Tatler Off Menu di Galaxy Macau: Perayaan Kulinari yang Menggabungkan Bintang Chef Pemenang Anugerah Asia, Mixologi dan Hiburan untuk Weekend Grand Prix Macau yang Spektakuler

(SeaPRwire) –   MACAU, Nov. 20, 2023 — Dalam penyatuan yang licin antara gastronomi, budaya dan hiburan, Tatler Off Menu, bekerjasama dengan Galaxy MacauTM, mengatur pengalaman acara yang luar biasa untuk para peminat makanan, penggemar sukan dan pencari budaya. Bertepatan dengan Ulang Tahun ke-70 Macau’s Formula Tiga Grand Prix, acara ini berlangsung di Cabana di The Banyan Tree di Macau, menyediakan makanan istimewa untuk tetamu yang mencari persilangan kecemerlangan kuliner, hiburan seperti suasana dan pengalaman mewah yang menyerap.

Di latar belakang Macau Grand Prix yang menggairahkan, yang menyambut tujuh dekad perlumbaan yang mendebarkan, Tatler Off Menu berlangsung selama dua hari yang berkilau dan penuh tindakan dari Sabtu, 18 November hingga Ahad, 19 November. Menawarkan tiga sesi yang berbeza, festival ini memindahkan pengunjung ke dunia di mana sebuku bintang dari tukang masak master bintang Michelin dan penubuhan Asia’s 50 Best Restoran dan Bar gastronomi bakat mendefinisikan semula intipati makanan halus.

“Kami gembira untuk mempamerkan edisi pertama Tatler Off Menu di Galaxy Integrated Resort Macau – sebagai destinasi gaya hidup mewah yang paling menarik di bandar. Tatler Off Menu menyentuh status tanpa sebelumnya bandar ini sebagai ‘Bandar Kreatif UNESCO untuk Gastronomi’, dan tahap bakat di kalangan tukang masak, pencampur minuman dan pemuzik terkenal yang berkumpul pada akhir minggu ini di Banyan Tree Macau adalah bukti komitmen Kumpulan Hiburan Galaxy untuk membawa acara pengalaman dan tren penetapan ke Macau,” kata Encik Kevin Kelly, Ketua Pegawai Operasi, Kumpulan Hiburan Galaxy.

Kerjasama antara tukang masak bintang tiga Jimmy Lim dari JL Studio di Taichung, Taiwan, dan keajaiban bintang satu Uwe Opocensky dari Restaurant Petrus di Hong Kong adalah tidak lain dari padanan gastronomi yang dibuat di syurga. Menghasilkan air batu, tomato ceri, straciatella yang menggoda dari Chef Lim di JL Studio; dan Foie Gras Perancis, kacang Perancis, roti yang luar biasa dari Chef Opocensky di Restaurant Petrus, untuk menyalakan pengaruh kolaboratif mereka dengan mewujudkan.

Suraja “Jan” Ruangnukulkit dari Saffron di Macau dan Singapura dan Barry Quek dari Whey, kedua-duanya berharga dalam hak sendiri, memulakan perjalanan kuliner yang menghasilkan karya seni yang enak dan cantik. Mendedahkan Niang scallops, Gooseberries, Herb Thai, Ikan Kaviar Chef Jan pada Daun Betel; bersebelahan dengan Laksa Kurma Konjac, Octopus, Udang Kering Pulau Llama Chef Quek; kolaborasi mereka adalah kesaksian kepada kecekapan kreatif yang dicetuskan apabila dua tukang masak hebat bergabung tenaga.

Pam Pichaya Soontornyanakij dari Potong di Bangkok, mempunyai bintang Michelin satu, bergabung tenaga dengan bakat Michelin yang menakjubkan Riccardo La Perna dari 8 ½ Otto e Mezzo BOMBANA Macau. Kemahiran kuliner mereka yang luar biasa menggabungkan yang terbaik dari perasa Asia dan Itali, dengan Bahu Lembu Masakan Lembut, Kentang Berbuih, Cime di Rapa, Tomato Kering Chef La Perna; dan Patagonian Toothfish, Kapi Sauce, Ikan Kaviar Chef Pichaya; mencipta simfoni yang serasi di pinggan.

