Surf Air Mobility Melepasi Panduan Pendapatan dan Melantik Eksekutif Bombardier Flexjet Sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Sementara Baharu

(SeaPRwire) –   Diseminated bagi pihak Surf Air Mobility Inc.

Surf Air Mobility Inc. (NYSE:SRFM), satu platform udara serantau terkemuka, baru-baru ini mengumumkan ketua eksekutif sementara yang akan datang, Deanna White, seorang peneraju terkemuka dalam industri penerbangan.

Deanna, bekas ketua pegawai kewangan Surf Air Mobility dan penasihat kanan semasa, akan menjadi ketua operasi penuh masa dan ketua eksekutif sementara untuk Surf Air Mobility Inc. (NYSE:SRFM). Deanna White membawa tahun pengalaman eksekutif dalam penerbangan dan komitmen terbukti untuk mengubah penerbangan.

Berita ini juga menandakan pengeluaran penting untuk ruang udara, yang terutamanya didominasi oleh lelaki.

Deanna merupakan pilihan yang sempurna untuk memandu Surf Air Mobility ke masa depan kerana syarikat itu menumpukan perhatian kepada keuntungan dan kecekapan. Pengalaman mendalamnya yang tiada tandingan dalam industri penerbangan, ditambah dengan pengetahuannya yang rapat tentang Surf Air Mobility dan peluang yang lebih luas, meletakkannya dalam kedudukan memimpin syarikat itu ke aras baru. Sejak menyertai Surf Air Mobility pada tahun 2021, beliau telah membuat sumbangan berharga dan berpanjangan sebagai ketua pegawai kewangan dan penasihat kanan syarikat.

Pengalaman terdahulu Deanna dalam jawatan C-level di Bombardier Flexjet dan Kittyhawk terus memberi panduan dan inspirasi kepadanya ketika memimpin Surf Air Mobility ke babak berikutnya. Fasa baru ini akan menimbangkan pertumbuhan dan peluang dengan keuntungan, kerana Deanna memperbaharui industri dan merealisasikan potensi besar Surf Air Mobility.

Dalam peralihan ketua eksekutif, Stan Little, pengasas Southern Airways dan ketua eksekutif semasa Surf Air, akan berpindah ke peranan “Pengasas”.

Surf Air Mobility juga memberikan gambaran kewangan dan perniagaan untuk suku tahunan pertama 2024. Syarikat itu sedang membuat kemajuan dalam inisiatif utama, termasuk menyokong 19 masyarakat di bawah program Perkhidmatan Udara Penting dan memasuki MOU untuk menyediakan tenaga elektrik kepada pengendali Cessna Caravan Tanzania Auric Air. Program pengelektrikan pesawat dijangka akan menyelesaikan fasa reka bentuk konsep menjelang suku keempat 2024, dan pembangunan perisian untuk platform B2C dan B2B sedang berjalan.

Untuk meningkatkan struktur modalnya, Surf Air Mobility telah menggaji bank pelaburan terkemuka untuk menyediakan modal tambahan, tidak dilusi atau kurang dilusi dalam bentuk kemudahan kredit.

Kongres dijangka akan segera meluluskan Akta Pemulihan FAA, yang dalam bentuk semasa akan memberi kesan positif kepada program Perkhidmatan Udara Penting (“EAS”) dengan menaikkan had subsidi daripada maksimum AS$200 setiap penumpang kepada maksimum sekurang-kurangnya AS$650 setiap penumpang.

Pada 31 Mac, Surf Air Mobility menyokong 19 masyarakat di bawah program EAS. Akta Pemulihan FAA memerlukan jumlah kos cadangan pengendali udara yang sama ditimbang dengan faktor lain seperti syor tempatan, termasuk kekerapan perkhidmatan dan perjanjian antara laluan. Fokus kepada kos menguntungkan fleet Cessna Caravan berkos rendah Surf Air Mobility.

Stan Little, pengasas Southern Airways, menekankan bahawa Surf Air Mobility telah mencapai banyak matlamat suku tahunan pertama dan memenuhi atau melebihi panduan. Beliau menyatakan kerjasama mereka dengan pemimpin Kongres dari kedua-dua parti untuk mempelbagaikan dan memperluaskan program Perkhidmatan Udara Penting, bertujuan untuk memberi manfaat kepada penumpang, pengendali udara komuter, dan pembayar cukai. Selain itu, syarikat terus menjalankan usahanya dalam pengelektrikan, yang dirancang untuk memberi manfaat kepada semua pihak berkepentingan.

Untuk maklumat lanjut mengenai keputusan kewangan suku tahunan dan gambaran syarikat, lawati .

“Memperbaharui Perjalanan Udara Serantau Melalui Pengelektrikan”

Surf Air Mobility, berpangkalan di Los Angeles, komited untuk mengubah perjalanan udara serantau melalui pengelektrikan. Syarikat itu bekerjasama dengan pemimpin perdagangan untuk membangunkan teknologi tenaga yang inovatif untuk pesawat kecil, dengan matlamat untuk membuat penerbangan serantau lebih mudah diakses dan mampu sambil mengurangkan impak alam sekitar. Disokong oleh pasukan pengurusan dengan kepakaran dalam penerbangan, pengelektrikan dan teknologi pengguna, Surf Air Mobility berada di garis hadapan inovasi penerbangan mampan.

Pada bulan Mac, Surf Air Mobility menandatangani perjanjian dengan Auric Air Services Ltd. untuk menaik taraf sehingga 12 pesawat Cessna Grand Caravan mereka dengan tenaga elektrik Surf Air dengan matlamat mengurangkan pelepasan dan mengurangkan kos operasi. Auric Air, pengendali udara serantau berpangkalan di Tanzania, akan menjadi antara yang pertama untuk mendapat manfaat daripada teknologi Surf Air sebaik sahaja disahkan.

Perjanjian ini merupakan pengeluaran penting bagi Surf Air, kerana kini mempunyai perjanjian yang meliputi kira-kira 13% pasaran pesawat Cessna Caravan di Afrika untuk penaiktarafan tenaga elektrik. Surf Air sedang membangunkan Sahanama Jenis Tambahan untuk varian hibrid dan sepenuhnya elektrik Cessna Grand Caravan. Syarikat itu bertujuan untuk mencapai pengurangan sehingga 50% dalam kos operasi langsung dan 100% pengurangan pelepasan karbon untuk tenaga elektrik sepenuhnya, yang boleh memberi impak mendalam kepada industri penerbangan di seluruh dunia.

Perjanjian ini dengan Auric Air mengikuti perjanjian serupa dengan pengendali Cessna Caravan besar lain di Afrika Timur dan Brazil.

Pada bulan Februari, Surf Air Mobility dan Electra.aero Inc., syarikat aerangkasa generasi seterusnya, untuk memperkenalkan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.