SymphonyAI Memperkenalkan Terobosan AI Ramalan dan Generatif Berkuasa oleh Kasus untuk Siasatan Jenayah Kewangan di Asia Pasifik

(SeaPRwire) –   Unified Sensa Investigation Hub adalah platform penyelidikan dan pengurusan kes generasi seterusnya yang pertama dalam industri untuk transformasi AI berimpak tinggi terhadap penyiasatan dan pendeteksian jenayah kewangan kritikal

SINGAPURA, 15 Nov. 2023 — SymphonyAI Sensa-NetReveal, pemimpin dalam AI peramalan dan generatif perniagaan SaaS hari ini mengumumkan ketersediaan , platform penyiasatan dan pengurusan kes berdaya generatif AI yang melonjakkan institusi kewangan ke masa depan pengurusan jenayah kewangan di Asia Pasifik (APAC).

Suatu inovasi industri, Sensa Investigation Hub menggunakan teknologi AI peramalan dan generatif terkini dengan kepakaran domain risiko dan pematuhan global tanpa tandingan, berakhir dengan platform penyiasatan enterprise-wide generasi seterusnya yang meningkatkan produktiviti penyiasat sehingga 70%.

Membina kepimpinan industri  yang diperkenalkan awal tahun ini untuk mempercepatkan penyiasatan notis jenayah kewangan, Sensa Investigation Hub membolehkan penyiasatan dan laporan yang tepat, dipercepatkan dengan menggabungkan pandangan entiti terhadap risiko dengan kelajuan dan intuitiviti AI generatif. Bebas dari enjin deteksinya, Sensa Investigation Hub bekerja dengan licin bersama solusi jenayah kewangan sedia ada untuk memberikan pandangan tunggal terhadap risiko, audit rakan regulator, dan ketelusan ujung ke ujung.

Sumber global menanggung kos sekitar $1.6 trillion setahun kerana usaha pencucian wang di seluruh dunia, mengikut panel Akauntabiliti Kewangan, Telusan & Integriti (FACTI) – badan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu yang ditujukan untuk memerangi jenayah kewangan.

“SymphonyAI Sensa-NetReveal sedang mengganggu sektor teknologi pematuhan dengan platform penyiasatan terkini kami berdaya AI generatif berpandukan awan untuk menyelesaikan masalah pencucian wang dunia nyata di Asia Pasifik,” kata Gerard O’Reilly, Pengarah Wilayah, APAC. “Penyelesaian AML bersepadu hujung ke hujung kami menawarkan pandangan menyeluruh terhadap risiko dan jenayah kewangan dalam satu platform bersepadu. Dikopilkan dengan perisian berdaya AI generatif SymphonyAI, pelanggan boleh mengurangkan masa dan kos penyiasatan sambil meningkatkan kecekapan dan konsistensi.”

Ciri-ciri dan manfaat utama Platform Penyiasatan Sensa termasuk:

  • Penyiasatan berdaya AI generatif: Platform Penyiasatan Sensa dengan Sensa Copilot mempercepatkan penyiasatan sekitar ~70% dengan mengumpul, meringkaskan, dan menganalisis data skala besar – sambil menonjolkan hasil dalam bahasa semula jadi yang boleh soal.
  • Mengangkat solusi sedia ada dengan licin: Pengambilan data fleksibel, bebas deteksinya Platform Penyiasatan bekerja dengan solusi deteksinya.
  • Pengurusan risiko enterprise-wide: Diketuai SaaS, Platform Penyiasatan Sensa menyatukan semula tatarajah teknologi risiko dan pematuhan dengan satu platform, mengurus semua jenis deteksian jenayah kewangan dan risiko pematuhan merentasi unit perniagaan dan kelas aset, mengurangkan kompleksiti, dan menyederhanakan operasi.
  • Penyiasatan berpusat entiti: Platform Penyiasatan Sensa menggabungkan pandangan hujung ke hujung terhadap risiko, bermula dengan pencegahan pengubahan wang haram dan dengan cepat merangkumi sanksi, mengenali pelanggan (KYC), pemeriksaan wajib pelanggan (CDD), dan penipuan.
  • Penentuan dan laporan yang telus dan boleh diperiksa: Platform Penyiasatan Sensa menyampaikan ketelusan hujung ke hujung selari dengan proses, polisi, dan peraturan organisasi, memastikan konsistensi, boleh diperiksa, dan kejelasan.

Dengan dorongan Autoriti Kewangan Singapura untuk peningkatan penggunaan AI dalam memerangi pencucian wang, AI akan menjadi tumpuan di Festival Teknologi Kewangan Singapura (SFF) 2023. “Pusat graviti untuk aktiviti kewangan global bergerak jauh dari Barat ke Asia Pasifik[1], dan trend ini dijangka akan dipercepatkan sepanjang dekad akan datang,” kata Mike Foster, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif SymphonyAI Sensa-NetReveal. “Dengan dunia kewangan menjadi lebih bersepadu, kecekapan pelaku jenayah kewangan dan entiti berbahaya juga meningkat. Akibatnya, sektor ini menghadapi tekanan yang semakin meningkat untuk memperbaiki keupayaan pencegahan pengubahan wang dan deteksian jenayah kewangan.”

“Dengan inovasi berani, model jenayah kewangan AI unik kami, dan keupayaan AI peramalan dan generatif terkemuka, SymphonyAI telah menghasilkan kuasa, kesederhanaan dan keberkesanan yang menakjubkan untuk setiap peranan dan peringkat organisasi yang terlibat dalam mendeteksi dan mencegah jenayah kewangan dan pencucian wang,” tambahnya.

SymphonyAI akan mempamerkan Platform Penyiasatan Sensa, bersama-sama portfolio produk Sensa-NetReveal yang lain, minggu ini di SFF dari 15-17 November 2023. Pakar Sensa- NetReveal David Lehmani akan berucap di Pentas Peraturan mengenai Membebaskan Operasi Pematuhan, Rabu 15 November pada 12:15 petang.

Mengenai SymphonyAI

SymphonyAI sedang membina syarikat AI SaaS terkemuka untuk transformasi digital merentasi vertikal pertumbuhan paling kritikal dan tahan lama, termasuk runcit, barangan pengguna bungkusan, kewangan, pembuatan, media, dan pengurusan perkhidmatan IT/entreprise. Vertikal SymphonyAI mempunyai banyak syarikat terkemuka sebagai pelanggan. Sejak penubuhannya pada 2017, SymphonyAI telah berkembang dengan pesat kepada 3,000 pemimpin, saintis data, dan profesional lain yang berbakat. SymphonyAI ialah syarikat SAIGroup yang disokong oleh komitmen $1 bilion dari usahawan dan dermawan berjaya Dr. Romesh Wadhwani. Ketahui lebih lanjut di .

[1]

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)