Panggung kuliner telah diatur untuk akhir minggu kelezatan yang luar biasa kerana dua tukang masak Cina terkenal – Chan Chek Keong dari restoran bintang dua Michelin Sichuan Feng Wei Ju di StarWorld Hotel di Macau dan Paul Lau dari Tin Lung Heen di Hong Kong – berkongsi rahsia perdagangan mereka, mencipta pengalaman kuliner yang tak terlupakan. Chef Chan menyajikan Sea Cucumber yang direndam dengan Daging Babi Kurobuta; sebagai pelengkap yang sempurna untuk Baby Coconut yang dimasak Chef Lau dengan Makanan Laut.

Mung Lam Ng, terkenal dengan Ensue di Shenzhen dan berada pada nombor 31 dalam Asia’s 50 Best Restoran 2023, bergabung tenaga dengan Jordy Navarra dari Toyo Eatery. Kolaborasi satu kali ini, dengan kelestarian sebagai terasnya, meningkatkan makanan halus di Kawasan Teluk Raya ke seni bentuk. Chef Navarra, penerima anugerah “Flor de Caña Sustainable Restaurant” dan Nombor 41 dalam senarai Asia’s 50 Best Restoran untuk 2023, mempamerkan komitmen bersama kepada kelestarian dengan Chef Ng. Congee Susu Lembu, Foie Gras, Tostada Beras dari Ensue; sepadan dengan Champorado Beras Ungu Heirloom yang luar biasa, Cili Kering, Truffle Hitam Yunnan dari Navarra untuk anggukan naik taraf ke warisan gastronomi serantau dan sambutan bahan tempatan, berasal rumah.

Untuk menamatkan perjalanan gastronomi Off Menu dengan gaya manis, Chef Pastry Eksekutif Hotel StarWorld, Galaxy Macau & Broadway Macau Chef Lok Hin Yam mencipta penamat yang menggoda. Kreasi lembut Chef Hin: Teh Oriental, Anggur Kyoto, Cassis, lahir dari bahan terbaik dan latihan beliau dengan tukang kek terkemuka dunia, sebagai penamat yang sempurna untuk setiap sesi Tatler Off Menu dan penghormatan kepada kolaborasi.

Kemahiran pencampuran minuman Seven Yi dari Taipei’s Room oleh Le Kief menambah lapisan inovasi, kejutan dan mewah. Minumannya yang satu kali: Anggur Kyoto, Whiskey, Ketumbar, Lapsang Souchong, mencampur rasa kompleks dan bahan premium dalam simfoni perasa yang teliti untuk berpasangan dengan kek manis Chef Hin yang lembut.

Sebagai tetamu menikmati tawaran gastronomi Off Menu Macau yang berlimpah, hiburan langsung memperkaya pengalaman acara, menonjolkan kontemporari Hong Kong dan Macau. Chinky Eyes, bermain set malam langsung yang meletup, menghidupkan penonton dengan campuran hip hop dan soul. Menghidupkan runut bunyi acara, DJ Singapura-Belanda Mengzy menetapkan nada untuk akhir minggu kemegahan, bermain senarai main yang sempurna di pentas berapung di kolam tropika Banyan Tree.

Acara jualan penuh, edisi pertama Tatler Off Menu Macau adalah sambutan yang spektakuler untuk bakat dan seni yang menjadi asas penubuhan makanan halus terkemuka Asia; menampilkan pertemuan budaya dan perasa yang tidak ditemui di scena gastronomi yang hidup Macau. Pengalaman acara pengalaman yang hebat di kawasan bersepadu mewah Galaxy Macau, Tatler Off Menu meninggalkan tanda yang tak terlupakan di landskap budaya Macau untuk satu akhir minggu yang tak terlupakan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)