Tarena Menerima Kelulusan untuk Pindah ke Pasaran Modal Nasdaq

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 16, 2023 — Tarena International, Inc. (NASDAQ: TEDU) (“Tarena” atau “Syarikat”), pembekal pendidikan profesional IT terkemuka dan perkhidmatan pendidikan STEAM tambahan berfokus IT di China, hari ini mengumumkan bahawa pada November 15, 2023, Jabatan Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq (“Nasdaq”) telah meluluskan permintaan Syarikat untuk memindahkan senarai Saham Depositari Amerika Syarikat ( “ADS”) daripada Pasaran Pilihan Global Nasdaq ke Pasaran Modal Nasdaq. Pemindahan dijangka berkuat kuasa pada permulaan perniagaan pada November 17, 2023.

Seperti yang didedahkan sebelum ini, pada July 28, 2023, Syarikat menerima notis bertulis daripada Staf Bahagian Kelayakan Senaraian Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”) menunjukkan bahawa Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan senaraian berterusan Nilai Pasaran Saham Awam Minimum (“MVPHS”) untuk Pasaran Pilihan Global Nasdaq, seperti yang ditetapkan dalam Peraturan Senaraian Saham Nasdaq 5450(b)(2)(C), kerana MVPHS Syarikat untuk 30 hari perniagaan berturut-turut yang lepas adalah di bawah keperluan MVPHS minimum AS$15,000,000. Menurut Peraturan Senaraian Saham Nasdaq, tempoh rehat yang berkenaan untuk memulihkan kepatuhan ialah 180 hari kalendar, atau sehingga 24 Januari 2024.

Syarikat dijangka akan memenuhi semua keperluan senaraian berterusan untuk Pasaran Modal Nasdaq, termasuk keperluan MVPHS minimum seperti yang ditetapkan dalam Peraturan Senaraian Saham Nasdaq 5550(a)(5) selepas pemindahan. Pemindahan senaraian Syarikat ke Pasaran Modal Nasdaq tidak dijangka memberi sebarang kesan ke atas perdagangan Saham Depositari Syarikat. Saham Depositari Syarikat akan terus diperdagangkan tanpa gangguan di bawah simbol “TEDU.” Pasaran Modal Nasdaq beroperasi dengan cara yang sama secara substansial dengan Pasaran Pilihan Global Nasdaq, dan syarikat-syarikat di Pasaran Modal Nasdaq mesti memenuhi keperluan kewangan dan tadbir urus tertentu untuk layak meneruskan senaraian.

Mengenai Tarena International, Inc.

Tarena merupakan pembekal terkemuka pendidikan profesional IT dan perkhidmatan pendidikan STEAM tambahan berfokus IT di China. Melalui platform pendidikan inovatifnya yang menggabungkan pengajaran jarak jauh langsung, tutoran berdasarkan kelas dan modul pembelajaran dalam talian, Tarena menawarkan kursus pendidikan profesional dalam subjek IT dan bukan IT. Kursus pendidikan profesionalnya memberikan pelajar kemahiran praktikal untuk mempersiapkan mereka untuk pekerjaan di industri dengan potensi pertumbuhan yang besar dan permintaan pekerjaan yang kuat. Tarena juga menawarkan program pendidikan STEAM tambahan berfokus IT, termasuk kod komputer dan kursus pemrograman robotik, dll., menargetkan pelajar berusia antara tiga hingga lapan belas tahun. Dengan mengambil pendekatan “kod untuk mempelajari”, Tarena mengambil pendekatan terkini dalam pendidikan STEAM dan teknologi untuk membangunkan pemikiran logik dan kemampuan pembelajaran kanak-kanak sambil membenarkan mereka menemui minat dan potensi mereka.

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi penyataan prospektif di bawah “selamat lembaran” Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1933, sebagaimana yang dipinda, dan Akta Pembaikan Tuntutan Persendirian Sekuriti Amerika Syarikat 1995. Penyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “yakin” dan penyataan serupa. Tarena juga boleh membuat penyataan prospektif bertulis atau lisan dalam laporan yang difailkan atau diserahkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pegawainya, pengarah atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Mana-mana kenyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk apa-apa pandangan perniagaan dan penyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Tarena, adalah penyataan prospektif.

Banyak faktor, risiko dan ketidakpastian boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang terkandung dalam penyataan prospektif. Faktor dan risiko sedemikian termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: kesan wabak COVID-19; matlamat dan strategi Tarena; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depannya; keupayaannya untuk terus menarik pelajar untuk mendaftar kursusnya; keupayaannya untuk terus merekrut, melatih dan mengekalkan pengajar dan pembantu pengajar berkelayakan; keupayaannya untuk terus menyesuaikan kurikulumnya dengan permintaan pasaran dan meningkatkan kursusnya dengan segera dan memadai untuk memberi respons kepada perkembangan di pasaran pekerjaan profesional; keupayaannya untuk mengekalkan atau meningkatkan brand pengenalannya, keupayaannya untuk mengekalkan kadar penempatan pekerjaan tinggi untuk pelajarnya, dan keupayaannya untuk mengekalkan hubungan kerjasama dengan pembekal perkhidmatan pinjaman pelajar.

Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam laporan Tarena kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah semasa tarikh kenyataan akhbar, dan Tarena tidak mengambil sebarang obligasi untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
Tarena International, Inc.
E-mel:

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)