Surf Air Mobility dan Universiti Purdue Mengadakan Perjanjian untuk Perkhidmatan Udara Komuter Antara Lapangan Terbang West Lafayette / Universiti Purdue (LAF) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Chicago O’Hare (ORD) yang Disubsidi Secara Persendirian

wing airplane flying sea island Surf Air Mobility and Purdue University Enter Agreement for Privately Subsidized Commuter Air Service Between West Lafayette / Purdue University Airport (LAF) and Chicago O’Hare Airport (ORD)
(SeaPRwire) –  

LOS ANGELES–8 Disember 2023– (NYSE:SRFM) (“Surf Air Mobility”), satu platform mobiliti udara mentransformasikan penerbangan serantau melalui pengelektrikan, dan Universiti Purdue (“Purdue”) telah bersetuju untuk memulakan perkhidmatan udara penumpang berjadual antara Lapangan Terbang West Lafayette / Universiti Purdue (LAF) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Chicago O’Hare (ORD) dengan tarikh permulaan sasaran pada suku kedua 2024. Universiti Purdue akan menyediakan dana untuk menyokong penubuhan dan operasi berterusan perkhidmatan udara ini. Operasi penerbangan akan dikendalikan oleh Southern Airways Express (“Southern”), sebuah syarikat penerbangan anak syarikat Surf Air Mobility.

Matlamat program ini adalah untuk menyediakan pelajar, staf, dan keluarga Universiti Purdue, serta penduduk dan perniagaan West Lafayette, dengan sambungan yang lebih mudah dan cepat ke dunia melalui lapangan terbang keempat sibuk di Amerika (ORD) dengan lapangan terbang serantau yang kurang digunakan tepat bersebelahan kampus Purdue (LAF). Dengan perkhidmatan udara terus ke LAF, penumpang yang tiba melalui O’Hare akan dapat mengelakkan perjalanan berjam-jam dan terbang terus ke West Lafayette dengan salah satu daripada empat penerbangan harian.

Surf Air Mobility mempunyai kontrak persekutuan sedia ada melalui program Perkhidmatan Udara Penting (“EAS”), mengendalikan laluan subsidi yang menghubungkan masyarakat yang tidak mempunyai akses ke perkhidmatan udara minimum. Persetujuan dengan Universiti Purdue meniru model EAS dengan institusi swasta, tanpa keperluan pembiayaan persekutuan.

“Kami bersemangat untuk mengambil prinsip asas program EAS dan membangunkannya bersama Universiti Purdue,” kata Stan Little, CEO Surf Air Mobility. “Kami berharap ini akan menjadi model yang boleh kami ulangi dengan universiti serantau dan syarikat swasta pada masa hadapan. Ketika pertumbuhan dalam Mobiliti Udara Serantau terus berlanjut, rakan kongsi seperti Universiti Purdue akan menjadi penting untuk mempercepat penyelesaian pengangkutan massa baharu yang menggunakan kapal terbang lebih kecil menghubungkan lapangan terbang serantau ke infrastruktur udara negara.”

Dengan 24 penerbangan pergi balik mingguan yang dirancang, persetujuan ini akan membawa perkhidmatan udara berjadual kembali ke laluan ini buat kali pertama dalam hampir 20 tahun. Melalui perjanjian antara jalur dan pengedaran Southern dengan United, American, dan Alaska, penumpang West Lafayette akan dapat pengalaman sambungan yang licin di hab, termasuk pemindahan beg secara berterusan, dan mereka juga akan dapat membeli tiket di United.com, AA.com, dan AlaskaAir.com.

Surf Air Mobility juga merupakan syarikat penerbangan komuter terbesar di AS berdasarkan keberangkatan yang dirancang.

Mengenai Surf Air Mobility

Surf Air Mobility berpangkalan di Los Angeles dan merupakan satu platform mobiliti udara serantau yang sedang meluaskan kategori perjalanan udara serantau untuk merevolusikan terbang melalui kuasa pengelektrikan. Dalam usaha untuk mengurangkan kos dan kesan alam sekitar penerbangan secara mendadak dan sebagai pengendali syarikat penerbangan komuter terbesar di AS, Surf Air Mobility bercadang untuk membangunkan teknologi kuasa dengan rakan kongsi komersialnya untuk mengelektrikan armada sedia ada dan membawa kapal terbang berkuasa elektrik ke pasaran pada skala. Pasukan pengurusan mempunyai pengalaman mendalam dan kepakaran melalui penerbangan, pengelektrikan, dan teknologi pengguna.

Mengenai Universiti Purdue

Universiti Purdue merupakan institusi penyelidikan awam terkemuka yang membangunkan penyelesaian praktikal untuk cabaran terbesar hari ini. Diletakkan dalam setiap lima tahun terakhir sebagai salah satu daripada 10 universiti paling inovatif di Amerika Syarikat oleh U.S. News & World Report, Purdue menyampaikan penemuan dan penerokaan luar biasa. Berkomitmen kepada pembelajaran berasaskan dunia sebenar dan dalam talian, Purdue menawarkan pendidikan transformasi kepada semua. Berkomitmen kepada ketercapaian dan kemampuan, Purdue telah membekukan yuran dan kebanyakan fi pada tahap 2012-13, membolehkan lebih pelajar daripada sebelumnya untuk tamat pengajian tanpa hutang. Lihat bagaimana Purdue tidak pernah berhenti dalam usaha berterusan untuk lompatan gergasi berikutnya di .

Hubungi

Surf Air Mobility:

Pendedahan:

1) Penulis Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak mempunyai sekuriti mana-mana syarikat yang dinyatakan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan bagi pihak dan disokong oleh, Surf Air Mobility Inc. Market Jar Media Inc. telah atau dijangka menerima daripada Surf Air Mobility Inc.’s Native Ads Inc. empat puluh dua ribu, lima ratus USD untuk 36 hari (26 hari kerja).

3) Pernyataan dan pendapat yang dinyatakan adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Penulis sepenuhnya bertanggungjawab terhadap kesahihan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau menyindiketkan Artikel ini. Market Jar tidak secara bebas mengesahkan atau menyiasat maklumat tersebut. Tiada Market Jar atau mana-mana syarikat berkaitan menjamin ketepatan atau kesempurnaan maklumat tersebut. Maklumat yang diberikan di atas adalah untuk maksud maklumat sahaja dan bukan cadangan untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. memerlukan penulis sumbang untuk mendedahkan sebarang pegangan saham, atau hubungan ekonomi, dengan syarikat yang mereka tulis. Market Jar Media Inc. bergantung kepada penulis untuk dengan tepat memberikan maklumat ini dan Market Jar Media Inc. tiada cara untuk mengesahkan ketepatannya.

4) Artikel ini tidak menggubal nasihat pelaburan. Semua pelaburan membawa risiko dan setiap pembaca digalakkan berunding dengan penasihat kewangan peribadi mereka. Tindakan mana-mana pembaca akibat maklumat yang dikemukakan di sini adalah tanggungjawab mereka sendiri. Dengan membuka laman ini, setiap pembaca menerima dan bersetuju dengan dan Market Jar Media Inc. Artikel ini bukan rayuan untuk pelaburan. Market Jar Media Inc. tidak memberikan nasihat pelaburan am atau khusus dan maklumat di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.