TAQA menandatangani perjanjian untuk membeli saham CGG dalam ARGAS

(SeaPRwire) –   PARIS, Nov. 20, 2023 — Syarikat Perindustrian dan Perkhidmatan Tenaga (“TAQA”) telah mengumumkan hari ini bahawa ia telah memasuki perjanjian muktamad untuk membeli baki saham dalam anak syarikatnya, Syarikat Geofizik dan Pengukuran Arab (ARGAS). Transaksi dijangka ditutup tahun ini, tertakluk kepada memenuhi syarat-syarat yang berkaitan.

TAQA signs agreement to buy CGG shares in ARGAS


TAQA signs agreement to buy CGG shares in ARGAS

“Dalam transaksi ini, yang selari dengan strategi TAQA, ARGAS menjadi syarikat sepenuhnya milik TAQA, mempercepatkan sinergi merentasi perniagaan sepenuhnya milik kami. Kami akan terus melabur dalam ARGAS untuk memanfaatkan keupayaan pengukurannya untuk mengakses sektor sumber asli dan perlombongan rantau ini,” kata Khalid M. Nouh, Ketua Eksekutif TAQA dan Pengerusi Lembaga ARGAS.

ARGAS ditubuhkan pada tahun 1966 dan khusus dalam menyediakan data pemerolehan darat, air cetek dan laut, geosains dan pengukuran. ARGAS beribu pejabat di Dhahran, Arab Saudi, dengan operasi serantau di seluruh Timur Tengah dan Afrika Utara.

Mengenai TAQA:

Ditubuhkan pada tahun 2003, TAQA ialah syarikat antarabangsa beribu pejabat di Dharan yang menawarkan penyelesaian sumur terkemuka untuk industri tenaga dan mencipta nilai dan peluang untuk semua pemangku kepentingannya. TAQA mempunyai lebih daripada 5,000 orang di lebih daripada 20 negara dan berkhidmat kepada pelbagai pasaran. TAQA menawarkan portfolio penyelesaian sumur lengkap yang termasuk Coiled Tubing dan Stimulasi, Pengementan, Wireline, Frac, Pengerukan Arah, Alat Bawah Tanah, Penyiapan, Ujian Sumur, Slickline, Pemeriksaan, Keselamatan H2S, dan Log dan Pecah.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)