Surf Air Mobility Laporan Pertumbuhan Pendapatan Suku Pertama Melebihi Panduan dan Mengumumkan Peralihan CEO

Surf Air Mobility 2 Surf Air Mobility Reports First Quarter Revenue Growth Above Guidance and Announces CEO Transition

(SeaPRwire) –   Deanna White, bekas CFO, akan menjadi Ketua Pegawai Operasi dan Ketua Pegawai Eksekutif sementara, Stan Little akan mengambil peranan sebagai “Pengasas”

Q1 2024 Pendapatan $30.6 juta, naik 9.5% Tahun ke Tahun berdasarkan Asas Pro Forma, Melepasi Panduan

LOS ANGELES, — (), platform mobiliti serantau terkemuka, hari ini melaporkan keputusan suku pertama 2024. Sila lawati laman web hubungan pelabur Surf Air Mobility di untuk maklumat lanjut dan mendengar temuramah kewangan menyertainya.

“Kami gembira Deanna telah bersetuju mengambil peranan sebagai Ketua Pegawai Operasi dan Ketua Pegawai Eksekutif sementara kerana syarikat ini memfokuskan kepada keuntungan dan kecekapan merentasi operasi penerbangan”

Peralihan Ketua Pegawai Eksekutif:

Surf Air Mobility Inc. hari ini mengumumkan pengasas Southern Airways dan Ketua Pegawai Eksekutif Surf Air semasa Stan Little akan berpindah ke peranan sebagai “Pengasas”. Bekas Ketua Pegawai Kewangan dan Penasihat Kanan semasa Deanna White akan menjadi Ketua Pegawai Operasi dan Ketua Pegawai Eksekutif sementara.

Deanna merupakan pemimpin industri berpengalaman dengan rekod kejayaan dalam jawatan tertinggi syarikat-syarikat inovatif merentasi sektor mobiliti udara. Sebelum ini, Deanna merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Bombardier Flexjet, pemimpin global dalam penerbangan persendirian, yang akhirnya dijual kepada Directional Aviation Capital. Berikutnya, beliau merupakan Ketua Pegawai Operasi Kitty Hawk, syarikat permulaan EVTOL, yang dijual semasa beliau menjawat jawatan kepada Boeing dan kemudiannya dinamakan semula sebagai Wisk Aero.

Stan Little akan kekal mengambil bahagian aktif dalam strategi jangka panjang syarikat. “Ia merupakan salah satu titik tinggi kerjaya saya membina Southern Airways dari asas dengan pasukan yang begitu komited, dan saya berharap dapat terus membantu Surf Air Mobility mentransformasikan diri menjadi pengendali penerbangan komuter hijau terunggul di dunia,” kata Little selasa ketika menyertai pegawai Purdue University melancarkan perkhidmatan komuter pertama dalam satu generasi dari Universiti ke Lapangan Terbang Antarabangsa Chicago O’Hare.

“Kami gembira Deanna telah bersetuju mengambil peranan sebagai Ketua Pegawai Operasi dan Ketua Pegawai Eksekutif sementara kerana syarikat ini memfokuskan kepada keuntungan dan kecekapan merentasi operasi penerbangan,” kata Carl Albert, Pengerusi Lembaga Surf Air Mobility. “Saya ingin mengiktiraf Stan sebagai pengasas Southern Airways untuk membina syarikat itu dari asas menjadi pengendali komuter terbesar mengikut perjalanan dan pengendali terbesar pesawat Cessna Caravan dan kami gembira dapat terus menikmati pengalamannya sebagai Penasihat Khas kepada syarikat.”

Titik Penting Kewangan Suku Pertama:

Surf Air Mobility menyediakan keputusan tidak diaudit untuk tempoh berakhir 31 Mac 2024, secara suku tahunan, serta keputusan pro forma tidak diaudit untuk tempoh berakhir 31 Mac 2023, yang menganggap pengambilalihan Southern berlaku pada awal tahun kewangan 2023.

 • Pendapatan
  • Pendapatan $30.6 juta untuk suku pertama 2024 berbanding $27.9 juta untuk tempoh yang sama tahun lalu atas asas pro forma, melepasi panduan suku pertama 2024.
 • Kerugian Bersih
  • Kerugian bersih $(37.0) juta untuk suku pertama 2024, berbanding $(15.5) juta untuk tempoh yang sama tahun lalu atas asas pro forma, yang merangkumi pelaburan dalam P&P untuk pengelektrikan dan teknologi perisian, pampasan berasaskan saham, kos transaksi dan item bukan berulang.
 • EBITDA Terselaras
  • EBITDA Terselaras $(16.5) juta untuk suku pertama 2024, berbanding $(11.7) juta untuk tempoh yang sama tahun lalu atas asas pro forma, memenuhi panduan suku pertama 2024 kami. EBITDA Terselaras termasuk pelaburan dalam P&P untuk pengelektrikan dan teknologi perisian.
  • Rujuk jadual Rekonsiliasi dari Kerugian Bersih ke EBITDA Terselaras untuk penyelarasan.

