Sungrow Mencapai 20GW Penghantaran di India: Menyediakan Penyahcas PV Peneraju untuk Masa Depan Lestari

(SeaPRwire) –   NEW DELHI, Nov. 17, 2023 — Sungrow, pembekal inverter PV dan sistem penyimpanan tenaga global terkemuka, mencapai tonggak penting di India, telah menghantar jumlah kumulatif 20GW inverter fotovoltaik di rantau ini. Pencapaian ini menunjukkan kedudukan Sungrow sebagai pembekal utama penyelesaian tenaga bersih di India.


India, sebuah negara dengan potensi tenaga suria yang besar, telah lama menjadi pasaran kunci untuk Sungrow. Sungrow memasuki pasaran India pada tahun 2014 dan menubuhkan cawangan India, bersama-sama dengan tiga pejabat di New Delhi, Mumbai, dan Bengaluru. Adalah penting untuk mengetahui bahawa Sungrow juga menubuhkan kemudahan pembuatan India dengan kapasiti pengeluaran tahunan 10 GW, dan telah melengkapkan lima tahun pembuatan di India, yang menunjukkan impak positif penyertaan Sungrow dalam inisiatif “Buat di India” dan menawarkan lebih banyak peluang pekerjaan tempatan.

Tonggak 20GW Sungrow adalah kesaksian kepada komitmen Kuat Syarikat untuk memenuhi permintaan India yang berkembang pesat untuk tenaga bersih. Inverter fotovoltaik Sungrow berada di garis hadapan teknologi suria, menukarkan tenaga suria kepada elektrik dengan cekap untuk menyediakan kuasa kepada rumah dan perniagaan di seluruh negara, contohnya, inverter pusat modular “1+X” dan generasi baru inverter rentetan 320kW telah dengan cepat meningkatkan bahagian pasaran Sungrow.

“Di Sungrow, kami berharap untuk mencipta dunia mampan dengan menyediakan penyelesaian tenaga bersih yang inovatif dan boleh dipercayai,” kata Sunil Badesra, Ketua Negara Sungrow India. “Kami bangga dengan pencapaian kami di India dan kami berharap untuk terus bekerjasama dengan syarikat tempatan dan masyarakat untuk mempromosikan tenaga bersih dan mengurangkan pelepasan karbon.”

Sungrow telah aktif terlibat dalam sektor tenaga suria yang sedang berkembang pesat di India. Ia telah mencapai beberapa GW perkongsian dengan gergasi kuasa India, seperti TATA Power, Adani Green, Renew Power, Azure Power, O2 Power, Mahindra, ACME, S&W, L&T, dan lain-lain. 

Tambahan pula, Sungrow secara aktif mengambil bahagian dalam pemformulasian dasar dan piawaian tenaga boleh diperbaharui dalam jabatan-jabatan kerajaan India, melaksanakan penyelidikan dan pembangunan yang meluas dalam teknologi tenaga bersih bekerjasama dengan universiti tempatan dan institusi penyelidikan saintifik, serta aktiviti perkhidmatan awam yang lain, menurut Sunil.

Sungrow komited untuk mengembangkan kehadirannya di India dan pasaran global yang lain. Syarikat akan terus berinovasi dan menawarkan penyelesaian tenaga bersih maju yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan khusus setiap rantau. Sungrow juga akan membantu India mencapai 50% elektrik tenaga boleh diperbaharui menjelang 2030, peningkatan ketara daripada 38% pada 2020 bersama rakan kongsi.

Tentang Sungrow 

Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) ialah jenama inverter paling boleh dipercayai di dunia dengan lebih daripada 405 GW dipasang di seluruh dunia sehingga Jun 2023. Diasaskan pada tahun 1997 oleh Profesor Universiti Cao Renxian, Sungrow merupakan pemimpin dalam penyelidikan dan pembangunan inverter suria dengan pasukan R&D terbesar di industri dan portfolio produk yang meluas menawarkan penyelesaian inverter PV untuk skala utiliti, komersial & perindustrian, dan aplikasi perumahan, serta penyelesaian loji suria terapung antarabangsa yang diiktiraf, penyelesaian pemanduan Kenderaan Elektrik (NEV), penyelesaian cas elektrik dan sistem pengeluaran hidrogen boleh diperbaharui yang dikenali. Dengan rekod 26 tahun dalam ruang PV, produk Sungrow menyediakan kuasa ke lebih 150 negara di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut mengenai Sungrow, lawati www.sungrowpower.com. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)