Tan Delta Systems melancarkan SENSE-2, sistem pemantauan minyak semasa baharu untuk mengurangkan kos operasi secara ketara bagi sektor pembuatan, mesin dan pelinciran

(SeaPRwire) –   LONDON, Nov. 16, 2023 — Systems, sebuah pembuat sensor dan sistem pemantauan kualiti minyak semasa membimbing dalam sektor pengilangan dan pelinciran dengan melancarkan SENSE-2. Kit pemantauan kualiti minyak semasa baharu memberikan data sebenar tentang kualiti minyak mesin untuk mengoptimumkan penyelenggaraan dan mengurangkan kos operasi.

Tan Delta SENSE-2 Display Kit

Tan Delta SENSE-2 Display Kit

SENSE-2 mudah dipasang dan dapat mengenalpasti bila minyak mencapai akhir jangka hayatnya, mengatasi jadual penyelenggaraan berasaskan masa tradisional yang boleh menyebabkan minyak dibuang terlalu awal – dengan potensi membazir sehingga 50 peratus jangka hayat berguna.

Untuk industri pengilangan dan pelinciran, keupayaan SENSE-2 untuk memanjangkan sela penyelenggaraan dengan memantau keadaan peralatan secara sebenar, menyebabkan pemenuhan keperluan sebenar peralatan berbanding penyelenggaraan yang dipacu oleh jadual berasaskan masa. Ini, bersama mengurangkan kesan karbon perniagaan, akan membantu menyokong matlamat kelestarian dengan mengurangkan penggunaan minyak kira-kira 30 peratus setahun, serta mengurangkan penggunaan bahagian dan memanjangkan jangka hayat peralatan.

Chris Greenwood, CEO di Tan Delta Systems berkata: “Pemantauan sebenar kami menggunakan teknologi sensor terkemuka dan analisis berkaitan untuk mengesan sebarang isu sebelum kerosakan berlaku, mengenal pasti perubahan halus dalam keadaan peralatan awal. Ia boleh dipasang dengan mudah dan cekap kepada mana-mana peralatan sedia ada dalam sebarang aplikasi dan boleh dikonfigurasi untuk sebarang jenis minyak.

“Walaupun analisis minyak bukanlah sesuatu yang baharu, pengambilan sampel makmal tradisional adalah mahal dan tidak praktikal dengan sensor lain memberi tumpuan kepada parameter tertentu sambil melepasi yang lain. Sistem kami memastikan industri mempunyai capaian kepada maklumat kualiti yang lebih unggul dalam format mudah digunakan, mencegah haus komponen berlebihan yang mengakibatkan peningkatan produktiviti dan pengurangan masa henti dan kos penyelenggaraan.”

Aspek sebenar masa sistem ini yang membezakannya, menggunakan analisis tahap molekul aktif unik untuk mengesan sebarang perubahan dalam keadaan minyak dan sebarang pencemaran. Sensor Tan Delta bekerja dengan memberikan analisis kualiti minyak spektrum penuh holistik (FSHTM) secara berterusan yang memantau nisbah dua pengukuran utama, keupayaan dan konduktiviti, untuk memberikan pandangan sebenar masa.

Analisis molekul ini berlaku setiap beberapa saat, membolehkan penjejakan tepat kemerosotan minyak serta mengesan pencemaran dan tanda awal masalah dalaman peralatan. Ini membolehkan ramalan tepat titik penyelenggaraan, mengoptimumkan penjadualan penyelenggaraan, dan mengurangkan kos dan masa henti.

Sensor kualiti minyak OQSx-G2 dalam kit SENSE-2 juga boleh didapati sebagai kit Penguji Minyak Mudah Alih (MOT), dicipta dengan bengkel dan pasukan penyelenggaraan mudah alih di fikiran. Minyak mana-mana peralatan boleh disampel dan diuji secara mudah dan cepat di tapak dalam masa beberapa saat. Sensor digunakan bersama perisian MOT, yang beroperasi pada mana-mana laptop, tablet atau PC berasaskan Windows. Pengguna hanya perlu memasang aplikasi MOT, sambungkannya kepada sensor, kutip sampel dalam salah satu botol yang disediakan dan ikuti langkah dalam perisian untuk menguji sampel.

Untuk maklumat lanjut tentang Kit Paparan SENSE-2 Tan Delta dan kit MOT Tan Delta dan bagaimana ia boleh memberi manfaat perniagaan anda, sila lawati .

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)