SURGE ENERGY INC. MENYAHIHKAN DIVIDEN JUN 2024

Wolterk SURGE ENERGY INC. CONFIRMS JUNE 2024 DIVIDEND

(SeaPRwire) –   CALGARY, AB, May 15, 2024 – Surge Energy Inc. (“Surge” atau “Syarikat”) (TSX: SGY) mengesahkan bahawa dividen tunai yang akan dibayar pada June 17, 2024, berkaitan dengan pengeluaran May 2024, untuk pemegang saham pada May 31, 2024, akan menjadi $0.04 setiap saham.

SURGE ENERGY INC. CONFIRMS JUNE 2024 DIVIDEND (CNW Group/Surge Energy Inc.)

Dividen adalah dividen layak untuk tujuan Akta Cukai Pendapatan (Canada).

Surge adalah syarikat minyak sederhana, disenaraikan awam yang memberi tumpuan untuk meningkatkan pulangan pemegang saham melalui penjanaan aliran tunai bebas. Strategi operasi yang ditakrifkan Syarikat adalah berdasarkan pengambilan dan pembangunan reservoir minyak konvensional berkualiti tinggi menggunakan teknologi terbukti untuk meningkatkan penghasilan minyak muktamad.

Niaga TSX atau Perkhidmatan Pengawalannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar TSX) menerima tanggungjawab bagi kecukupan atau ketepatan pelepasan ini.

Surge Energy Inc. logo (CNW Group/Surge Energy Inc.)

SUMBER Surge Energy Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.