Pada 31 Mac 2024, Surf Air Mobility mempunyai wang tunai $1.3 juta, dengan keupayaan untuk menarik $90 juta dalam komitmen tarikan dan sehingga $296 juta dalam tarikan susulan tertakluk kepada terma fasiliti langganan saham GEM.

Perkembangan Inisiatif Utama:

 • Mobiliti
  • Kongres dijangka segera meluluskan Akta Pengesahan FAA, yang dalam bentuk semasa, akan memberi kesan positif kepada program Perkhidmatan Udara Penting (“EAS”) dengan menaikkan had subsidi daripada maksimum $200 seorang penumpang kepada maksimum sekurang-kurangnya $650 seorang penumpang.
  • Pada 31 Mac 2024, Surf Air Mobility menyokong 19 masyarakat di bawah program EAS. Akta Pengesahan FAA memerlukan jumlah kos cadangan pengendali udara yang sama beratnya dengan faktor lain seperti syor tempatan, termasuk kerapan perkhidmatan, dan perjanjian antara laluan. Fokus ini kepada kos menguntungkan armada Caravan kos rendah Surf Air Mobility.
  • Penyerahan pesawat Textron Aviation mengikut jadual untuk suku ketiga dan keempat 2024.
  • Surf Air Mobility menandatangani MOU untuk membekalkan sistem kuasa elektrik kepada pengendali Cessna Caravan Tanzania Auric Air, membawa jumlah penetrasi ke dalam kawasan Caravan Afrika kepada ~13%.
 • Pengelektrikan
  • Program pengelektrikan kapal terbang mengikut jadual untuk menyiapkan fasa reka bentuk konseptual menjelang suku keempat 2024.
 • Perisian
  • Terus membangunkan platform perisian B2C dan B2B untuk membolehkan ekosistem penerbangan serantau, dari penumpang kepada pengendali udara, dengan suatu set alat perisian berkuasa oleh AIP, enjin AI Palantir.

“Sekali lagi, Surf Air Mobility mencapai banyak matlamat kami pada suku pertama, sementara juga memenuhi atau melepasi panduan. Kami bekerja dengan pemimpin Kongres di kedua-dua belah pihak untuk membantu mempelbagaikan dan memperluaskan program Perkhidmatan Udara Penting bagi menguntungkan penumpang, pengendali udara komuter, dan pembayar cukai, sementara terus menggerakkan ke arah pengelektrikan, yang menguntungkan semua,” kata Stan Little, pengasas Southern Airways.

Kemas Kini Strategik:

Untuk menyokong usaha berterusan syarikat untuk menyeimbangkan pertumbuhan dengan keuntungan, Surf Air Mobility sedang menjalankan kajian strategik yang akan membawa kepada langkah pengurangan kos dan kawalan perbelanjaan lain bertujuan mengembalikan operasi penerbangan kepada keuntungan.

Surf Air Mobility juga sedang menggerakkan inisiatif strategik lain dengan rakan kongsi dan afiliasi, termasuk penciptaan satu atau lebih usaha sama bersama, untuk secara berasingan membiayai usaha pengelektrikan dan perisian syarikat dan memaksimakan penciptaan nilai pemegang saham dari pelaburan besar ini.

Syarikat bercadang untuk memberikan kemas kini lebih menyeluruh mengenai inisiatif ini, dan lain-lain, dalam hari pelabur mereka yang kini, memandangkan peralihan Ketua Pegawai Eksekutif, akan diadakan pada suku ketiga 2024.

Kemas Kini Struktur Modal:

Surf Air Mobility telah mengekalkan bank pelaburan terkemuka untuk lebih sepenuhnya mewakili syarikat dalam usaha untuk menyediakan modal tambahan, bukan dilusi atau kurang dilusi dalam bentuk kemudahan kredit.

“Pengurusan sentiasa mencari cara untuk mengoptimumkan struktur modal kami dan mengurangkan dilusi kepada pemegang saham kami,” kata Oliver Reeves, Ketua Pegawai Kewangan Surf Air Mobility. “Persetujuan kami dengan rakan kongsi perbankan kami merasmikan usaha ini dan kami berharap untuk memberikan pembaruan pasaran mengenai sebarang kejayaan pada masa yang sesuai.”

Panduan Kewangan Suku Kedua 2024:

 • Pendapatan, dalam julat $28.0 juta hingga $31.0 juta.
 • EBITDA Terselaras pro forma, dalam julat $(18.0) juta hingga $(16.0) juta, yang tidak termasuk kesan yang dijangka pampasan berasaskan saham, perubahan nilai instrumen kewangan, dan item bukan berulang.

Surf Air Mobil

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.