunakan ‘Program Pertumbuhan’ dalaman.

Intacs ditubuhkan berikutan permintaan dan maklum balas daripada pakar ISO/IEC 15504 antarabangsa, dengan matlamat utama untuk memastikan kelayakan penilai kelas atas secara global untuk penilaian proses mengikut siri piawaian ISO/IEC 33000.

Pertubuhan berprestij di sebalik pensijilan penilai SPICE ini beroperasi melalui beberapa kumpulan kerja aktif yang menentukan proses untuk pelbagai bidang teknikal. Sijil yang dihasilkan dinilai secara teliti dan diluluskan oleh VDA (Persatuan Automotif Jerman) sebelum secara rasmi mengeluarkan SPICE Pengurusan Data PAM v1.1. Soyoun Cho, sebagai ahli kumpulan kerja SPICE Pengurusan Data, menghadiri latihan penilai ujian dan berjaya melengkapkan proses pensijilan.

Berkomentar mengenai pencapaian ini, Soyoun Cho berkata, “Latihan penilai ujian memberikan pengalaman yang bermakna, dan mencapai pensijilan ini menunjukkan komitmen kami untuk mengekalkan standard tertinggi dalam pengurusan data. Ia menguatkan keupayaan kami untuk melaksanakan penilaian ke atas syarikat dan projek yang menggunakan kerangka SPICE Pengurusan Data, yang penting dalam industri automotif berasaskan data hari ini.”

Proses pensijilan berterusan ini merupakan komponen penting inisiatif industri automotif kami yang meluas. Soyoun Cho, sebahagian integral daripada usaha ini, terlibat secara aktif dalam sub-kumpulan kerja yang ditumpukan kepada penyepaduan yang licin antara SPICE Pengurusan Data dengan SUP.11. Usaha penting ini memastikan proses STRADVISION kekal selari dengan piawaian global dalam tahun-tahun akan datang.

Tonggak utama akan datang dalam bentuk keluaran ASPICE 4.0 akan memperkenalkan proses MLE.x baru bagi pembelajaran mesin dan SUP.11 Pengurusan Data Pembelajaran Mesin, menandakan lompatan besar ke hadapan dalam komitmen industri automotif kami.

“Tujuan kumpulan kerja SPICE Pengurusan Data adalah untuk mewujudkan model proses bagi pengurusan data selari dengan Automotive SPICE® 3.1 dan piawaian industri lain,” kata Junhwan Kim, CEO STRADVISION. “Dengan inovasi dalam pemanduan autonomi, digitalisasi, konektiviti, AI/pembelajaran mesin, dan perkhidmatan mobiliti baharu bergantung berat kepada data, pensijilan ini menunjukkan komitmen STRADVISION untuk menangani cabaran dan risiko berkaitan pengendalian data dalam inovasi-inovasi ini.”

Mengenai Soyoun Cho, Jurutera Proses Kanan di STRADVISION

2022. 07 ~ Kini: Jurutera Proses Kanan di STRADVISION

2020. 06 ~ 2022. 07: Pengurus Projek Perisian Kawalan Motor, jurutera proses perisian di Hyundai TRANSYS

2012. 10 ~ 2020. 06: Jurutera sistem tork enjin / Pengurus Projek Perisian Kawalan Enjin (projek menggunakan ASPICE CL2) di BOSCH Korea

2005. 04 ~ 2012. 10: Jurutera perisian transmisi/pengarah pembangunan di Hyundai KEFICO

Mengenai STRADVISION 

Ditubuhkan pada 2014, STRADVISION merupakan perintis industri automotif dalam teknologi persepsi pengajaran mesin berasaskan kecerdasan buatan untuk ADAS. Syarikat ini memesatkan kedatangan kenderaan sepenuhnya autonomi dengan menjadikan ciri-ciri ADAS boleh didapati pada kos berbilion berbanding pesaing. SVNet STRADVISION kini digunakan pada pelbagai model kenderaan melalui kerjasama dengan OEM; boleh menyokong ADAS dan kenderaan autonomi di seluruh dunia; dan disokong oleh lebih 300 pekerja di Seoul, San Jose, Detroit, Tokyo, Shanghai, dan Dusseldorf. STRADVISION telah dianugerahkan Anugerah Kepemimpinan Inovasi Teknologi Global Frost & Sullivan 2022, Anugerah Emas di Anugerah AutoSens 2022 dan 2021 untuk Perisian Kelas Terbaik untuk Sistem Persepsi, dan Anugerah Teknologi Kenderaan Autonomi ACES 2020 dalam Kategori Autonomi (kategori perisian). Selain itu, STRADVISION dan perisian telah mencapai piawaian keselamatan maklumat TISAX AL3, serta disahkan dengan ISO 9001: 2015 untuk Sistem Pengurusan Kualiti dan ISO 26262 untuk Keselamatan Fungsional Automotif. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)